• سه‌شنبه / ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۰:۵۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401111007996
  • خبرنگار : 80001

10 هزار هکتار زمین به نهضت ملی مسکن جان می‌دهد

10 هزار هکتار زمین به نهضت ملی مسکن جان می‌دهد

بررسی‌ها نشان می‌دهد اگر برنامه مولدسازی دارایی‌های دولت به نتیجه برسد، در گام اول بیش از ۱۰ هزار هکتار زمین مازاد و بلااستفاده‌ی دستگاه‌های دولتی می‌تواند به طرح نهضت ملی مسکن اختصاص پیدا کند که قابلیت ساخت حدود ۵۰۰ هزار خانه در این اراضی فراهم می‌شود.

به گزارش ایسنا، پروژه نهضت ملی مسکن در محدوده‌های شهری با چالش تامین زمین مواجه شده و این در حالی است که بعضی از دستگاه‌ها و ارگان‌های دولتی چندین هکتار زمین مازاد در شهرهای کشور دارند.

بر اساس صحبت‌های مسئولان تا کنون ۲۳ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن  تامین شده که تصور می‌شد برای ساخت ۲.۴ میلیون واحد مسکونی کفاف می‌دهد. اما با توجه به تغییر رویکرد این طرح از توسعه‌ی عمودی به توسعه‌ی افقی، اراضی تامین شده ممکن است برای حدود ۱.۲ میلیون واحد پاسخگو باشد.

حدود یک ماه قبل، مسئولان اعلام کردند که تا کنون برای ۲.۴ میلیون واحد نهضت ملی  مسکن تامین  زمین شده است. این در حالی است که از اوایل امسال رویکرد خودمالکی و ساخت خانه‌های یک تا سه طبقه به سیاست غالب در پروژه نهضت ملی مسکن تبدیل شده است. بر این اساس طبیعتا نیاز به زمین بیشتری نسبت تصورات قبلی احساس می‌شود.

یکی از ظرفیت‌های مهم برای تامین  اراضی طرح نهضت ملی مسکن، الحاق زمین‌های  در اختیار دستگاه‌های دولتی است که بر اساس ماده ۱۰ قانون جهش تولید و تامین مسکن پشتوانه‌ی قانونی دارد اما ظاهرا برخی دستگاه‌ها دلشان نمی‌خواهد از زمین‌ها دل بکنند. این اراضی غالبا مربوط به پروژه‌هایی است که قرار بوده در سال‌های گذشته ادارات و دستگاه‌ها اجرا کنند اما به نتیجه نرسیده است.

طبق آخرین آماری که سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن ارایه کرده تا کنون ۲۳ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین در محدوده شهرها تامین شده که بر اساس طرح‌های تفصیلی، قابلیت ساخت یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد در آن وجود دارد.

هم‌چنین ۱۰ هزار و ۱۷۴ هکتار زمین در راستای ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن (اراضی مازاد سایر دستگاه‌های دولتی) شناسایی شده که از این میزان ۴ هزار و ۱۶۰ هکتار زمین نیز اخذ سند شده است. بدین معنا که این زمین‌ها به نام وزارت راه و شهرسازی سند خورده و برای طرح نهضت ملی مسکن مورد  استفاده قرار می‌گیرد. اما محاسبات نشان می‌دهد مقدار زمینی که تا کنون توسط دستگاه‌ها آزاد شده حدود ۲۰۰ هزار واحد را در بر می‌گیرد و تناسب کافی با برنامه دولت برای ساخت چهار میلیون واحد ندارد.

اگر برنامه مولدسازی دارایی‌های دولت که هم‌اکنون یک تیم هفت نفره متشکل از معاون اول رئیس جمهور، وزیر اقتصاد، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان بودجه و برنامه، یک نماینده از طرف رئیس مجلس و یک نماینده از طرف رئیس قوه قضائیه مسئول آن شده‌اند به نتیجه برسد در گام اول بیش از ۱۰ هزار هکتار زمین مازاد دستگاه‌های دولتی می‌تواند به طرح نهضت ملی مسکن اختصاص پیدا کند که قابلیت ساخت حدود ۵۰۰ هزار خانه در این اراضی فراهم می‌شود.

طبق آیین‌نامه اجرایی مولدسازی دارایی‌های دولت هیأت عالی مولدســازی دارایی های دولت، دستگاه‌های مشمول مکلفند حداکثر طی یک ماه از ابلاغ این آیین‌نامه اطلاعات اراضی، املاک و سایر اموال و دارایی‌های غیرمنقول در اختیار خود را ثبت و تکمیل کنند.

احسان خاندوزی ـ وزیر اقتصاد در بیان مصادیقی از اراضی در اختیار دستگاه‌های دولتی می‌گوید: کانون پرورش فکری کودکان صاحب ۴۵ هزار متر زمین در شهرک قدس است که می‌تواند مولد شده و درآمد آن به کانون تزریق شود. صداوسیما در شهرک قدس زمین‌هایی را دارد که اگر مولد شوند بخش عمده‌ای از زیان‌دهی بنگاه‌ها را برطرف می‌کند. در منطقه یک تهران یک سازمان تحقیقاتی وابسته به یک وزارتخانه ۱۶۸ هزار متر مربع زمین دارد که اگر به‌درستی مورد استفاده قرار بگیرد به بسیاری از پروژه‌های تحقیقاتی کمک می‌کند. وزارتخانه دیگری ۱۶۲ هزار متر انبار در منطقه چهار تهران دارد که می‌تواند به منطقه پایین‌تر منتقل شده و زمین مذکور به محل درآمد این وزارتخانه تبدیل شود.

درباره‌ی عملکرد هیات مولدسازی، نگرانی‌ها از شفافیت در اجرای برنامه و ابهامات موجود درباره شمول این مصوبه نیز  حسین قربان‌زاده رییس سازمان خصوصی‌سازی گفته است: همه امورات مولدسازی از مرحله شناسایی دارایی‌ها، تشخیص دارایی مازاد، ارزش افزایی دارایی‌ها، قیمت‌گذاری و روش واگذاری و مولدسازی آنها به صورت شفاف زیر ذره‌بین رسانه‌ها و مردم خواهد بود. این خیزش عمومی ثروت‌آفرینی و تحرک اقتصاد قطعاً با مشارکت مردم محقق خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha