پرویز محمدنژاد قاضی محله در گفتوگو با ایسنا با اشاره به ضرورت گام برداشتن در مسیر بهینه سازی مصرف و تصفیه سوخت مازت مصرفی در نیروگاه ها، بیان کرد: ما با تراز منفی انرژی در حوزه برق، گاز و حتی گازوئیل ومازوت مواجه هستیم که اینها به دلیل وجود مشکلاتی در حوزه تامین انرژی است.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه «تقریبا ۲۵۰ میلیون متر مکعب کمبود گاز داریم» گفت: الزامی مبنی بر استفاده از سوخت جایگزین مثل مازوت و گازوئیل و یا سوخت تصفیه شده مازوت به جای گاز، وجود دارد ولی در هر کدام از این ها هم محدودیتی وجود دارد؛ مازوت تصفیه شده خوب است اما در آن هم محدودیت تولید داریم.
محمد نژاد با بیان اینکه «از گازوییل و مازوت تصفیه شده با درصدهای مختلف استفاده می شود» افزود: چاره ای جز استفاده از مازوت وجود ندارد چون در غیر این صورت با مشکلاتی مواجه می شویم که از دلایل آن کمبود تولید برق آبی بخاطر خشکسالی است.
وی ادامه داد: ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاوات نیروگاههای آبی در سبد مصرفی نداریم چون پشت سدها آب نیست. همچنین بخشی از انرژی برای مصارفی از جمله رمزارزها مصرف می شود که در پروسه کاری نبوده است این بدین معناست که در مجموع برای تامین نیاز کشور حدود ۱۳ هزار مگاوات کمبود برق وجود دارد لذا از چند جهت نیاز استفاده از مازوت یا مازوت رقیق شده یا گازوئیل داریم.
محمدنژاد یادآور شد: در حال حاضر نرخ گازوئیل صادراتی تقریبا ۷۵ سنت است که با صادرات، ارزش افزوده بیشتری حاصل می شود اما این کار شدنی نیست چون تامین برق و گاز منازل در اولویت است؛ با قرار دادن تمامی مولفه ها چاره ای جز استفاده از مازوت نیست البته اعتراضات به استفاده از مازوت هم زیاد است و محیط زیست و نظام قضایی، مردم و بعضا نمایندگان شهرستان ها به این موضوع ورود کرده اند.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: بهترین سوخت گاز و گازوئیل است اما گازوئیل هم مثل بنزین محیط زیست را آلوده می کند؛ ما مجبور به استفاده از مازوت هستیم چون در تولید گازوئیل محدودیت داریم که بخشی از آن به دلیل مصرف بالای داخلی است.
محمدنژاد درباره تاثیر صرفه جویی در مصرف گاز در کاهش استفاده از مازوت و سوخت مایع در نیروگاه ها گفت: یکی از دغدغه های اصلی ما صرفه جویی است اما متاسفانه دولت به خوبی در حوزه مدیریت مصرف ورود نداشته است حال اینکه اگر گاز به صورت بهینه استفاده شود دیگر نیازی به مصرف گازوئیل و مازوت نیست.
وی با تاکید بر لزوم مصرف بهینه گاز گفت: در قانون مانع زدایی در مصرف برق ، مدیریت مصرف دیده شده است که در صورت اجرای درست می توان شاهد اثرات آن بود. در حوزه نفت و گاز توصیههایی به دوستان برای مصرف درست شده که در این صورت می توان کمبود و تراز منفی گاز را جبران کرد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: طبق گزارش ها، مصرف گاز در کشور ما به اندازه ۲.۲ تا ۳ برابر میانگین مصرف دنیا و یا مصرف ما معادل چین است اینها همه بدان معناست که مصرف گاز در کشورمان بیش از نیاز است؛ بخشی از این موضوع به مدیریت مصرف کننده بر می گردد که مثلا دمای خانه را روی ۲۵ درجه تنظیم کند و بیش از این به معنای اتلاف انرژی است. همچنین خیلی از تولیدات در مسیر هدر می رود.
وی ادامه داد: یکی از آرزوهای ما استفاده بهینه از انرژی است به نحوی که هم تولیدات ما برای تامین نیاز داخل و هم صادرات کافی باشد.
انتهای پیام
نظرات