حسین برزگر ۱۰ بهمنماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه میزان تولیدات کشاورزی در این استان در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حدود ۲۹۶ هزار تن بود، اظهار کرد: اکنون این عدد در سال زراعی جاری به یک میلیون و ۶۲۷ هزار تن رسیده است که این عدد رشد ۴۵۰ درصدی را نشان میدهد، در حالیکه جمعیت استان ۱۱۰ درصد رشد داشت، ارزش تولید محصولات کشاورزی استان در سالجاری ۲۳ هزار و ۴۳۵ میلیارد تومان است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حتی یک واحد مرغداری نیز در استان وجود نداشت، اما امروز ۲۲ واحد مرغداری در استان فعال است که تولید گوشت سفید توسط این واحدها به ۲۷ هزار تن در سال میرسد.
وی با بیان اینکه ۱۰۵۰ واحد پرواربندی صنعتی سبک و سنگین در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، خاطرنشان کرد: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تنها دو واحد پرواربندی در استان وجود داشت، همچنین اکنون ۵۶ هکتار گلخانه در استان وجود دارد، در حالیکه تا سه دهه گذشته هیچ واحد گلخانهای در استان وجود نداشت.
برزگر افزود: یک واحد سورتینگ محصولات گلخانهای تا سه ماه آینده در شهرک صنعتی شهرکرد به بهرهبرداری میرسد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۲۲ کارخانه تولید خوراک آبزیان در استان فعال است، عنوان کرد: ۳۵۰ هزار تن ظرفیت سالانه تولید این واحدها است.
وی با بیان اینکه در ۴۰۰ هکتار باغات گردو در چهارمحال و بختیاری سرشاخهکاری درختان گردو انجام شده است، گفت: ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلات برای مکانیزاسیون کشاورزی ابلاغ شده است، همچنین ۳۴ دستگاه کشت مستقیم برای جهش در دیمزارها انعقاد قرارداد شد و بخشی از آن به استان حمل شده است.
برزگر با اشاره به اینکه ۲۷۲۲ بذر اصلاح شده برای کشت پاییزه در بین کشاورزان توزیع شد، ادامه داد: همچنین ۲۵ هزار تن سهمیه کود شیمیایی بین کشاورزان توزیع شد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه کشت قراردادی برای اولین بار در استان اجرا شد، توضیح داد: کشت قراردادی گندم در ۱۰ هزار و ۷۸۰ هکتار از اراضی استان انجام شد، کشاورزان در این طرح مشمول تخفیفات بیمهای میشوند.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح کارآمدسازی یارانهها قیمت نهادههای دامی در کشور به سه برابر افزایش پیدا کرد، گفت: ۲۴۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش در قالب دامدار کارت برای خرید نهادههای دامی به دامداران پرداخت شد و برای حمایت از تولید ۶۶۰۰ تن نهاده دامی ارزان قیمت در بین کشاورزان توزیع میکنیم.
برزگر اضافه کرد: از ابتدای سالجاری ۸۵۴ میلیارد تومان تسهیلات در قالبهای مختلف در استان جذب شده است و پیشبینی میشود تا پایان سال تمامی تسهیلات ابلاغی جذب شود، همچنین ۶۴ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلات خسارات خشکسالی به کشاورزان ابلاغ شد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه تعهد بخش کشاورزی برای ایجاد اشتغال پایدار در استان ۲۵۰۰ نفر در سالجاری بود، یادآور شد: تاکنون ایجاد اشتغال برای ۲۰۴۰ نفر محقق شده است.
وی در خصوص پرداخت غرامت به کشاورزان آسیب دیده از سیل مردادماه سالجاری در چهارمحال و بختیاری، توضیح داد: خسارات پس از مستندسازی به ستاد مدیریت بحران ارسال شد که پس از تایید نهایی سازمان برنامه و بودجه کشور پرداخت خواهد شد، پیشبینی میشود حدود ۱۰۲ میلیارد تومان اعتبار برای این منظور به استان ابلاغ شود.
برزگر با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی در چهارمحال و بختیاری به منطقه غرب و شرق تقسیم میشود، عنوان کرد: در بخش غربی استان تخصیص آب از حوضه کارون در معرض مخاطره است، امکان دارد بهعلت تنشها حقآبه بخش کشاورزی دچار کسری و باطل شود، تمام توان خود را بکار گرفتهایم تا ردیف اعتباری برای تامین و انتقال آب برای اراضی شیبدار در این بخش را اخذ کنیم که تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این امر مصوب شد، اما این اعتبار مشکل را حل نخواهد کرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: ۲۶ پروژه نیمهتمام برای تامین و انتقال آب در بخش کشاورزی در استان وجود دارد که اجرای این پروژهها در استان بسیار ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه در بخش شرقی چهارمحال و بختیاری نیز دچار مشکل تامین آب در بخش کشاورزی هستیم، خاطرنشان کرد: درصدد هستیم با توسعه گلخانهها و مجتمعهای دامداری بهرهوری آب در بخش شرقی استان را افزایش دهیم.
برزگر در خصوص آخرین وضعیت جوجهریزی در چهارمحال و بختیاری، گفت: از ابتدای سالجاری ۱۱ میلیون جوجهریزی در استان انجام شده که یک میلیون آن مربوط به دیماه سالجاری است، موجودی مرغ منجمد در استان ۴۵۰ تن است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه تا امروز ۷۸ تن گوشت منجمد در استان توزیع شده است، بیان کرد: ۱۰۰ تن دیگر به استان حمل شد و ۱۴۰ تن دیگر تا هفته آینده به استان حمل خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه ۲۷۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری مشمول قانون رفع تداخل است، اظهار کرد: تاکنون ۹۲ هزار هکتار رفع تداخل و در سامانه ثبت شد که ۶۰ هزار هکتار آن در هفت ماهه گذشته رفع تداخل شده است.
برزگر در پایان با بیان اینکه ۴۴ پروژه با اعتبار بالغ بر ۱۲۵ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان در حوزه کشاورزی در دهه فجر سالجاری در شهرستانهای چهارمحال و بختیاری افتتاح و بهرهبرداری خواهد رسید، خاطرنشان کرد: همچنین یک پروژه با اعتبار ۵۱۳ میلیون تومان در این بخش کلنگزنی خواهد شد.
انتهای پیام
احتمال کاهش حقآبه بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری از کارون
ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در بخش غربی استان تخصیص آب از حوضه کارون در معرض مخاطره است، امکان دارد بهعلت تنشها حقآبه بخش کشاورزی دچار کسری شود، تمام توان خود را بکار گرفتهایم تا ردیف اعتباری برای تامین و انتقال آب برای اراضی شیبدار در این بخش را اخذ کنیم که تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این امر مصوب شد.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات