• سه‌شنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401110402671
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

رومیکا؛ خانه امید بیماران مبتلا به سرطان

رومیکا؛ خانه امید بیماران مبتلا به سرطان

ایسنا/اصفهان ساختمان رومیکا، با شعار رویش امید کاشان، روبروی پل شهید بهشتی، نشانی آشنای تاکسی‌های میدان معلم کاشان است که خانه امید بیماران مبتلا به سرطان در منطقه کاشان شده تا نشانی بر بانوی بی‌نشان، حضرت فاطمه زهرا(س) باشد و رنجی از خانواده این بیماران کم کند.

جوانان دهه ۶۰ خورشیدی، که جوانی‌شان در بهداری رزمی جبهه‌های جنگ به درمان رزمندگان گذشت با هدف ترویج فرهنگ ایثار و نوع دوستی، موسسه خیریه امدادگران عاشورای کاشان را در سال ۱۳۸۹ راه‌اندازی کردند که یک سال بعد با شماره ۳۸۴ در فهرست سازمان‌های مردم نهاد به ثبت رسید.

مدیرعامل موسسه امدادگران عاشورا کاشان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اندیشه و تلاش ما بر این است که  از ابتلای شهروندان به سرطان جلوگیری کنیم و نگذاریم که بیماران مبتلا به سرطان، به علت مشکلات اقتصادی و کمبود امکانات دست از معالجه برداشته و تسلیم این درد شوند.

سید محسن تمدنی افزود: نیکوکاران کاشان، امسال ۳۵ میلیارد ریال به ۱۷۲۶ مددجوی تحت پوشش رومیکا کمک کرده‌اند که با توجه به افزایش تعداد مددجویان و افزایش هزینه‌های درمانی پیش‌بینی می‌کنیم برای سال آینده  به ۱۰۰ میلیارد ریال کمک‌های مردمی نیاز باشد.

وی افزود: داروهای درمان سرطان در قراردادهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بیمه‌های پایه نیست و قیمت یک آمپول برای آنها بیش از ۵۰۰ میلیون ریال است، در حالی که بیماران سرطانی، بعد از بهبود نیز ناچار هستند به صورت دوره‌ای، آزمایش‌های خاص یا غربالگری‌های تخصصی را  انجام دهند.

مدیرعامل موسسه امدادگران عاشورا کاشان، تأکید کرد: منابع مالی در سه بخش صرف می‌شود. ارائه خدمات پزشکی شامل خدمات دارویی و تهیه انواع داروهای شیمی‌درمانی، رادیوتراپی، کموتراپی و … که مهم‌ترین بخش است و هزینه‌های سنگینی را بر بیماران تحمیل می‌کند.

تمدنی تصریح کرد: تأمین وسایل و تجهیزات پزشکی شامل انواع کیسه‌های کلستومی و یورستومی و ارائه خدمات پاراکلینیکی نظیر خدمات آزمایشگاهی و رادیولوژی در بخش‌های سونوگرافی، سی‌تی‌اسکن، ماموگرافی و پت اسکن از دیگر خدمات موسسه برای همدلی و همراهی با مبتلایان به سرطان است.

وی گفت: کلمه سرطان به‌تنهایی، دلهره‌ و ترس را برای شنونده تداعی می‌کند در حالی که می‌توان با آموزش و آگاهی شهروندان از ابتلا به برخی از انواع سرطان جلوگیری کرد و یا با تشخیص به موقع، بسیاری از سرطان‌ها را درمان کرد.

مدیرعامل موسسه امدادگران عاشورای کاشان افزود: اگر هر بیمار، فقط پنج نفر از نزدیکان خود را به غربالگری سرطان تشویق کند، با انجام غربالگری برست،  پی اس ای و کولون، ابتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج کاهش پیدا می‌کند.

تمدنی اظهار کرد: سال گذشته ۱۰۵ بیمار سرطانی برای تشکیل پرونده به این موسسه مراجعه کردند در حالی که این رقم در ۹ ماه گذشته به ۱۱۷ نفر افزایش یافت که ۶۰ درصد مراجعه‌کنندگان بانوان مبتلا به سرطان سینه هستند.

وی تصریح کرد: درمان سرطان که انجام شد، دوره‌ پیگیری بیماری آغاز می‌شود که عود بیماری، بازتوانی، تسکین دردها و رفع معلولیت‌ها نیازمند امکانات و حمایت است که از همه شهروندان برای کمک به بیماران مبتلا به سرطان دعوت به همکاری و همیاری داریم.

ورزش را جدی بگیریم

همچنین کارشناس آموزش و پیشگیری موسسه رومیکا کاشان گفت: آگاهی و آموزش شهروندان یکی از اصول بنیادی در جامعه توسعه یافته برای کاهش هزینه‌های درمانی است که پیشگیری و کنترل بیماری سرطان نیز مهم‌ترین راهکار است که این مهم را مورد توجه قرار داده‌ایم.

لیلا روایی اظهار کرد: واحد آموزش و پیشگیری موسسه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اجرای طرح پنجشنبه‌های صورتی در پایگاه‌های سلامت منطقه کاشان حضور یافته و به انجام غربالگری‌های سرطان‌های شایع در میان بانوان از جمله سرطان سینه می‌پردازد.

وی افزود: تلاش می‌کنیم با آموزش و خودآزمایی از بروز سرطان پیشگیری کنیم و در ۹ ماه گذشته غربالگری برای ۲۹۳۶ نفر از بانوان انجام شده است، در حالی که این رقم در سال گذشته نیز ۱۷۲۶ نفر بود.

کارشناس آموزش و پیشگیری موسسه رومیکا کاشان تصریح کرد: اجرای برنامه‌های آموزشی در روزهای شنبه و دوشنبه از رادیو کاشان و انتشار محتوای سلامت‌محور در فضای مجازی و رسانه‌های منطقه در زمینه پیشگیری از سرطان و سبک زندگی سالم، از دیگر فعالیت‌های موسسه رومیکا در منطقه کاشان است.

وی تأکید کرد: فعالیت ورزشی به ویژه تمرین‌های هوازی مثل دویدن، روشی مؤثر و مقرون به صرفه در کاهش خطر ابتلا به سرطان و پیامدهای ناشی از این بیماری است که حتی قبل از ظاهر شدن تومورهای سرطانی، با حفظ ساختار و عملکرد قلب، نقش محافظت کننده را در زمان بروز اختلال تحلیل عضلات ایفا می‌کند.

روایی تصریح کرد: برگزاری کلاس تاب‌آوری در روز سه‌شنبه، برنامه ورزش هفتگی در روزهای یکشنبه و چهارشنبه و اتوبوس رومیکا برای غربالگری سرطان سینه و پروستات در سطح مناطق حاشیه شهر از دیگر برنامه‌های خیریه رومیکا در کاشان است.

کارشناس آموزش و پیشگیری موسسه رومیکا کاشان با اشاره به نقش هیئت‌های مذهبی برای آگاهی مردم گفت: هیئت‌های مذهبی می‌توانند با هماهنگی واحد آموزش و پیشگیری موسسه رومیکا، بخشی از فضای مرکز هیئت را برای آموزش بانوان اختصاص دهند و تست غربالگری هم به صورت رایگان انجام شود تا به نظام سلامت جامعه کمک کنند.

هفته پویش ملی مبارزه با سرطان با شعار «سرطان قابل درمان است با خود مراقبتی و امید» از ۱تا ۷ بهمن با هدف آگاهی بخشی جامعه برای پیشگیری از سرطان در سطح کشور برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha