• شنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401110805842
  • خبرنگار : 71604

امکان استفاده از شبکه‌های اجتماعی با استفاده از ذهن برای بیماران فلج اندام

امکان استفاده از شبکه‌های اجتماعی با استفاده از ذهن برای بیماران فلج اندام

دانشمندان یک تراشه مغزی ابداع کرده‌اند که از موی انسان نازک‌تر است و به کاربر امکان می‌دهد تا با ذهن خود از شبکه‌های اجتماعی استفاده کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، یک تراشه آزمایشی نازک‌تر از موی انسان، برای بیماران مبتلا به فلج اندام یا بدون توانایی حرف زدن طراحی شده است که نمی‌توانند از اندام خود برای برقراری ارتباط از طریق رایانه استفاده کنند. این تراشه می‌تواند به افراد سالم نیز امکان دهد تا تنها با قدرت ذهن خود از رسانه‌های اجتماعی استفاده کنند.

این تراشه با تراشه مغزی ساخته‌شده توسط شرکت «ایلان ماسک»(Elon Musk) متفاوت است زیرا یک روش کمتر تهاجمی را دنبال می‌کند و به جای قرار گرفتن روی بافت مغز، روی سطح آن قرار می‌گیرد.

این تراشه که «Layer 7 Cortical Interface» نامیده می‌شود، نواری متشکل از مواد نازک و انعطاف‌پذیر است و به یک تکه نوار چسب شباهت دارد. این نوار دارای الکترود است و ضخامت آن به یک پنجم موی انسان می‌رسد. این ویژگی به نوار کمک می‌کند تا بدون آسیب رساندن به هیچ بافتی، با سطح مغز سازگار شود.

امکان استفاده از شبکه‌های اجتماعی با استفاده از ذهن برای بیماران فلج اندام

جراحان برای کاشت این دستگاه، یک شکاف بسیار نازک در جمجمه ایجاد می‌کنند و آن را طوری در جای خود قرار می‌دهند که گویی نامه‌ای را در جعبه می‌گذارند. «مایکل ماگر»(Michael Mager)، مدیر عامل شرکت «Precision» گفت: این شکاف کمتر از یک میلی‌متر ضخامت دارد. این بدان معناست که بیماران حتی برای گذاشتن آن نیازی به تراشیدن سر خود ندارند.

وی افزود: من فکر می‌کنم که این یک مزیت بزرگ در مقایسه با فناوری‌هایی است که به برداشتن بخش قابل توجهی از جمجمه نیاز دارند، زمان زیادی می‌برند و با خطر عفونت زیادی همراه هستند. من هرگز کسی را ندیده‌ام که بخواهد جمجمه‌اش سوراخ شود.

امکان استفاده از شبکه‌های اجتماعی با استفاده از ذهن برای بیماران فلج اندام

این دستگاه با جمع‌آوری سیگنال‌های مغزی، تحلیل آنها و ارسال دستورات به یک سیستم متصل، با توجه به سیگنال مغزی دریافتی کار می‌کند.

از آنجا که دانشمندان به راحتی می‌توانند تعداد الکترودهای روی نوار را افزایش دهند، شاید بتوان از آن برای درمان سایر بیماری‌های عصبی نیز استفاده کرد. همچنین، اگر بیماران نظر خود را تغییر دهند، کاشت قابل برگشت است.

این دستگاه، سیگنال‌های مغزی حیوانات را با موفقیت رمزگشایی کرده و Precision امیدوار است تا چند ماه آینده بتواند مجوز «سازمان غذا و داروی آمریکا»(FDA) را برای آزمایش روی انسان دریافت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha