• چهارشنبه / ۵ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401110503533
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

توصیه‌های زنبورداری و دامداری در روزهای سرد زمستان

توصیه‌های زنبورداری و دامداری در روزهای سرد زمستان

ایسنا/اصفهان رئیس اداره بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی شهرستان کاشان گفت: رطوبت داخل کندو یکی از عوامل مهم تلفات زمستانه زنبور عسل است، بنابراین داخل کندو نباید به هیچ عنوان خیس و مرطوب باشد و زنبورداران باید مانع نفوذ نزولات آسمانی به داخل کندو شوند.

مجید احمدی مقدم در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: زنبورداران در شرایط سردی هوا، باید داخل کندو را با موادی از قبیل روزنامه، برگ خشک درختان و گونی‌های پلاستیکی پُر کنند تا فضای داخل کندو کاملاً تنگ و متراکم شود و عسل به اندازه کافی در داخل کندو وجود داشته باشد.

وی افزود: کندوها باید در نقاط آفتاب‌گیر مستقر باشد و از استقرار زنبورستان در مسیل‌ها خودداری شود. همچنین کندوها را در محل‌های پَست یا جایی که آب جمع می‌شود و احتمال یخ زدن وجود دارد هرگز قرار ندهند.

رئیس اداره بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی شهرستان کاشان، تصریح کرد: داخل ظرف‌های شربت‌خوری کندوها، نباید به هیچ عنوان شیره و شربتی باقی مانده باشد و اگر تصمیم بر استقرار کندوها در فضای باز دارید، حتماً آنها را با مواد و وسایل مناسب ایزوله کنید تا بارش‌های آسمانی نتواند به داخل کندو نفوذ کند.

احمدی مقدم تأکید کرد: فضای خالی بین کندوها، موجب ایجاد جریان هوا و سرمای داخل کندو می‌شود، بنابراین سفارش می‌شود که در روزهای سرد سال، کندوها را به همدیگر چفت کنید. و در مناطق سرد، کندوها در جایی قرار بگیرد که سرپناه داشته باشد، سایه نباشد و در مسیر وزش باد قرار نگیرد.

رئیس اداره بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی کاشان گفت: هنگام استقرار کندو، توجه داشته باشید که سوراخ پرواز نباید در مسیر و جهت وزش باد قرار گیرد. زنبورعسل سالم و دارای ذخیره غذایی مناسب شدیدترین سرما را تحمل می‌کند، اما کوچک‌ترین جریان باد شرایط زندگی داخل کندو را به هم می‌زند.

وی افزود: دامداران نیز توجه داشته باشند که در روزهای سرد، جیره غذایی دام‌ها را افزایش داده و دام‌ها را با یک رژیم غذایی سالم، غنی شده با غلات، یونجه و مکمل‌های معدنی تغذیه کنند.

احمدی مقدم تصریح کرد: آبشخور دام‌ها را با آب گرم پر کنند و مانع از یخ زدن آب در آبشخورها شوند. همان‌طور که باید یخزدگی سطح آب را از بین ببرید، باید به سایر نقاط جایگاه از جمله نقاط اساسی عبور و مرور نیز توجه داشته و از نمک و ماسه می‌توانند استفاده کنند.

احمدی مقدم گفت: پشم گوسفند به حفظ درجه حرارت بدن کمک می‌کند، اما اگر خیس شود باید سریعاً حیوان در محیط گرم قرار بگیرد، بنابراین از ورود باران به دامداری چه از طریق روان آب‌های سطحی و چه از طریق نزولات جوی اطمینان حاصل کنید.

رئیس اداره بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی کاشان تأکید کرد: گوسفندان نباید در تمام فصل زمستان در جایگاه سربسته قرار بگیرند، بنابراین تهویه و خشک بودن بستر محیط نگهداری اهمیت زیادی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha