• سه‌شنبه / ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401111108413
  • خبرنگار : 71660

در دیوان بین‌المللی دادگستری؛

ارمنستان، جمهوری آذربایجان را به «پاک‌سازی قومی» متهم کرد

ارمنستان، جمهوری آذربایجان را به «پاک‌سازی قومی» متهم کرد
دیوان بین‌المللی دادگستری

ارمنستان به قضات "دیوان بین‌المللی دادگستری" گفت، مسدودسازی منطقه قره‌باغ توسط جمهوری آذربایجان امکان "پاک‌سازی قومی" را فراهم می‌کند؛ ادعایی که توسط باکو رد شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جلسه استماع "دیوان بین‌المللی دادگستری" در روز دوشنبه به دستور ارمنستان جهت رفع انسداد گذرگاه لاچین که ارمنستان را به قره‌باغ در جمهوری آذربایجان متصل می‌کند، تشکیل شد.

«یقیشه کراکوسیان» نماینده ارمنستان در این دادگاه گفت، این مسدودسازی به "سهمیه‌بندی غذا" و "کاهش ملزومات دارویی" در قره‌باغ منجر شده است، اما این درحالیست که مقامات جمهوری آذربایجان گفته‌اند که ارمنستانی‌های ساکن این منطقه آزاد هستند تا این منطقه را ترک کنند.

این نماینده ارمنستانی افزود: چنین اقدامات آشکاری در راستای "پاک‌سازی قومی" هیچ جایی در این دنیای مدرن ندارد و این دادگاه آخرین امید ارمنی‌های ساکن قره‌باغ است.

کنسانتینوس سالونیدیس، وکیل ارمنستان در این دادگاه گفت: هیچ چیزی به غیر از رفع کامل این انسداد و از سرگیری بدون مانع انتقال اقلام و کالاهای نامبرده شده، آسودگی و راحتی را برای قربانیان این "انسداد وحشیانه و غیرضروری" فراهم نمی‌کند.

در مقابل النور محمدوف، معاون وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان به این دادگاه گفت: گزارش‌ها درخصوص این مسدودسازی "کاملا دروغ" است و آمد و شد خودروها در کنار اعتراضات در این منطقه جریان دارد. ادعاهای ارمنستان درباره "پاک‌سازی قومی" به طور عامدانه واقعیت را تحریف می‌کند و شعله‌های این درگیری را افزایش می‌دهد.

این جلسه استماع بخشی از شکایت بزرگتر ارمنستان علیه جمهوری آذربایجان است که آن را در سال ۲۰۲۰ به دادگاه ارائه داد و مدعی شد که باکو یک کنوانسیون را در رابطه با "تبعیض نژادی" نقض کرده است. جمهوری آذربایجان متقابلا شکایتی را علیه ارمنستان عنوان کرد و انگشت اتهام را درباره "تبعض نژادی" به سمت این کشور نشانه گرفت.

آذربایجان: ارمنستان باید کاشت مین را متوقف کند

باکو از عالی‌ترین دادگاه سازمان ملل درخواست کرد تا به ارمنستان دستور دهد تا مین‌گذاری و تله‌های انفجاری در خاک آذربایجان را متوقف کند و محل این مواد منفجره را که قبلاً جاسازی شده‌اند، در آخرین نبرد حقوقی متمرکز بر منطقه قره باغ کوهستان کوهستانی ناگورنو را افشا کند. محمدوف به قضات دادگاه بین المللی دادگستری گفت که کشورش بیش از ۲۷۰۰ مین زمینی ارمنستان را از دسامبر ۲۰۲۱ کشف کرده است. وی گفت مین ها و تله های انفجاری تلاشی عمدی از سوی ارمنستان برای جلوگیری از بازگشت آذربایجانی‌هایی است که به دلیل درگیری مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند.

محمدوف گفت: «اگر آذربایجانی‌هایی که مناطق آزاد شده را برای بازگشت آوارگان آماده می‌کنند، نمی‌توانند این کار را با خیال راحت انجام دهند، آذربایجانی‌های آواره چگونه می‌توانند با خیال راحت از حق بازگشت خود استفاده کنند؟ هدف و تأثیر رفتار ارمنستان روشن است - آذربایجانی‌ها چنین نیستند. 

ارمنستان و جمهوری آذربایجان، دو کشور منطقه قفقاز اوایل دهه ۱۹۹۰ در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، برای کنترل منطقه مورد مناقشه قره‌باغ با یکدیگر درگیر شدند.

گذرگاه لاچین تنها راه ارتباطی ارمنستان با منطقه قره‌باغ کوهستانی است. در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ گروهی از مردم جمهوری آذربایجان که خود را "کارشناس محیط زیست" می‌نامند، این گذرگاه را مسدود کردند؛ جایی که گروهی از صلح‌بانان روس در آن مستقر هستند. باکو مدعی شد که قصد ندارد هیچ راهی را مسدود کند و خودروها می‌توانند به آزادی در هر دوسوی این گذرگاه حرکت کنند.

این گذرگاه تنها مسیری است که ارمنستان از طریق آن می‌تواند غذا، سوخت و ملزومات دارویی را به ساکنان ارمنی قره‌باغ برساند؛ منطقه‌ای که از لحاظ بین‌المللی بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود اما حدود ۱۲۰ هزار قوم ارمنی ساکن آن هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۲:۰۳

قطعا جوک گفته . الان در خود باکو ارمنی هم زندگی میکند .چندین قوم دیگر هم در جای جای آذربایجان زندگی میکنند واما ارمنستان الان حتی یک مسلمان هم زندگی نمی کند حتی غیر ارمنی کسی بومی اونجا نیست در حالیکه در حین تشکیل ارمنستان اکثریت جمعیت مسلمان بود حتی پایتختشان ایروان که اکثرا شیعه بودند . بعد بیایند کشور دیگری را به نسل کشی متهم کند

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۲:۴۶

آقا رضا تو جوکر خوبی هستی به مامان و بابات بگو تو را در مسابقات استعدادیابی tallent شرکت دهند وگرنه حیف میشی/

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۳:۰۴

واقعا حرف حق گفتین. ارمنستان به نسل کشی خوجالو متهم هست. جالتر اینه خبرگزاری های ایران طوری اخبار انتشار میدن که یه وضوح مشخصه طرفدار ارمنی هستن

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۴:۳۳

یک کشوری که به طور علنی در جمهوری آذربایجان و ایران و ترکیه نسل کشی کرده است چطور بقیه را متهم به نسل کشی می کند. پایتخت ارمنستان با اکثریت مسلمان الان ببینید که چه شده است. اون گروه تروریستی داشناخ در حوالی خوی و مرز ارس جوی خون راه اانداختند.خیلی نگذشته این نسل کشی ها کمتر از 40 سال عمر دارند.