• دوشنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401111712774
  • خبرنگار : 71610

المانیتور: عادی سازی میان سودان و اسرائیل «شکننده» است

المانیتور: عادی سازی میان سودان و اسرائیل «شکننده» است
پرچم رژیم صهیونیستی و سودان

به دنبال تحرکات اخیر میان سودان و رژیم صهیونیستی و سفر هیئتی از تل آویو به خارطوم در راستای تسریع در روند عادی سازی روابط میان دو طرف، یک رسانه آمریکایی به نقل از منابع نزدیک به دولت سودان، دستیابی به توافق میان آنها را زمان‌بر و شکننده ارزیابی کرد.

به گزارش ایسنا، سایت المانیتور در این باره به نقل از منابع مذکور نوشت، عادی سازی کامل روابط میان سودان و رژیم اسرائیل سریع نیست، زمان‌بر بوده و به تحولات در فلسطین و مناطق دیگر مرتبط خواهد بود.

این رسانه به نقل از یک مقام ارشد امنیتی صهیونیست نیز نوشت: "اگر تنش شدیدی بین اسرائیل و فلسطینی‌ها در سرزمین‌های اشغالی یا در مسجدالاقصی رخ دهد، می‌توانید عادی سازی رسمی روابط با سودان را فراموش کنید."

المانیتور همچنین به نقل از حییم کورین، اولین سفیر اسرائیل در سودان جنوبی گزارش داد: سودان قبلاً به توافقنامه ابراهیم ملحق شده است و آنچه اکنون اتفاق می‌افتد تلاش برای بازگرداندن شتاب به توافق، افزایش همکاری و تقویت تلاش‌ها برای رسیدن به عادی سازی واقعی است، چراکه میان امضای توافق و خود مکانیسم تفاوت وجود دارد.

کورین با چشم پوشی از مخالفت‌های گسترده داخلی در سودان با موضوع عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مدعی شد که مخالفت داخلی قابل توجهی در سودان با این اقدام وجود ندارد.

منابع دیپلماتیک درباره موانع موجود در مسیر سازی میان دو طرف معتقدند که مهمترین مانع در این زمینه ماهیت نظام سودان است که شتاب مناسبی برای اتخاذ معیارهای دموکراسی ندارد.

وی یادآور شد که اسرائیل در گذشته بارها سودان را هدف قرار داده و به کاروان‌هایی که از خاک این کشور عبور می‌کردند و حامل سلاح و مهمات بودند، حمله کرده است.

المانیتور در ادامه به نقل از یک منبع نظامی بلند پایه صهیونیست اعلام کرد: آن روزها گذشته است و سودان انتخاب کرده است که در کنار غرب و کشورهای میانه رو سنی و در کنار اسرائیل بایستد. اما این کارها زمان می‌برد؛ چراکه نظام و سیستم سودان هنوز شبه نظامی است و موانع زیادی برای دستیابی به دموکراسی و حقوق بشر وجود دارد. دستیابی به تغییر پس از ۳۰ سال دیکتاتوری دشوار است، اما غیرممکن نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha