• سه‌شنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1401110402784
  • خبرنگار : 50477

ایسنا گزارش می دهد؛

پیاده‌روهای شهرک سپاه گرگان در انحصار کسبه/جان کودکان تهدید می شود

پیاده‌روهای شهرک سپاه گرگان در انحصار کسبه/جان کودکان تهدید می شود

ایسنا/گلستان تمام پیاده رو های محله شهرک سپاه گرگان و حتی بخشی از خیابان اصلی در اشغال کسبه درآمده است و شهروندان به جای پیاده رو مجبور هستند از خیابان اصلی آمد و شد کنند.

محله شهرک سپاه در گرگان یکی از میادین اصلی فروش میوه و تره بار در گرگان است، فراوانی انواع میوه، قیمت نسبتاً مناسب عرضه میوه در بازار نسبت به محلات سطح شهر، امکان انتخاب میوه توسط مشتریان و یا به اصطلاح دست چین کردن میوه توسط مشتریان و قرار گرفتن در مسیر محلات مختلف باعث استقبال مردم از بازار تره بار شهرک سپاه گرگان و رونق کسبه این محله شده است.

متأسفانه عدم رعایت قوانین سد معبر توسط کسبه شهرک سپاه گرگان، بار ترافیکی این محل را دوچندان کرده و مشکلات زیادی را برای ساکنین شهرک سپاه و حتی مشتریانی که برای خرید به این محل مراجعه می‌کنند به وجود آورده است.

تمام پیاده‌روها و بخشی از خیابان در تصرف کسبه شهرک سپاه گرگان

بسیاری از کسبه محله شهرک سپاه تمام پیاده روی روبرو مغازه خود را با گذاشتن جعبه‌های میوه مسدود می‌کنند و به این امر هم راضی نیستند و تا یکی دو متر از خیابانی که محل تردد اتومبیل‌ها هم است را اشغال کرده‌اند و موجب ترافیک در این خیابان شلوغ و پرتردد شده‌اند.

علی اصغر کمانگری یکی از ساکنین محله شهرک سپاه به خبرنگار ایسنا گفت: کسبه محل سبدهای میوه خود را در سطح پارکینگ و خیابان پهن می‌کنند و همین مسئله باعث می‌شود جای پارک برای خودروها باقی نماند و اکثر خود روها به صورت دوبل پارک می‌کنند، و درنتیجه ترافیک شدید در این خیابان ایجاد می‌شود و ما همیشه برای ورود و خروج به منزل مشکلات زیادی داریم.

یک بانوی کم بینا هم به خبرنگار ایسنا گفت: من و همسرم که نابینای کامل هست در این محل زندگی می‌کنیم و بارها عصای ما در جعبه‌ها و سبد میوه مغازه داران گیر کرده و باعث زمین خوردن و آسیب دیدگی ما شده است.

کودکان شهرک سپاه از خیابان اصلی به جای پیاده رو استفاده می‌کنند

زهرا الازمن یکی دیگر از ساکنین محله شهرک سپاه هم  گفت: جعبه‌های بزرگ و کوچک میوه و سینی‌های سبزیجات تمام پیاده روها را اشغال کرده و کودکان ما مجبور هستند برای رفتن به مدرسه در اوج شلوغی خیابان‌ها به جای پیاده رو از از خیابان شلوغ رفت و آمد کنند و این مسئله جان کودکان ما را تهدید می‌کند.

علی اکبری دیگر شهروند ساکن شهرک سپاه هم به خبرنگار ما گفت: اهالی محل چندین بار به شهرداری و مراکز مربوطه مراجعه و خواستار رسیدگی شده‌اند اما هربار فقط برای چند روزی کسبه بساط خود را از پیاده روها جمع می‌کنند و دوباره روز از نو و روزی از نو و با فروکش کردن اعتراضات دوباره بساط خود را پهن می‌کنند

حسن اصغری هم به خبرنگار ایسنا گفت: من مشتری همیشگی میوه و تره بار محله شهرک سپاه هستم، همیشه برای پارک ماشین مشکل دارم و هیچ مکانی را پیدا نمی‌کنم یا به ناچار به صورت دوبل پارک می‌کنم و یا با فاصله زیاد در یکی دو خیابان بالاتر خود رو خود را پارک می‌کنم و با توجه به اینکه خرید هفتگی انجام می‌دهم حمل میوه‌ها تا چند خیابان بالاتر برایم دردسر ساز است.

شهردار گرگان هم در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: برای حل معضل سد معبر نیاز است چندین دستگاه با هم همکار داشته باشند تا این معضل برطرف شود، دست‌فروشان از اقشار آسیب پذیر جامعه هستند و رویکردهایی که دستگاه‌های متفاوت نسبت به این قشر دارند تقریباً تقابل را از ما گرفته است.

پیاده رو ها شهرک سپاه گرگان در انحصار کسبه/جان کودکان تهدید می شود

سید محمد رضا سید النگی ادامه داد: شهرداری رعایت دست فروشان کم بضاعت را می‌کند و مغازه دارانی هم که صاحب مغازه هستند از این رأفت شهرداری سو استفاده می‌کنند و اجناس خود را در کنار دست فروشان به پیاده روها می‌ریزند.
شهردار گرگان با بیان اینکه پیشنهادی مطرح کرده‌ایم که جمع دوری عاملان سد معبر با برون سپاری یعنی نیروهای غیر بومی انجام شود تا بتوانند به راحتی و با قدرت بیشتری با عاملان سد معبر مقابله کنند، تصریح کرد: این پیشنهاد از سوی شهرداری داده شده و برآورد هزینه‌ها انجام شده است و در صورت تأیید به زودی انجام خواهد شد.

معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری گرگان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: طبق قانون اشغال پیاده رو و معابر برای امر دست‌فروشی ممنوع و خلاف است.

احمد سالاری افزود: ما دو نوع دست‌فروشی داریم، یک نوع دست فروش که پیاده روها را اشغال کرده و اقدام به فروش اجناس خود می‌کنند و فاقد مغازه‌ای برای فروش اجناس خود هستند و نوع دیگر توسط کسبه مغازه دار انجام می‌شود، یعنی مغازه دار خارج از ضوابط جواز صادر شده از اتحادیه، اقلامی را به فروش می‌رساند به طور مثال کسی که جواز کسب لبنیاتی دارد در پیاده رو مغازه خود اقدام به فروش میوه و تره بار می‌کند که این امر خلاف قانون است.

اتحادیه امور صنفی هیچ نظارتی بر جواز کسب صادر شده

وی ادامه داد: متأسفانه اتحادیه امور صنفی هیچ نظارتی بر جواز کسب صادر شده و کنترل بعد از صادر شدن جواز کسب و توجه به متن جواز کسب ندارد. اتحادیه‌ها باید مغازه‌ها و اصناف را کنترل کنند و تذکر لازم را به متخلفان بدهد زیرا بر اساس قانون صنف همه افراد دارای پروانه کسب باید قوانین دیگر ارگان‌ها را رعایت کنند.

این مقام مسئول گفت: در گذشته برای آنکه اتحادیه امور صنفی مجوزی را برای مغازه‌ای صادر کند، افراد را به شهرداری معرفی می‌کرد تا بر کار آنها نظارت کند و همین امر، اهرم نظارتی شهرداری بود و اگر مغازه داری خلاف مواد جواز عمل کرده و یا با اشغال پیاده رو حقوق شهروندان را رعایت نمی‌کرد شهرداری می‌توانست از طریق اعمال قانون از صدور مجوز خود داری کند.

معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری گرگان ادامه داد: متأسفانه این ارتباط قطع شده و اصناف بدون برنامه و بدون حساب و کتاب برای هر ملکی که در قولنامه نام تجاری ذکر شده باشد جواز کسب صادر می‌کند و این یکی از معضلات اساسی مدیریت شهری بدل شده است.

وی با تاکید بر اینکه شهرداری وظیفه ندارد مواد پروانه کسب با کاری که مغازه دار به آن می‌پردازد را کنترل کند زیرا این وظیفه اصناف است و شهرداری باید طبق قانون برای جمع آوری سد معبر اقدام کند، خاطرنشان کرد: قبل از اینکه شهرداری اقدام به جمع دوری عاملان سد معبر کند که با تنش درگیری همراه است بهتر است اتحادیه امور صنفی به وظیفه خود عمل کند.

پلمب مغازه‌های خاطی امر قهری و موقتی است

معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری گرگان تصریح کرد: پلمب مغازه‌های خاطی راهگشا نیست و امر موقتی و قهری است و به جای آن اصناف باید به وظایف نظارتی خود به خوبی عمل کند.

سالاری ادامه داد: مرکز صدور جواز کسب اتحادیه اصناف است، قطعاً کسبه به مرجعی که از آن پروانه کسب دریافت کرده‌اند پاسخگو هستند و به اهرم‌های قانونی که اعمال می‌شود توجه خواهند کرد اما صنف به وظیفه خود به خوبی عمل نکرده و فقط مجوز صادر کرده و هزینه دریافت می‌کند بدون آنکه بار ترافیکی، حقوق شهروندی و بار اجتماعی آن را در نظر بگیرند.

وی تاکید کرد: صنف باید در چارچوب جواز کسب اقدام کرده و شهرداری هم به کمک صنف می‌آید و اگر همکاری نکردند با استفاده از قوه قهریه برای جمع دوری خاطیان عمل می‌کند. اتحادیه امور صنفی و اماکن شهرداری در یک راستا هستند، صنف اگر موردی را معرفی کند که قانون را نقض کرده اماکن بر اساس تقاضای صنف اعمال قانون خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، سد معبر نقض حقوق شهروندی است و علاوه بر ایجاد زحمت برای شهروندان در محلات شلوغ و پرترافیک مثل شهرک سپاه گرگان، باعث صدمات جانی و لطمات جبران ناپذیری خواهد شد به همین دلیل رسیدگی به این معضل شهری باید در اولویت قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha