سعید سروری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در ۵۰ سال گذشته سرانه آب تجدیدپذیر در اختیار هر نفر ایرانی ۶۵۰۰ متر مکعب بوده که عواملی چون کاهش بارندگی، افزایش جمعیت و افزایش دمای زمین از حجم آن کاسته شده است.
وی با بیان اینکه امروزه سرانه آب تجدیدپذیر در اختیار هر فرد در کشور ۱۵۰۰ متر مکعب است، افزود: بارندگیهای اخیر سهم بسزایی در افزایش آب ذخیره شده استان نداشته است چراکه بیشتر به صورت برف بوده و روانابی را ایجاد نکرده و وارد سدها نشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با بیان اینکه عمده سیلابهایی که رخ میدهد، در اسفند و فروردین ماه هرسال بوده که باتوجه به رواناب ایجاد شده باعث افزایش ذخایر میشود، تصریح کرد: برف نیز باتوجه به خشکسالیهای چند سال گذشته جذب خاک شده و روانابی شکل نمیگیرد.
سروری با بیان اینکه باتوجه به ماهیت بارشها در اسفند و فروردین که به شکل رگباری است باعث افزایش حجم سدها خواهد شد، تصریح کرد: دشتهای استان از مهر ۱۴۰۰ تا مهر ۱۴۰۱ مقدار ۱۲۰ میلیون مترمکعب کسری مخازن دارند.
وی با بیان اینکه حدود ۱۴ درصد مخازن سدهای استان پر هستند، اظهار کرد: اکنون، برداشت از منابع آب زیرزمینی استان بیش از تغذیه این منابع بوده که نتیجه این امر، افت سطح آب زیرزمینی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی یادآور شد: در خراسان جنوبی هشت سد ذخیرهای وجود دارد و ظرفیت این سدها، ۷۵ میلیون متر مکعب بوده که ظرفیت این سدها در مقایسه با سال آبی گذشته با کاهش ۱۰ درصدی روبرو شده و باید افزایش نیاز و ثابت بودن حجم آب را با افزایش بهره وری در بخش آب جبران کنیم.
انتهای پیام
نظرات