• سه‌شنبه / ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1401111108672
  • خبرنگار : 71402

/گزارش/

مقام‌های نظامی آمریکا از چین و کره‌شمالی چشم برنمی‌دارند

مقام‌های نظامی آمریکا از چین و کره‌شمالی چشم برنمی‌دارند

کمتر از یک هفته پس از کمک به تامین میلیاردها دلار کمک نظامی اضافی برای اوکراین در نبرد با روسیه، از جمله تانک‌های جنگی ساخت آمریکا و آلمان، مقامات ارشد دفاعی ایالات متحده تمرکز خود را به اقیانوس هند و اقیانوس آرام و تهدیدهای فزاینده چین و کره‌شمالی معطوف کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، وب‌سایت صدای آمریکا در گزارشی با اشاره به سفر «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا به کره‌جنوبی نوشت: ششمین سفر رسمی رئیس پنتاگون به این منطقه روز دوشنبه آغاز شد و با دیدارهای سطح بالا در سئول ادامه می‌یابد و پس از آن او به فیلیپین سفر می‌کند تا با «فردیناند مارکوس جونیور» رئیس‌جمهوری منتخب این کشور و تیم رهبری امنیت ملی جدیدش دیدار داشته باشد.

یک مقام ارشد دفاعی آمریکا با اشاره به آنچه «رفتار تهاجمی‌تر» چین و کره‌شمالی خواند، گفت: «محیط امنیتی در اقیانوس هند و اقیانوس آرام در حال پیچیده‌تر شدن است و ما هر روز شاهد آن هستیم.»

به طور خاص، این مقام که با اشاره به قوانین پنتاگون خواست نامش فاش نشود، در جمع خبرنگاران به «افزایش شدید رفتار عملیاتی بی‌ثبات‌کننده جمهوری خلق چین» اشاره کرد، از جمله آنچه به عنوان «رهگیری‌های خطرناک هوایی» خواند و استفاده پکن از انبوهی از «کشتی‌های شبه‌نظامی» بی‌نام و نشان که با حمایت دولت پکن در دریای چین جنوبی تردد دارند.

مقام‌های دفاعی ایالات متحده همچنین بر نگرانی‌ خودشان درباره رشد زرادخانه هسته‌ای کره‌شمالی و آزمایش‌های کنونی موشک بالستیک آن اشاره کرده و تعداد این شلیک‌های آزمایشی را بی‌سابقه توصیف کردند.

رفتار ستیزه‌جویانه پیونگ‌یانگ، ترس فزاینده‌ای را در کره‌جنوبی برانگیخته است؛ جایی که «یون سوک یول» رئیس‌جمهوری سئول در اوایل ماه جاری گفت که شاید واشنگتن نیاز به استقرار مجدد سلاح‌های هسته‌ای در این شبه جزیره داشته باشد یا اینکه سئول ممکن است ایجاد  زرادخانه هسته‌ای خود را آغاز کند.

یک مقام ارشد دفاعی دیگر ایالات متحده هم گفت که لوید آستین از دیدارهای سه‌شنبه با یون و «لی جونگ ساپ» وزیر دفاع کره‌جنوبی برای برجسته کردن «تعهد بازدارندگی گسترده واشنگتن» استفاده خواهد کرد. اما این مقام هشدار داد که استقرار تسلیحات هسته‌ای ایالات متحده به کره‌جنوبی جزو گزینه‌ها نخواهد بود.

این مقام گفت: ما متعهد به خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره هستیم. تمرکز ما بر اهمیت بازدارندگی گسترده تأکید می‌کند که شامل طیف کاملی از قابلیت‌های ایالات متحده، از جمله توانایی‌های هسته‌ای، قابلیت‌های متعارف و همچنین دفاع موشکی ما می‌شود.

این همچنین شامل افزایش همکاری و آموزش بیشتر، از جمله از سرگیری مانورهای شلیک مستقیم آمریکا و کره‌جنوبی در اواخر سال جاری در شبه جزیره کره پس از یک وقفه چند ساله است. این مقام افزود: ما متعهد به انجام کارهای بیشتر هستیم.

همچنین انتظار می‌رود مقامات دفاعی ایالات متحده در مورد حمایت سئول از اوکراین و راه‌هایی که ایالات متحده می‌تواند همکاری خود را با صنعت دفاعی کره‌جنوبی که مقامات آن را به عنوان یک رهبر جهانی در تسلیحات پیشرفته تحسین کردند، گفت‌وگو کنند.

لوید آستین پس از دیدارهایش در کره‌جنوبی، به فیلیپین خواهد رفت و در آنجا با نیروهای آمریکایی که با همتایان فیلیپینی خود در شهر زامبوآنگا کار می‌کنند، ملاقات خواهد کرد و سپس به دنبال تقویت بیشتر روابط با مانیل به دلیل نگرانی‌های مشترک در مورد چین خواهد بود.

سومین مقام ارشد دفاعی ایالات متحده که خواست نامش فاش نشود، گفت: ما به طور فعال در مورد آنچه که می‌توانیم با هم برای مقابله با دوره بسیار قابل توجهی از آزار و اذیت و اقدامات قهرآمیز اخیر در دریای چین جنوبی انجام دهیم، صحبت خواهیم کرد.

پس از چندین سال گفتمان پرتنش بین مانیل و واشنگتن، این مقام گفت که پنتاگون شاهد «جهش بسیار مثبتی در مسیر روابط است.» به گفته مقامات آمریکایی، پنتاگون فیلیپین را بخش مهمی از اتحاد رو به رشد کشورهایی در سراسر اقیانوس هند و اقیانوس آرام می‌بیند که هدف آن عقب راندن پکن، چه با کمک ایالات متحده و چه بدون کمک آن است.

و در پنتاگون، این امید وجود دارد که سفر آستین هر دو کشور را قادر سازد تا به توافق‌های دفاعی قبلی، از جمله توافقنامه همکاری دفاعی پیشرفته در سال ۲۰۱۴، تکیه کنند و همچنین واشنگتن به مانیل کمک کند تا نیروهای خود را مدرن کرده و از ماموریت ضد تروریسم حال حاضر خود دور شود تا بتواند بهتر با پکن مقابله کند.

این مقام آمریکایی گفت: آستین، آنچه را که ما در مورد آن کاملاً واضح بوده‌ایم، علناً تکرار خواهد کرد، و آن این است که تعهدات پیمانی ما در دریای چین جنوبی اعمال می‌شود و حمله مسلحانه به نیروهای فیلیپین یا کشتی‌ها یا هواپیماها در دریای چین جنوبی مربوط به تعهدات پیمان دفاعی است که ما داریم.

در حال حاضر، فیلیپین یکی از معدود کشورهایی است که اطلاعات حیاتی دریایی را از طریق ابتکارعمل جدید ایالات متحده به دست می‌آورد. و مقامات ایالات متحده همچنین امیدوارند همکاری در مانیل در زمینه فضا و فضای مجازی را گسترش دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha