• سه‌شنبه / ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1401111108718
  • خبرنگار : 71381

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۱۱بهمن؛ سوال از ۲ وزیر/ بررسی یک گزارش بودجه‌ای

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۱۱بهمن؛ سوال از ۲ وزیر/ بررسی یک گزارش بودجه‌ای

بررسی سوال از وزیر نفت و صمت/ بررسی عملکرد مهمترین احکام تبصره ها و ردیف های مرتبط با درآمدهای عملیاتی و واگذاری دارائی های سرمایه ای در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و ... از مهمترین موضوعات خبری جلسه علنی امروز (سه شنبه) یازدهم بهمن ماه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

به گزارش ایسنا، جلسه علنی  مجلس به ریاست علی نیکزاد نایب رئیس مجلس برگزار شد و رسیدگی به سوالات مالک شریعتی از وزیر نفت و حسین گودرزی  از وزیر صنعت، معدن و تجارت و همچنین بررسی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه مجلس پیرامون عملکرد تبصره های درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۱ در دستور کار  نمایندگان قرار گرفت.

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۱۱بهمن؛ سوال از ۲ وزیر/ بررسی یک گزارش بودجه‌ای

در جریان جلسه علنی امروز،‌ مالک شریعتی سوال خود از اوجی وزیر نفت را چنین مطرح کرد که چرا وزارت نفت به تکلیف قانونی خود مصرح در بند (ح) تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۰ مبنی بر ساماندهی توزیع گاز مایع برای خانوارها و خودروها عمل نمی کند؟

جواد اوجی هم که در صحن علنی حاضر شده بود توضیحاتی را در پاسخ به این سوال ارائه کرد و افزود: باید بگویم قولی که از تریبون مجلس شورای اسلامی به نمایندگان دادم محقق شده و توانستیم سرمای سخت و کم سابقه را مدیریت کرده و اکنون در حال عبور از این موج هستیم.

بعد از توضیحات وزیر نفت، شریعتی به صورت مشروط از پاسخ‌های «اوجی» قانع شد و گفت که اگر وزیر دو قول دهد سوال را به رای نمی گذارد؛ اول قانون تا آخر بهمن اجرا شود و دوم اینکه با پیشنهاد ضابطه مند شدن و شفاف شدن درآمدهای LPG در شرکت های ملی گاز موافقت کنند.

علی نیکزاد هم  بعد از اقناع مشروط شریعتی نماینده تهران از توضیحات وزیر نفت، گفت: آقای وزیر نسبت به مدیریت مصرف گاز در زمستان مجاهدت کنید. توصیه برادرانه‌ام این این است که از ابتدای سال ۱۴۰۲ موضوع مصرف گاز در فصل زمستان را مدنظر داشته باشید.

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۱۱بهمن؛ سوال از ۲ وزیر/ بررسی یک گزارش بودجه‌ای

امروز همچنین نمایندگان در حضور وزیر نفت و رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد بررسی عملکرد مهمترین احکام تبصره ها و ردیف های مرتبط با درآمدهای عملیاتی (با محوریت درآمدهای مالیاتی) و واگذاری دارائی های سرمایه ای در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را بررسی کردند.

در این گزارش تاکید شده است که تا دی ماه سال جاری حدود ۶۴ درصد از منابع درآمدی پیش بینی شده از محل فروش نفت و فرآورده های نفتی محقق و به خزانه واریز شده است.

در جریان بررسی این گزارش وزیر نفت با بیان اینکه در عملکرد دستگاه‌های وزارت نفت در فروش و وصول نفت، گاز، فرآورده‌های نفتی و میعانات گازی خوشبختانه ما در ۱۰ ماهه گذشته ۴۰ درصد رشد نسبت به سال قبل داشته‌ایم افزود: در حوزه میعانات گازی بیش از ۷۰ میلیون بشکه در ۱۰ ماهه گذشته فروش و وصول درآمد داشته‌ایم، با توجه به ارقام فروش نفت و میعانات گازی و خالص گاز صادراتی پیش بینی ما این است که قطعا درآمدهای پیش بینی شده از این محل در بودجه سال ۱۴۰۱ تا پایان سال تحقق می‌یابد. در خصوص فروش، ۱۰۰ درصد تحقق داشته‌ایم اما در بخش وصول درآمدها تقریبا بین دو تا چهار ماه زمان می‌برد.

همچنین رئیس سازمان امور مالیاتی کشور که در مجلس حاضر شده بود با تاکید بر اینکه نظام مالیاتی در تلاش است که هر کسی که فعالیت اقتصادی می‌کند، به عنوان مودی در تور مالیات قرار بگیرد، از شناسایی فرار مالیاتی ۱۲۰۰ میلیاردی در کشور خبر داد.

در ادامه بررسی این گزارش حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: منابع حاصل از فروش اموال دولتی از ۲۶ همت در لایحه بودجه سال جاری به ۱۰۷ همت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.

سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ هم گفت که در مجموع تراز عملیاتی بودجه ۱۴۰۰ به طور نسبی و نه به صورت مطلق افزایش پیدا نکرده است اما همچنان کسری وجود دارد که باید حل شود.

قادری: مصوبه مولدسازی اموال دولتی گام مثبتی در واگذاری اموال دولتی است

سلیمی: نگرانی‌هایی درباره تحقق درآمدهای نفتی در سال ۱۴۰۲ وجود دارد

رضاخواه: بر اساس کدام داده رقم فروش نفت در بودجه سال آتی ۸۵ دلار پیش‌بینی شده است

دفاع «میرتاج‌الدینی» از مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت

محبی نجم‌آبادی: مصوبه مولد سازی دارایی‌های دولت شفاف اجرا شود

سعادتی: بودجه برنامه محور جایگزین بودجه دستگاه محور شود

ممبینی: در سال ۱۴۰۱ از تنخواه بانک مرکزی استفاده نکردیم

نوروزی: هر چه سریعتر مناقشات گازی با ترکمنستان حل شود

پس از بررسی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه پیرامون عملکرد تبصره‌های درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، علی نیکزاد در جمع‌بندی مباحث مطرح شده، گفت: در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی عملکرد بودجه سال ۱۴۰۱ در باب واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و فروش اموال منقول و غیرمنقول و درآمدهای مالیاتی مورد بررسی قرار گرفت. این گزارش در کنار نظارت مجلس بر عملکرد بودجه منجر به تصمیم‌گیری آگاهانه برای بودجه سال ۱۴۰۲ خواهد شد تا دولت و مجلس شورای اسلامی در کنار هم بتوانند بودجه‌ای را به تصویب برسانند که قابل تحقق بوده و نتیجه آن عدالت اجتماعی و رشد اقتصادی باشد.

نایب رئیس مجلس همچنین تاکید کرد: اتکاء به درآمدهای مالیاتی به جای درآمدهای نفتی در لایحه بودجه یک فاکتور مثبت برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی به شمار می‌رود.

ناطقین مجلس

محمودزاده: دولت با همکاری مردم و دستگاه های اجرایی مشکلات اقتصادی را حل کند

ایزدخواه: مجلس و دولت جلوی «اقتصاد هاشمیسم» را بگیرند

صفری: کارگزاران کشور در شیوه مدیریت خود تجدید نظر کنند

غضنفرآبادی: مراقب باشیم ناامیدی در جامعه ایجاد نکنیم

درخواست نماینده دماوند برای ورود دستگاه های مسئول به شهرک سازی ها در این شهرستان

***

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۱۱بهمن؛ سوال از ۲ وزیر/ بررسی یک گزارش بودجه‌ای

در ادامه جلسه علنی امروز بررسی سوال نماینده دورود و ازنا از وزیر صمت در دستور کار قرار گرفت و حسین گودرزی با اشاره به اینکه برابر گزارش رئیس پلیس راهور کشور در تصادف زنجیره ای اخیر شهرستان بهبهان، ایربگ هیچ کدام از ۵۹ خوردو تصادفی باز نشده است، پرسید:‌ در این رابطه چه برخوردی با خودروسازان انجام گرفته است؟ آیا اراده ای برای برخورد با سازندگان ارابه های مرگ در وزارت صنعت وجود دارد؟‌ آیا استانداردها در ساخت ایربگ رعایت شده است؟

وزیر صنعت، معدن و تجارت هم ضمن پاسخ به این سوال گفت: خبر خوب هم این است که با وجود این‌که ۷۰ درصد از وسائل نقلیه افزایش پیدا کرده است اما شاهد کاهش تعداد فوتی‌های تصادفات هستیم. از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۴۰۰ تعداد کشته‌ها در تصادفات به یک چهارم رسیده است طبق آمار مرکز آمار در سال ۱۳۹۹ در هر ۱۰۰ تصادف، ۴.۴ فوتی و این عدد در سال ۱۴۰۰ یه یک رسیده است. البته که یک نفر کشته و فوتی تصادفات هم زیاد است.

گودرزی هم مشروط بر انجام اصلاحات و اقدامات لازم در حوزه کیفیت خودرو و ارائه گزارشی در این خصوص طی ۶ ماه آتی از سوی رضا فاطمی امین به کمیسیون صنایع و معادن، از پاسخ‌های وزیر صمت به پرسش خود قانع شد.

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۱۱بهمن؛ سوال از ۲ وزیر/ بررسی یک گزارش بودجه‌ای

اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس

نیک بین: بدون قدرت قانونگذاری باید فاتحه مجلس را خواند

نماینده ماکو و چالدران: اعتبار کافی برای مقاوم سازی خانه‌های روستایی خوی در بودجه پیش بینی شود

بسطامی: دولت جرایم تسهیلات دریافتی خسارت دیدگان خشکسالی را ببخشد

منتظری: نباید بازار آزاد تعیین‌کننده نرخ ارز باشد

پاک فطرت: نجات هر کشور به حوزه آموزشی آن وابسته است

باقرزاده: برطرف کردن مشکلات ساختاری فراجا وظیفه نمایندگان مجلس است

عباسی:‌ وزیر میراث فرهنگی به جای حاشیه سازی به امور اصلی بپردازد

انتقاد بدری از وزیر ارتباطات به خاطر فیلترینگ

نیک بین: مدیر اقتصادی دولت کیست؟

نیکزاد در پاسخ به فراهانی: اگر طرح مجازات افراد به دلیل اظهارنظرشان تصویب شد انتقاد کنید

پژمان فر: بانک‌ها برای پرداخت وام به مردم مانع تراشی می کنند

سیاهکلی: هیات رییسه رویه استقبال نمایندگان از ناطقان جلسات علنی را اصلاح کند

توسلی: کشور به سمت خلاء ورزشکاران قهرمانی می رود

سنگدوینی: شاهد جذب بی‌ضابطه نیرو در دخانیات هستیم

نماینده زابل: کمیته مصوبات سفر مخبر به سیستان و بلوچستان تشکیل شود

***

یک عضو هیات رییسه مجلس موارد اعلام وصولی امروز از جمله سوال از وزرای صمت و دادگستری را قرائت کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۵:۴۴

مجلس هرچه زودتر اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای را با شورای نگهبان تایید وتبدیل به قانون نماید وهرچه زودتر طرح اصلاح قانون ریاست جمهوری که به تایید شورای نگهبان رسید ومجلس شورای اسلامی اعلام نموده مجمع تشخیص مصلحت نظام با اصلاح قانون ریاست جمهوری مخالفت نموده مخالفتش را با مجمع تشخیص مصلحت نظام حل وبا شورای نگهبان ومجمع تشخیص مصلحت نظام هرچه زودتر اصلاح قانون ریاست جمهوری به قانون تبدیل شود