دکتر محمدعلی زلفیگل در آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول که امروز (۱۱ بهمنماه) در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: برای مراقبت از شخصیت روحی و روانی جامعه باید هزینه کرد و این موضوع، فناوری خاص خود را دارد.
به گزارش ایسنا، وی با تاکید بر لزوم استفاده از فناوری نرم و خانههای خلاق ادامه داد: بعضی از دانشگاهها خود را به سمت پژوهش سوق دادهاند اما ریشه علم، فناوری و نوآوری آموزش است. در واقع فناوری و نوآوری خوب با آموزش درست رشد مییابد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید ذهن دانشجویان را آماده سوال پرسیدن کنیم؛ معلمی خوب است که تعداد سوالات دانشجویان را بیشتر کند.
زلفیگل طرح سوال از سوی معلم را ضروری دانست و گفت: مدیران دانشگاه باید شرایطی ایجاد کنند که نگهبان دانشگاه هم احساس کند معلم است و نقش تربیتی ایفا کند.
وی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم نسلی عالمتر، با اخلاقتر و پاسخگوتر تحویل جامعه دهیم، افزود: اگر بخواهیم نسلی پاسخگو پرورش دهیم اول باید خودمان پاسخگوی سوالات دانشجویان باشیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: حضور و غیاب دانشجو و برگزاری امتحان نیم ترم یک قانون است و باید رعایت شود.
وی افزود: شخصیت علمی یک دانشجو باید متوازن رشد یابد چرا که اقلیم آموزشی دنیا تغییر کرده و در کشور ما نیز در حال تغییر است و مانند چند سال پیش در گچ و تخته خلاصه نمیشود بلکه شیوههای دیگری نیز برای آموزش وجود دارد.
زلفیگل با تاکید بر اینکه تجربه کرونا را نباید ارزان از دست بدهیم، گفت: انجمنهای علمی باید کلاسهای استادان نامدار و خوش بیان را ضبط کنند و در دسترس دانشجویان قرار دهند؛ آموزش باید تلفیقی انجام شود و نمیتوان تدریس مجازی را نادیده گرفت.
وی با بیان اینکه حضور و غیاب کلاس درس باید به صورت آنلاین انجام و ثبت شود، افزود: در دنیای جدیدی قرار گرفتهایم و باید خود را به روز کنیم؛ اگر خود را با شرایط وفق ندهیم، باختهایم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تسلط بالای دانشجویان به فضای دیجیتال و مجازی گفت: آموزش از محل عبور کرده و فرامحلی شده است؛ عملکرد انسان نیز در مقیاس فرامحلی سنجیده میشود.
وی درک واقعیتهای میدانی را برای موفقیت دانشگاه ضروری خواند و ادامه داد: ارکان مهم آموزش باید توسط دانشگاهها روزامد شوند زیرا در صورت عملکرد سنتی در این حوزه، بازدهی آموزش عالی کاهش مییابد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر ضرورت توسعه فناوری تاکید کرد و گفت: دانشگاهها باید برای دستیابی به فناوری نرم هزینه کنند.
زلفیگل محیط دانشگاه جوان جندی شاپور را نشانه تلاش مدیران این دانشگاه دانست و گفت: قدر پیشکسوتان در دنیای علم را باید بدانیم و از تجربه مدیران پیشین برای رسیدن به اهداف دانشگاه استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی مظلوم و مقتدر است، گفت: در هر استان با وجود تحریمهای ظالمانه، خدمات گستردهای در کشور ارائه شده است.
وزیر علوم افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، تعداد دانشجویان بسیار اندک بود ولی اکنون دانشجویان زیادی در فناوری، سلامت، پزشکی، تجهیزات، نانو و سلولهای بنیادی تحصیل کردهاند که اگر این موضوع نبود با وجود تحریمها اداره کشور ممکن نبود.
وی بیان کرد: محصولات زیادی با فناوری بالا از کشور صادر شده ولی متاسفانه نتوانستهایم داشتههای خود را درست عرضه کنیم.
وی افزود: مقام معظم رهبری بر جهاد تبیین تاکید دارند یعنی همانطور که نداشتهها را بیان میکنیم داشتهها را نیز بیان کنیم.
زلفیگل گفت: با وجود امکانات فراوان در دانشگاهها و شهرها، طوری وانمود میشود که در کشور غارت شده و به جوانان این گونه القا میشود که کاری در کشور نشده است در حالی که دیوان محاسبات اجازه تخلف نمیدهد.
وی با بیان اینکه اکنون جنگ ارزان از طریق ماهواره، فضای مجازی و تبلیغات منفی حاکم است، افزود: اقلیم سیاسی دنیا تغییر کرده و بزرگترین خدمت در حال حاضر، امیدآفرینی و تلاش زیاد است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر لزوم ایجاد شرکتهای فناور گفت: مرکز نوآوری دانشگاه جندی شاپور راهاندازی شده است و امیدواریم پردیس فناوری و مرکز رشد نیز به زودی به منظور تبدیل ایدهها به محصول راهاندازی شوند.
زلفیگل با تاکید بر لزوم توسعه فعالیت هیاتهای مذهبی و سمنها گفت: اگر در زمینه آموزش عالی و فرهنگ هزینه نکنیم مجبوریم در جاهای دیگر هزینه کنیم.
به گزارش ایسنا، وزیر علوم در حاشیه بازدید از دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول از مرکز کارآفرینی و نوآوری این دانشگاه نیز بازدید کرد.
انتهای پیام
نظرات