• شنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401111511371
  • منبع : نمایندگی مازندران

نماینده مجلس شورای اسلامی:

معضل زباله آمل با دستور رئیس جمهوری هم حل نشد

معضل زباله آمل با دستور رئیس جمهوری هم حل نشد

ایسنا/مازندران نماینده مردم شهرستان آمل درمجلس شورای اسلامی، ازاینکه حدود یکسال از سفر و قول رئیس جمهوری به مازندران برای مدیریت پسماند زباله در استان می‌گذرد، در این مدت حتی زمین مورد نیاز برای ایجاد کارخانه زباله سوز درشهرستان آمل توسط دستگاه های مربوطه واگذار نشده، گلایه کرد!

رضا حاجی پور امروز درحاشیه بازدید سلیمی رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور به همراه معاون عمرانی استانداری مازندران ازمحل دپوی زباله شهرستان آمل در منطقه عمارت در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: انتظار بوده که دراین مدت حداقل زمین مورد نظر توسط مجموعه زیربط از جمله شهرداری و فرمانداری شهرستان، جانمایی مکان جدید زباله در شهرستان آمل را مشخص و به استانداری و یا وزارت کشور معرفی می‌کردند.

وی افزود: درحوزه پسماند، همه نمایندگان مازندران درمجلس جلسات زیادی را با رئیس جمهوری دولت سیزدهم و حتی دولت گذشته داشتند، حتی مجمع نمایندگان استان‌های شمالی هم درجلسه با رئیسی موضوع پسماند در سه استان گیلان، مازندران و گلستان مطرح شد.

نماینده مردم آمل درمجلس شورای اسلامی  با اشاره به اینکه ازحدود یک دهه گذشته ظرفیت انباشت زباله شهرستان وحتی شهرهای همجوار که به منطقه عمارت در۳۰ کیلومتری شهرآمل درمسیرجاده هراز منتقل می‌کردند، اشباع شده است، اضافه کرد: منطقه عمارت واقعا دیگر گنجایش و ظرفیت زباله‌های انتقالی جدید را ندارد.

حاجی‌پور افزود: از سوی دیگر شیرابه‌های ناشی از فشار زباله‌های دپو شده به سمت پایین که جاده هراز و سد مخزنی هراز در روبروی منطقه دپو زباله عمارت واقع شده است، دریاچه و کاسه سد هراز را تهدید می‌کند و باید هرچه سریعتر ازانتقال زباله به این مکان به طور جدی متوقف شود.

وی اضافه کرد: البته درسال‌های گذشته وزارت نیرو پس از عملیاتی شدن سدمخزنی هراز در روبرو و بالادست سد که کوه زباله عمارت درآنجا انباشه شده است، متعهد شده تا ضمن جانمایی زباله این منطقه به مکان جدیدی را که مشخص می‌کند، انجام دهد.

نماینده مردم آمل درمجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: درحال حاضر بحث جانمایی برای مکان جدید زباله آمل بسیارجدی است و هرچه سریعتر مدیران شهرستانی واستانی باید به یک تصمیم واحد وجمع بندی مشترکی برسند تا معضل پسماند شهرستان از وضعیت فعلی و بحرانی خارج شود.

به گزارش ایسنا، عمارت زباله که یکی از مهم‌ترین مشکلات زیست محیطی مازندران به شمار می‌رود در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر آمل و در مسیر جاده هراز قرار دارد.

 این عمارت طی بیش از چهار دهه با انباشتن کامیون به کامیون زباله قد کشید و به خاطر سخت جانی در پذیرش راه حل به عنوان لاینحل‌ترین معضل زیست محیطی شهرت کشوری و حتی بین المللی یافت.

منطقه انباشت زباله عمارت ۹ هکتار مساحت دارد. بنا بر آمارهای رسمی از بیشتر از ۴۰ سال پیش تاکنون روزانه بیش از ۴۰۰ تن زباله از شهرها و روستاهای اطراف در این منطقه تلنبار می‌شود.

مسئولان شهری و شهروندان آملی می‌گویند روزی که زمین منطقه عمارت را به عنوان سایت دپوی زباله در نظر گرفته بودند قرار بود حداکثر تا ۲۵ سال زباله در این منطقه انباشت شود ولی با گذشت بیش از چهار دهه دیگر زور کسی به این عمارت نرسید.

بسیاری از مسئولان شهری و استانی و همچنین انجمن‌های حامی محیط زیست طی دو دهه گذشته بارها هشدار دادند که میزان زباله انباشت شده در این منطقه خارج از توان سایت است و دستکم از یک دهه پیش تاکنون هم به مرحله اشباع رسیده است. البته برخی آمارهای غیر رسمی از تخلیه روزانه بیش از ۷۰۰ تن زباله در ایام تعطیلی و گردشگر پذیر نیز حکایت می‌کند.

منطقه عمارت علاوه بر بحران زیست محیطی از لحاظ عبور از حد استاندارد در تخلیه، بوی نامطبوع و مشکلات زیستی برای جانوران و جانداران منطقه، طی سال‌های اخیر به دغدغه‌ای اساسی برای ۲ طرح ملی مهم یعنی سد هراز و طرح چهارخطه کردن جاده هراز تبدیل شده که از سرازیر شدن شیرابه‌های این سایت زباله نشات می‌گیرند.

 از آنجایی که موقعیت عمارت زباله آمل در مسیر سد سازی قرار دارد، وزارت نیرو سال ۱۳۹۰ وعده داده بود که برای حل مشکل عمارت بر ساخت سد طی ۲ سال این محل دفن زباله را تعطیل و مشکل را حل کند. یکی از این راه حل‌ها ساخت نیروگاه زباله سوز و همچنین انتقال زباله بود، اما تاکنون این ۲ پروژه فقط بر روی کاغذ و در راهروی جلسات شهری استانی معطل مانده و هنوز زباله شهرستان آمل به خاطر نبود نیروگاه زباله سوز و مکان جایگزین در این منطقه انباشت می‌شود.

تا به امروز گزارش‌ها و خبرهای بسیاری از وضعیت این سایت دفن زباله، تعطیلی آن و همچنین جایگزینی با محل جدید یا ایجاد کارخانه زباله سوز در رسانه‌ها منتشر شد، که هنوز هیچ یکی ازاین گفته‌ها و نوشته از قول مسئولان رنگ واقعیت به خود نگرفت!

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha