• دوشنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401110302201
  • خبرنگار : 71214

مشمولان ارز "ناخدا" چه کسانی هستند؟

مشمولان ارز "ناخدا" چه کسانی هستند؟

سامانه "ناخدا" یا همان سامانه‌ نظام مدیریت خدمات ارز ایران قرار است تا دو هفته دیگر راه‌اندازی شود و ارز خدماتی و غیر بازرگانی که مصارف ۳۸ گانه‌ای دارد را تامین کند.

به گزارش ایسنا، در کنار بازار مبادله ارز و کالا، سامانه نظام مدیریت خدمات ارز ایران با نام ناخدا دو هفته دیگر راه‌اندازی خواهد شد تا به غیر از عرضه اسکناس، نیازهای ارزی غیربازرگانی هم که مصارف ۳۸ گانه دارد، تامین شود.

در سامانه ناخدا نیازهای ارزی خدماتی و غیر بازرگانی که ۳۸ مصداق برای آن در بانک مرکزی تعریف شده است، تامین خواهد شد. محل تامین این ارز، بازار مبادله ارز و طلا خواهد بود و قیمت آن نیز بر مبنای نرخ بازار متشکل ارزی است.

ارز درمانی، ارز ماموریت، امور دانشجویی، فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی و فرصت تحقیقاتی دانشجویان و هزینه‌های درمانی اعضای هیئت علمی، حق عضویت و حق ثبت نام در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی و محافل علمی و هزینه چاپ مقالات علمی در خارج از کشور، هزینه شرکت در نمایشگاه‌های خارج از کشور، حق‌الوکاله در رابطه با دعاوی خارجی، اصل و سود سرمایه گذاری خارجی، هزینه فدراسیون‌های ورزشی و کمیته‌های متولی ورزشی، هزینه دفاتر خارج از کشور، هزینه اجاره و اشتراک شبکه‌های اطلاعاتی (اینترنت، رویترز و ...)، هزینه برگزاری همایش‌های بین‌المللی، هزینه انجام آزمایش‌های علمی و فنی، انتشار آگهی در خارج از کشور و دریافت گواهی‌های بین‌المللی (استاندارد، کیفیت و ...)، هزینه خرید امتیاز پخش فیلم و دریافت‌های ماهواره‌ای و ارتباطی، هزینه‌های شرکت‌های بیمه ایرانی، هزینه اعزام زائرین به عمره مفرده و عتبات عالیات (عراق)، هزینه ثبت نام جهت شرکت در آزمون‌های بین‌المللی از جمله TOEFL، GRE، IELTS و ... که توسط سازمان سنجش آموزش کشور در داخل کشور برگزار می‌شود، بخشی از مصارف خدماتی ارز هستند.

از دیگر مصارف غیر بازرگانی یا خدماتی ارز که در مجموعه مقررات ارزی بانک مرکزی به آن اشاره شده، ارز مسافرتی، هزینه‌های شرکت هواپیمایی ایرانی اعم از دولتی و غیردولتی، حق بیمه هواپیما و کشتی، حق بیمه هواپیما و کشتی، حق بیمه هواپیما و کشتی، درآمدهای ریالی شرکت های هواپیمایی خارجی، درآمدهای ریالی شرکت‌های هواپیمایی خارجی، درآمدهای ریالی شرکت‌های هواپیمایی خارجی، هزینه شرکت در دوره‌های آموزشی و پژوهشی خارج از کشورو دوره‌های آموزشی داخل کشور، هزینه ثبت نام شرکت در امتحانات علمی و تخصصی داخل و خارج از کشور، حمل جنازه، حق استفاده از واگن‌ها، مطالبات راه آهن سایر کشورها، تنخواه بازرسی و پرداخت ضروری ناشی از قراردادهای چند جانبه، تبدیل موجودی حساب‌های ریالی افراد غیرمقیم در داخل کشور، هزینه‌های دفاتر نمایندگی خارجی در ایران، خدمات کنسولی سفارتخانه‌های خارجی داخل کشور و نمایندگی‌های دیپلماتیک مقیم ایران، هزینه شرکت‌های خدمات مسافرتی و گردشگری،  تبدیل دارایی‌های ریالی مأمورین نمایندگی‌های خارجی سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های کشورهای خارجی، هزینه صندوق ضمانت صادرات ایران، هزینه‌های حمل، ترانزیت و توزیع محموله‌های پستی بین‌المللی، تبدیل مجدد ریال‌های اضافی اتباع خارجی به ارز و ترتیبات نحوه تأمین ارز بابت مصارف ارزی خدماتی مرتبط با تسهیلات ارزی  است.

البته هر کدام از این مصارف برای تامین باید شرایطی داشته باشند و به تاییدیه‌ها و وثایقی نیاز دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۱-۰۷ ۱۹:۳۶

آقایان عزیز بانک مرکزی، واقعا شما چقدر بی سلیقه هستید. اسم این سامانه رو چرا «ناخدا» گذاشتید؟ اصلا جالب نیست. لطفا تغییرش بدید به یک اسم زیباتر و با معناتر. مثلا بگذارید: ارزستان (محلی برای ارز)