حجت الاسلام «هادی صادقی» شامگاه دوشنبه ۱۷ بهمن ماه در مراسم آزادی ۱۳ مجکوم قصاص نفس با عنوان «بخشش مردانه» در هتل راه و ما یزد برگزار شد، با بیان این که در اخلاق اسلامی دو اصل اساسی شامل عدالت و احسان وجود دارد، اظهار کرد: رعایت عدالت تنها حداقلهای اخلاق را میسازد ولی زندگی در کف اخلاق، زندگی خوشایندی نیست.
وی ادامه داد: تجربه انسانها، عقلانیت و شریعت بشری ما را به سمت قله رفیع اخلاق کشانده است لذا باید از کف اخلاق فاصله گرفته و خود را به سمت احسان سوق دهیم.
صادقی با بیان این که دین مبین اسلام به جامعه اسلامی ترویج صلح و سازش را توصیه کرده است، گفت: آیات و روایات زیادی در دین اسلام راجع به رواج گذشت و اصلاح بین مردم وجود دارد که باید آن را محقق سازیم.
وی با تاکید بر این که جوامع تهی از عمل به این معارف دینی و فرامین عقلی، روی خوش نخواهند دید، افزود: اصولاً جامعه صرفاً حقوقی نداریم و در جوامعی با ساختار آهنین مانند کشورهای شمال اروپا نیز مشاهد یکنیم که هر چند ظاهراً حقوق افراد در آنها رعایت میشود ولی لذت زیست انسانها به حداقل رسیده و لذا آمارهای خودکشی در آنها بسیار زیاد است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: مقایسه کشورهای غرب جهان با بخش شرقی آن نشان میدهد چون فرهنگ انسانی در کشورهای شرقی مانند کشور ما برجستهتر است، فضای حیات اخلاقی انسانها نیز در این کشورها پررنگتر و زندگیها خوشتر است.
معاون رئیس قوه قضائیه در ادامه عنوان کرد: وساطت خیر جزو بالاترین کارهای نیک خوانده شده و این محفل در استان یزد از این حیث بسیار کمنظیر و پر از شور و نشاط انسانی است.
وی از راه اندازی پویشی برای آزادی ۶۳ زندانی در هر استان به نشانه ۶۳ سال عمر با برکت سردار شهید سلیمانی و آزادی سه هزار نفر در این رابطه، گفت: امروز نیز شاهد راه اندازی پویش دیگری با عنوان بخش مردانه به نام مرد مردان عالم حضرت علی(علیه السلام) در استان یزد هستیم.
صادقی همچنین به عفو اخیر مقام معظم رهبری در مورد جوانان فریب خورده اغتشاشات که باعث آزادی هزاران نفر از زندانیان به لطف و رعفت اسلامی خواهد شد، اشاره کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش جوانمردی و گذشت را از خصائص ایرانیان خواند و گفت: در ایران حتی کسانی که برخی تخلفات را نیز مرتکب میشودند، باز هم مسلک جوانمردی دارند و چنین ویژگی را در کمتر نقطه دیگری از جهان شاهدیم.
معاون رئیس قوه قضائیه در بخش پایانی سخنانش نیز به محکومان رها یافته از قصاص خواست تا خود نیز این بخشش و خیرمندی را در زندگیشان بسط دهند و در فرصت ایجاد شده برایشان، جبران خسران گذشته کنند و به بهترین وجه از حیات مجدد خود بهره گیرند.
«غلامحسین دهشیری» رئیس کل دادگستری استان یزد نیز این بخشش مردانه را در استان و کشور بینظیر خواند و گفت: اجر و مزد برخی از افراد برعهده خداوند است و این افراد، کسانی هستند که از مردم گذشت کردهاند.
وی مصداق این مطلب را اولیای دم حاضر در این جمع دانست و تصریح کرد: معمولاً در برابر بدی سه حالت داریم؛ این که آن را بدتر جواب دهیم که اصلاً خوب و زیبنده نیست یا این که معادل بدی، جواب برابر آن را میدهیم که در واقع رعایت عدالت است و یا این که بدی را با خوبی جواب میدهیم که اقدامی بالاتر از عدالت است.
دهشیری با بیان این که دین مبین اسلام و قران کریم ضمن تشریح قصاص، توصیه به عفو و بخشش دارد، گفت: قصاص برخلاف تصور برخی نه منافی حقوق انسانها بلکه اجرای عدالت و احیای حیات جامعه است.
وی همچنین در بخشی از سخنانش با بیان این که قطعاً محکومان به قصاص نفس در این مراسم، قتل را بر اثر هیجانات و اتفاق صورت دادند، از آنها خواست تا حرمت و احترام اولیای دم را به دلیل گذشت از جان خود همواره داشته باشند و آنها را قدر بدانند.
رئیس کل دادگستری استان ضمن اشاره به این که سه نفر از محکومان این مراسم اقدام به قتل غیرعمد و ۱۰ نفر مرتکب فتل عمد شدهاند، متذکر شد: البته این افراد هرچند از قصاص نفس بخشیده شدهاند ولی باید جنبه عمومی جرم خود را که از ۳ تا ۱۰ سال است، بگذرانند تا آزاد شوند.
علاوه بر این محکومان، تعداد ۶۴ مددجو که ۴۴ نفر از آنها محکومان جرائم مالی غیرعمد هستند، به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از بند زندان، رهایی یافتند.
انتهای پیام
نظرات