به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، بیشتر کشورها از تعامل علنی در سطح بالا با مقامات تایوان و تسای اینگ ون، رئیسجمهوری این جزیره خودگردان اجتناب میکنند تا چین را که دومین اقتصاد بزرگ جهان است، خشمگین نکنند.
به عنوان مثال، تماس تلفنی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا با تسای اینگ ون، موج گستردهای از اعتراضات را از سوی چین در پی داشت. تایوان جزیرهای خودگردان است که چین آن را بخشی از خاک خود دانسته و حمله نظامی را یکی از گزینههای پس گرفتن آن میداند.
به گفته سخنگوی پتر پاول، رئیسجمهوری منتخب جمهوری چک، این تماس تلفنی امروز میان تسای اینگ ون و پاول انجام میشود. دفتر رئیسجمهوری تایوان از اظهارنظر در این باره خودداری کرده، اما روز یکشنبه اعلام کرد که تسای اینگ ون پیروزی پتر پاول در انتخابات ریاستجمهوری چک را به او تبریک گفته است.
پاول که از فرماندهان سابق ارتش چک است، روز یکشنبه در انتخابات ریاستجمهوری پیروز شد و قرار است در اوایل ماه مارس جانشین میلوش زمان، رئیسجمهوری کنونی این کشور شود، شخصی که نزدیکی مواضعش به پکن بر کسی پوشیده نیست.
جمهوری چک هم مانند بیشتر کشورهای جهان، تایوان مستقل را به رسمیت نمیشناسد، اما دو طرف رفتهرفته به یکدیگر نزدیک شدهاند. تایوان به دنبال گسترش روابط خود با کشورهای اروپای شرقی و مرکزی است.
پاول به عنوان رئیس سابق کمیته نظامی ناتو، حامی سفت و سخت حمایت غرب از اوکراین در برابر روسیه بوده است.
در سال ۲۰۲۰ رئیس مجلس سنای جمهوری چک به تایوان سفر کرد و خود را یک تایوانی خطاب کرد، اشارهای آشکار به سخنرانی معروف جان اف. کندی، رئیسجمهوری سابق آمریکا در برلین غربی در روزهای اوج جنگ سرد که در آن گفت: «من یک برلینی هستم». از این سخنرانی به عنوان یکی از ضدکمونیستیترین سخنرانیهای آن دوران یاد میشود.
انتهای پیام
نظرات