• یکشنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401111612090
  • خبرنگار : 71282

چرا تعاونی‌های تولیدی گره‌گشای اشتغال هستند؟

چرا تعاونی‌های تولیدی گره‌گشای اشتغال هستند؟

برابر آمارها بیش از ۵۰ درصد تعاونی‌ها در بخش تولید فعالیت دارند که این امر از علاقه‌مندی افراد به تشکیل این دسته از تعاونی‌ها حکایت دارد.

به گزارش ایسنا، مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با تولیدکنندگان و کارآفرینان، آینده روشن کشور را نیازمند رشد سریع و مستمر اقتصادی عنوان کردند و با اشاره به اولویت پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت در برنامه هفتم توسعه، حل مشکلات محسوس معیشتی و دشواری های زندگی خانوارها را مستلزم رشد اقتصادی دانستند.

ایشان تاکید کردند که مساله تعاونی‌های تولیدی می‌تواند یکی از گره‌گشاترین کارها برای ایجاد اشتغال به خصوص ایجاد عدالت اقتصادی در کشور باشد.

اهمیت بخش تولید در بنگاه‌های تعاونی‌ به حدی است که در حال حاضر بیش از نیمی از تعاونی‌های فعال کشور را به خود اختصاص داده‌اند. در آمارهای مربوط به ثبت و تشکیل تعاونی‌های جدید نیز عمدتا برتری تعاونی‌های تولیدی حفظ شده است.

تعاونی‌های تولیدی در گرایش‌ها و بخش‌های مختلف کشاورزی و صنعت، شیلات، باغبانی، زراعت، دام و طیور، فرش و صنایع دستی و عمران و ساختمان فعالیت دارند.مهم‌ترین ویژگی تعاونی‌های تولیدی در اشتغالزایی آنهاست و بیش از ۴۵ درصد اشتغال کشور متعلق به تعاونی‌های تولیدی است.

در قانون اساسی، بخش تعاون به عنوان یکی از ارکان سه‌گانه اقتصاد ایران در کنار بخش دولتی و خصوصی مورد تأکید قرار گرفته و در اسناد بالادستی از جمله ابلاغیه اصل ۴۴ به تحقق سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون در اقتصاد ملی اشاره شده است.

بخش تعاون از ظرفیت‌های اقتصادی و اجتماعی بالایی برخوردار است و سهم بسزایی در رشد و توسعه اقتصادی، تولید ناخالص داخلی، ایجاد اشتغال مولد و پایدار و تجمیع سرمایه‌های خرد مردمی دارد.

به اعتقاد کارشناسان اگر رشد و توسعه تعاونی‌ها به‌اندازه‌ای باشد که اکثریت مردم را در برگیرد، توزیع عادلانه ثروت و ریشه‌ کن کردن فقر و شکاف طبقاتی محقق خواهد شد.

مهدی مسکنی - معاون امور تعاون وزیر کار به تازگی آماری از تشکل‌ها و اتحادیه‌های تعاونی ارائه کرده و گفته است: در حال حاضر ۵۲ درصد اتحادیه‌ها در بخش تولیدی و ۴۲ درصد در بخش توزیع و خدمات فعال هستند.

به گفته وی در سطح کشور ۴۷ اتحادیه تعاونی فعالند و راهبرد اصلی معاونت امور تعاون، مردمی کردن اقتصاد تعاونی و تقویت شبکه مردمی تعاونی‌ها و اتحادیه‌هاست.

معاون وزیر تعاون همچنین از افزایش ۳.۵ درصدی ثبت تعاونی‌ها طی یکسال گذشته خبر داده و می‌گوید: در دولت سیزدهم و طی یکسال گذشته اشتغالزایی در بخش تعاون ۲.۵ درصد افزایش یافته و بیش از یک میلیون و ۸۵۰ هزار فرصت شغلی در بخش تعاون ایجاد شده است.

به گزارش ایسنا، مرکز برنامه‌ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون در گزارشی به روند افزایش تعداد شاغلین شرکت‌های تعاونی اشاره کرده است، به نحوی که شاغلین تعاونی‌های فعال در حال بهره‌برداری و در دست اجرا با ۳.۵ درصد افزایش از یک میلیون و ۷۹۲ هزار و ۷۶۴ نفر در پایان فروردین‌ ۱۴۰۰ به یک میلیون و ۸۵۵ هزار و ۸۷۰ نفر در پایان فروردین‌ ۱۴۰۱ رسیده است.

بر اساس گزارش‌ها هزینه ایجاد شغل در بخش تعاون ارزان‌تر از سایر بخش‌هاست و با سرمایه اندک می‌توان در حوزه تعاون اشتغالزایی کرد. این در حالی است که طبق آمارهای موجود ۹ درصد کل اشتغال کشور در اختیار بخش تعاون است درصورتی که ظرفیت ایجاد اشتغال بخش تعاون در کشور کمتر از ۱۵ درصد نیست. چنانچه فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر گره‌گشایی تعاونی‌های تولیدی برای ایجاد اشتغال مورد توجه قرار گیرد، می‌توان از این ظرفیت عظیم و بالقوه برای رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار بهره برد.

به گزارش ایسنا، در شرایط فعلی اقتصاد توجه به کارکردهای موثر تعاونی‌ها به ویژه تعاونی‌های تولیدی از اهمیت بسزایی برخوردار است چراکه تعاونی‌های تولیدی ضمن ایجاد فرصت‌های شغلی و رونق تولید ملی نقش موثری در توسعه صادرات غیرنفتی و ارزآوری برای کشور دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha