• دوشنبه / ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401111007693
  • خبرنگار : 50184

"چله‌خانه" هجیج مرمت می‌شود

"چله‌خانه" هجیج مرمت می‌شود

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان پاوه از تخصیص اعتبار برای مرمت چله‌خانه روستای هجیج خبر داد.

هادی شریفی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به قدمت بالای این بنای تاریخی، اظهار کرد: چله‌خانه هجیج بنایی مربوط به سده دوم هجری با قدمتی 1200 ساله است که طی قرن‌های گذشته همواره به عنوان محلی برای عبادات مردم مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

وی تصریح کرد: چله‌خانه جایی است که برخی افراد برای تذهیب و تزکیه نفس خود 40 روز در آن به طاعات و عبادات پروردگار می‌پرداختند.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان پاوه افزود: بنای تاریخی ثبت ملی شده چله‌خانه هجیج در زیر مسجد جامع این روستا قرار گرفته و دارای دو ستون چوبی ساخته شده از ملات سنگ و گل است و فضایی روحانی و معنوی دارد. 

وی با بیان اینکه مرمت این بنای تاریخی در دستورکار قرار گرفته، اظهار کرد: باتوجه به قدمت بنا و اینکه بصورت مداوم نیاز به مرمت دارد، از محل اعتبارات استانی حدود دو میلیارد ریال اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است.

شریفی خاطرنشان کرد: این اعتبار قرار است صرف مرمت دیواره‌ها و جداره‌های بنا با حفظ اصالت معماری سنتی آن و نم‌زدایی از فضای داخلی شود.

وی در ادامه هجیج را روستایی گردشگری داری صبغه مذهبی خواند و گفت: علاوه بر مسجد و چله‌خانه تاریخی، آرامگاه امامزاده سیدعبیدالله معروف به کوسه هجیج هم در این روستا قرار گرفته که مردم منطقه به آن ارادات خاصی دارند. 

رئیس میراث فرهنگی شهرستان پاوه در بخش دیگری از این گفت و گو از اختصاص اعتبار برای برخی دیگر از پروژه های گردشگری و میراث فرهنگی این شهرستان خبرداد و گفت: امسال از محل اعتبارات استانی، اعتبارات خوبی به این حوزه‌ها تخصیص یافته بگونه ای که 10 درصد از اعتبارات شهرستانی هم به سمت گردشگری رفته است، چرا کهگردگری از ظرفیت‌های ویژه این شهرستان است.

وی تاکید کرد: از اقداماتی که با توجه به این اعتبارات قرار است انجام گیرد، حفاظت و محوطه سازی چنارهای کهنسال، ساماندهی و تجهیز موزه مردم شناسی، تابلوهای معرفی آثار، کمک های فنی و اعتباری برای ایجاد زیرساخت های گردشگری و تبلیغات گردشگری می توان نام برد.

شریفی با بیان اینکه پهنه بندی مناطق نمونه گردشگری این شهرستان هم در دست اقدام است، اظهار کرد: در این  شهرستان دو منطقه نمونه گردشگری شامل دالانی و بیدمیری را داریم.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان پاوه تعداد روستاهای هدف گردشگری این شهرستان را هم سه روستا اعلام کرد و گفت: هرچند در حال حاضر شمشیر، خانقاه و هجیج سه روستای هدف گردشگری پاوه هستند، اما تعداد روستاهایی که در این شهرستان درگیر حوزه گردشگری شده‌اند حدود 12 روستا است که درتلاشیم آنها را هم به روستاهای هدف گردشگری اضافه کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha