مسعود دهقانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برنامه شنواییسنجی کودکان در راستای اجرای تفاهمنامه دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اداره بهزیستی این شهرستان اجرا شده و بر اساس برنامه زمانبندی واحد بیماریهای غیر واگیر تا روز ۱۵ اسفند در مراکز روستایی ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در مرحله اول اجرای برنامه، ۴۳ کودک در فاصله سنی سه تا شش سال بخش قمصر در مرکز خدمات جامع سلامت این شهر غربالگری شدند که بعد از انجام آزمایشهای اولیه، پنج کودک برای تشخیص نهایی به متخصص گوش و حلق و بینی معرفی شدند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان، تصریح کرد: نقص شنوایی نوعی معلولیت پنهان و یکی از شایعترین ناهنجاریهای بدو تولد محسوب شده و میتواند موجب بروز آثار مخرب بر توانایی برقراری ارتباطات اجتماعی فرد شود.
دهقانی گفت: نتایج تحقیقات حاکی از آن است که برنامههای غربالگری مؤثرترین راه برای شناسایی زود هنگام ابتلا به آسیبهای شنوایی در میان نوزادان است و مداخله زود هنگام کمشنوایی در نوزادان از طریق غربالگری شنوایی بدو تولد امکانپذیر است.
وی با اشاره به اهمیت حس شنوایی در یادگیری و پیشرفت آموزشی کودکان، افزود: سنن پیش از مدرسه، زمان طلایی یادگیری زبان و رشد مغز کودک است و کوچکترین کم شنوایی حتی در یک گوش میتواند در کاهش یادگیری تأثیرگذار باشد.
انتهای پیام
نظرات