حمیدرضا افشون در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه بحثهای بهینه سازی مصرف گاز به دلیل اینکه تجهیزات راندمان بالا، قیمت بالایی دارند و تامین این تجهیزات برای مشترکان خانگی با این قیمت گازی که پرداخت میکنند توجیهی ندارد، اظهار کرد: سال ۹۳ شورای اقتصاد مصوبهای در رابطه با بهینهسازی مصرف گاز داشت که مقرر شد بودجهای را برای طرح بهینهسازی مصرف گاز اختصاص دهند.
وی ادامه داد: این طرح شامل بهینهسازی موتورخانهها و جایگزینی بخاریهای فرسوده با بخاریهای راندمان بالا، هوشمندسازی موتورخانهها و جایگزینی پکیج به جای موتورخانههای فرسوده بوده است، این مصوبه سال ۹۶ و ۹۹ ویرایش شد و سال ۹۹ شرکت ملی گاز با شرکت نفت قراردادی بست تا بهینهسازی موتورخانهها توسط شرکت گاز صورت گیرد.
افشون با تاکید بر اینکه شرکت گاز خراسان رضوی از ابتدا جزو استانهای پیشرو در اجرای طرح بهینهسازی موتورخانهها بوده است، ادامه داد: این طرح در ابتدای امر شامل حال مشترکین خانگی، تجاری و اداری می شد که بعد شرکت گاز استان درخواستی به تهران ارسال کرد تا با توجه به اینکه هتلهای زیادی در مشهد وجود دارد بهینهسازی موتورخانههای این هتلها نیز شامل حال این طرح شود.
رییس امور پژوهش و فناوری شرکت گاز خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اجرای این طرح هم بدین صورت است که مشترکین در سامانهای که در نظرگرفته شده ثبت نام میکنند و به ازای هر مترمکعب مصرف سالانه آنها شرکت گاز مجاز است مبلغ ۱۲۰۰ تومان برای بهینهسازی موتورخانههایشان هزینه کند که تا کنون حدود ۷۲۰۰ واحد موتورخانه را در سطح استان بهینهسازی کردیم.
وی با اشاره به اینکه این طرح برای مشترکین رایگان است، افزود: کل هزینهها را با توجه به چک لیستی که ناظران ما تهیه میکنند شرکت گاز پرداخت میکند، چون این طرح با توجه به درخواست ما از تهران شامل حال هتلها هم میشود و هزینههایی که هتلها برای گاز پرداخت میکند بالا بود با استقبال زیادی شد.
افشون درخصوص میزان صرفه جویی در مصرف گاز موتورخانهها بعد از بهینهسازی بیان کرد: برآورد اولیه این بود که بعد از اجرای این طرح حداقل ۱۰ درصد صرفهجویی در مصرف گاز خواهیم داشت. اما میانگینی که در استان گرفتیم تا شهریور ماه ۱۷ درصد صرفه جویی صورت گرفته بود.
رییس امور پژوهش و فناوری شرکت گاز خراسان رضوی همچنین خاطرنشان کرد: مصوبه جایگزینی بخاریها نیز به زودی اجرایی خواهد شد، چون شرکت ملی گاز خواهان اصلاحیهای بود که در این مصوبه لحاظ شود تا ما بتوانیم این طرح را هم در استان اجرایی کنیم، با توجه به اینکه شرایط استان ما خاص است و از خطوط اصلی فاصله داریم، کمبود گاز برای ما مسالهای مهمتر و مشخصتر است و امیدواریم با ابلاغ این طرح بتوانیم گامهای موثری در راستای کاهش مصرف گاز برداریم؛ چراکه تولیدکننده بخاری ردهای در استان به صورت تولید انبوه داریم و ما این مساله را به تهران هم اعلام کردیم که مشکلی در رابطه با تولید این بخاریها نداریم.
وی ادامه داد: در طرح بخاریهای ردهای چون تکنولوژی آن وارداتی است تا الان مصوبه به این صورت است که در ازای هر بخاری که در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد و هر بخاری که اسقاط شود شرکت گاز ۲۰۴ دلار از آن هزینه را به صورت سوبسید در اختیار مصرف کننده قرار میدهد، در این مصوبه اولویت با مدارس بوده که از طریق سازمان نوسازی مدارس حدود ۳۰۰۰ بخاری هرمتیک با راندمان بالا در مدارس استان نصب شد.
انتهای پیام
نظرات