به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، بهرغم تلاشهای مکرر واشنگتن برای مسدود کردن جریان انتقال چنین قطعاتی از طریق ترکیه و امارات متحده عربی، دهها هزار مورد از آنها با موفقیت منتقل شدهاند.
روزنامه وال استریت ژورنال با استناد به دادههای گمرک روسیه که ادعا شده به دست اندیشکده آمریکایی "مرکز مطالعات دفاعی پیشرفته" (C۴ADS) رسیده، نوشته است ۸۴۰۰۰ محموله از قطعات دارای کاربری نظامی از جمله برای هواپیماها، بیسیمها و میکروچیپها از زمانی که روسیه عملیات نظامی خود را در فوریه گذشته در اوکراین به اجرا گذاشته، به مسکو انتقال یافتهاند.
براساس گزارشها، این اقلام شامل قطعات دارای "کاربری دوگانه" – اقلام مناسب هم برای کاربری نظامی و هم غیرنظامی – همچون رایانههای مخصوص ناوبری، نیمههادیها، قطعات هواپیما و تجهیزات مختلسازی مخابرات بودهاند.
به گزارش راشا تودی، آمریکا پیش از این مکررا از چین خواسته بود به تحریمها علیه صنایع نظامی روسیه پایبند باشد و چند شرکت چینی را هم که به نقض این محدودیتها متهم کرده، تحریم کرده است. پکن نقض تحریمها را رد کرده و یک سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور به وال استریت ژورنال گفت، اتهامات مطرح شده علیه کشورش "صرفا مبتنی بر گمانهزنی و عمدا بزرگنمایی شده است."
با وجود آنکه همپیمانان اروپایی واشنگتن روابطشان را با روسیه – اغلب به ضرر اقتصادهای خودشان – قطع کردهاند، شرکای آمریکایی آنها در جاهای دیگر کمتر به این کار اشتیاق نشان دادند. این گزارش ادعا کرد، بسیاری از قطعاتی که از سوی چین برای روسیه ارسال شدهاند، از طریق ترکیه و امارات متحده عربی که هر دو از اعمال تحریم علیه مسکو سر باز زدند، به روسیه وارد شدهاند.
بر اساس این گزارش، یک مقام ارشد امور تحریمها در وزارت خزانه داری آمریکا در روزهای اخیر به هر دو کشور سفر کرده و در آنجا شرکتهای محلی را برای قطع کردن روابطشان با نهادهای روسی تحت فشار قرار داده و آنها را متهم به قطع دسترسی به بازارهای غربی کرده است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا قرار بوده در جریان سفر روزهای اخیر به پکن مساله فرار چین از تحریمها علیه روسیه را مطرح سازد اما این سفر در واکنش به مناقشه اخیر بر سر ظاهر شدن یک "بالون جاسوسی" چینی بر فراز آمریکا در روز چهارشنبه لغو شد.
"ما ژائوشو" معاون وزیر امور خارجه چین بعد از سفر چند روز قبل خود به مسکو بیان کرد، در ضمن پایین آمدن تاریخی سطح روابط پکن و واشنگتن، چین و روسیه به تقویت شراکت خود ادامه دادهاند.
در این میان آمریکا در پاسخ دست به تحریمهای بیشتر زده و روز چهارشنبه نام حدود ۲۴ فرد و شرکت دیگر را به خاطر ادعای کمک آنها به روسیه برای دستیابی به فن آوری نظامی در لیست سیاه تحریمها قرار داد.
انتهای پیام
نظرات