به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای رای الیوم، آوی ایسخاروف، شرقشناس کهنهکار اسرائیلی در مقالهای در روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارونوت که توسط موسسه پژوهشهای فلسطین به عربی ترجمه شد، نوشت، در سطح نظامی عملیات ارتش در اردوگاه جنین موفقیتآمیز بود اما در مقابل نکته مورد توجه طرف اسرائیلی در طول چند سال اخیر را ثابت کرد که صدها یا هزاران جوان فلسطینی در درگیریهایشان با اسرائیل از مرگ یا زخمی شدن هراسی ندارند.
ایسخاروف در ادامه نوشت، بر روی تعداد زیادی از پلاکاردهای یادبود افراد مسلح کشته شده و نیز بر روی دیوار اردوگاههای پناهجویان این عبارت نوشته شده که "از مرگ عادی بترسید و جز زیر رگبار گلوله نمیرید" (جمله شهید غسان کنفانی، از جبهه مردمی) و به نظر میرسد تعداد زیادی از جوانان کرانه باختری این عبارت را شعار زندگی خود قرار داده و به سوی مرگ میشتابند.
این شرقشناس اسرائیلی نوشت، پنجشنبه ۹ فلسطینی در جنین و یک فلسطینی دیگر در رامالله "کشته شدند" و به این ترتیب تعداد کل کشتهها از ابتدای سال جاری به ۳۰ تن در تنها ۲۶ روز رسید، در حالی که این عدد در سال گذشته میلادی ۱۵۵ تن و در سال ۲۰۲۱ میلادی ۸۰ تن بود و این یعنی روند حوادث و درگیریها در چند سال اخیر به شکلی که نمیدانیم، رو به افزایش است، همچنین انگیزه جوانان فلسطینی در مبارزه با طرف اسرائیلی نیز رو به افزایش است و به نظر نمیرسد چیزی در افق سیاسی یا امنیتی بتواند این رویکرد را تغییر دهد.
این چهره اسرائیلی بسیار نزدیک به ساختار امنیتی رژیم صهیونیستی تاکید کرد، میتوان اینگونه ارزیابی کرد که حمله روز پنجشنبه که خنثی شد، توسط برخی طرفهای خارجی حمایت مالی شد، اما انگیزه داخلی بدون هیچ کمک خارجی وجود دارد، تمامی عواملی که میتواند دال بر ادامه تنش باشد، وجود داشته و روبهفزونی است: دین یا حرم قدسی پیش از ماه رمضان که یک ماه و نیم به آغاز آن مانده، وضعیت میدانی، درگیریهای مستمر و روبه فزونی میان فلسطینیها و شهرکنشینها در مناطق مختلف کرانه باختری، خون یا تعداد زیادی زخمی، تمامی این عوامل بشکه باروتی است که این روزها روی آن نشستهایم بدون اینکه افقی برای آرام شدن اوضاع وجود داشته باشد.
ایسخاروف در ادامه نوشت، ساختار کابینه راست افراطی اسرائیل کمکی به آرام کردن اوضاع و یافتن شریکی واقعی در طرف فلسطینی نمیکند.
او در ادامه مدعی شد، تصمیم تشکیلات خودگردان برای لغو هماهنگی امنیتی را نمیتوان جدی گرفت اما روشن است که این تصمیم هزینههایی خواهد داشت.
این شرقشناس اسرائیلی در ادامه مقاله خود مدعی شد، با این وجود تشکیلات خودگردان در جنین حضور ندارد و قطعا در اردوگاه پناهجویان نیست و از تلاش برای اعمال کنترل خود بر این موقعیت مکانی دست برداشت و منظور تنها مسائل امنیتی مرتبط با اسرائیل نیستند بلکه منظور برخی موضوعات ساده همانند ترافیک یا هر جلوهای از قانون و حاکمیت است.
او در ادامه مقاله خود باز هم مدعی شد، تشکیلات به این شکل اجازه داد اردوگاه پناهجویان شهر به مرکز آشوب داخلی تبدیل شود، جوانان محل که اکثرشان وابسته به تشکیلات خاصی نیستند، با وجود افزایش شدید قدرت جهاد اسلامی در شهر، اکثرا بر اساس هویت بومی یعنی "ساکن اردوگاه" اقدام میکنند، آنها در یک تشکل (گردان جنین) با یکدیگر متحد هستند و در واقع منبع کنترل مشخصی ندارند.
ایسخاروف در ادامه نوشت، باید تاکید کرد با وجود ویژگی جنین، انگیزههای جوانان فلسطینی برای مبارزه با اسرائیل تنها به شمال کرانه باختری (جنین و نابلس) محدود نمیشود و تیراندازی به سربازان اسرائیلی حین انجام وظیفهشان در شرق کرانه باختری به یک پدیده فراگیر در کل کرانه باختری و نیز بیت لحم و کمی کمتر در الخلیل و در قلندیا و شمال آن تبدیل شده است.
او در پایان مقاله خود نیز نوشت، در کل میتوان اینگونه برآورد کرد که اتفاقی مشابه آنچه پنجشنبه در جنین رخ داد، هرگز آخری نخواهد بود و اعتماد به ادامه آرامش در غزه دشوار است.
انتهای پیام
نظرات