• سه‌شنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۸
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401110402620
  • خبرنگار : 50547

دولت درحمایت از کشاورزان انجام داد

کشت قراردادی و تضمین خرید گندم از کشاورزان نکایی

کشت قراردادی و تضمین خرید گندم از کشاورزان نکایی

ایسنا/مازندران سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان نکا با اشاره به اینکه کشت قراردادی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در تولید و تأمین محصولات استراتژیک کشور است، گفت: در این نوع کشت، دولت به کشاورز این اطمینان را می‌دهد که در زیان تولید با او شریک است و سود حاصل را فقط برای کشاورز می‌خواهد.

سعید صمدی زرینی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه کشت قراردادی تردید در هزینه‌های بالای تولید و تامین کودهای مورد نیاز را کاهش و آینده روشنی پیش روی کشاورزان قرار می‌دهد، اظهار کرد: در این نوع کشت، دولت از ابتدای کاشت محصول همراه کشاورزان و در هزینه‌های تولید کمک حال آن‌ها است، اقدامات ترویجی رایگان برای آنها ارائه می‌دهد و در زمان خرید، محصولات را تضمینی و به ارزش روز خریداری می‌کند.

وی با اشاره به اینکه کشت قراردادی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در تولید و تأمین محصولات استراتژیک کشور است، افزود: در این نوع کشت، دولت به کشاورز این اطمینان را می‌دهد که در زیان تولید با او شریک است و سود حاصل را فقط برای کشاورز می‌خواهد.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان نکا، تصریح کرد: دولت با خرید محصولات کشت قراردادی در مراکز خرید شهرستان‌ها از قاچاق و یا خرید توسط دلالان جلوگیری می‌کند و این گام بلندی برای خودکفای تولید محصولات اساسی و استراتژیک است.

این مسئول به مزایای کشت قراردادی برای کشاورزان اشاره کرد و گفت: تثبیت قیمت و بازار تضمینی برای محصولات تولیدی، معرفی فناوری جدید، نظارت بر تولید، استفاده از مشاوره رایگان فنی در مزرعه، تأمین بخشی از نهاده‌های تولید و ارائه خدمات آموزشی رایگان از جمله مزایای کشت قراردادی است.

صمدی زرینی، خاطرنشان کرد: کشاورزان در پایان کار، محصول برداشت شده را به قیمت تضمینی اعلام شده به جهاد کشاورزی تحویل و پس از کسر هزینه‌های تأمین شده از سوی دولت، مطالبات خود را دریافت می‌کنند.

وی افزود: مناطق جلگه‌ای و میان‌بند شهرستان نکا با دارا بودن پراکندگی بارندگی مناسب برای کشت گندم، در سال زراعی ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۱ در سطح ۳ هزار هکتار از این اراضی با عنوان کشت قراردادی در نظر گرفته شد.

قابل ذکر است، شهرستان نکا با ۱۳ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم، تولید ۳۵ هزار تُن و حدود ۲۰ درصد از این محصول استراتژیک در طول سال، از این حیث در جایگاه دوم کشت گندم استان مازندران قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha