• یکشنبه / ۹ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401110906613
  • خبرنگار : 71496

روزنامه الجریده: در نشست پاریس طرح خروج لبنان از بحران بررسی می‌شود

روزنامه الجریده: در نشست پاریس طرح خروج لبنان از بحران بررسی می‌شود

یک روزنامه کویتی نوشت، در نشست پاریس تدوین طرح خروج از بحران لبنان بررسی خواهد شد و این نشست سه بخش اصلی خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، روزنامه الجریده کویت به نقل از برخی منابع دیپلمات نوشت، نشست آمریکا، فرانسه، عربستان و قطر به ارائه نقشه کار لبنانی روشنی جهت خروج از بحران سیاسی این کشور و انتخاب رئیس جمهور و تشکیل کابینه‌ای منسجم و تحقق اصلاحات اقتصادی مورد نظر ختم خواهد شد.

این روزنامه کویتی نوشت، در این نشست که با حضور باربارا لیو، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک، پاتریک دوریل، مشاور رئیس جمهور فرانسه، نزار العلولا، مشاور عربستانی و محمد بن عبد العزیز الخلیفی، معاون وزیر خارجه قطر برگزار خواهد شد، یک سند سیاسی روشن که شامل یک برنامه کار است، بررسی خواهد شد و طرحی  مورد توافق جامعه جهانی و حامیان مالی برای خروج لبنانی‌ها از بحرانشان ارائه می‌شود و در صورتی که لبنانی‌ها موفق به گفت‌وگو و سازش شوند، لبنان در مسیر بهبود قرار می‌گیرد.

منابع دیپلمات یاد شده اظهار کردند، در این نشست هرگز به مسایل داخلی لبنان به ویژه درباره اسمی کاندیداهای ریاست جمهوری یا نخست وزیر آتی پرداخته نخواهد شد و تنها چارچوب مرحله آتی و ویژگی‌های رئیس جمهور و نخست وزیر آتی تعیین خواهند شد به ویژه اینکه آنها نباید وابسته به هیچ طرفی باشند و موجب کنترل یک طرف بر طرف دیگری شوند.

این منابع در ادامه گفتند: این نشست سه بخش خواهد داشت، بخش اول بیانیه محمد بن سلمان، شاهزاده سعودی و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در سفر اخیر او به ریاض است، بخش دوم ابتکارعمل کویت درباره راه‌حل بحران لبنان و ازسرگیری روابط آن با کشورهای عربی و کشورهای حوزه خلیج فارس است که مورد تایید تمامی کشورهای حوزه خلیج فارس قرار گرفت و بخش سوم بیانیه سه‌جانبه  نمایندگان آمریکا، عربستان و فرانسه در نیویورک در حاشیه نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل است.

منابع مذکور تاکید کردند: این سه بخش سقف سیاسی نشست پاریس را نشان می‌دهد که به معنای پایبندی به توافق طائف، انتخاب رئیس جمهور و تشکیل کابینه‌ای است که اعتمادهای خارجی و داخلی را بازگرداند و نیز به معنای کنترل مرزها، پایبندی به اجرای قطعنامه‌های بین‌المللی، تدوین یک طرح روشن اصلاحات اقتصادی و ممانعت از استمرار استفاده از لبنان به عنوان نقطه شروع یا عرصه‌ای برای هدف قرار دادن کشورهای عربی است.

همچنین منابع یاد شده گفتند، در این نشست چهار کشور احتمال تعیین جدول زمانی برای رفع خطر تحریم‌ها یا تهدید به آنها را در صورت عدم تحقق پیشرفتی واقعی در مسیر روند سیاسی بررسی خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha