حسین کوه خضری در گفتوگو با ایسنا، در خصوص کشت کینوآ در استان قم بیان کرد: در حال حاضر ۶ هکتار زیر کشت کینوآ قرار دارد.
وی در خصوص میزان برداشت محصول اظهار کرد: با وجود این که ماشین آلات برداشت ما استاندارد و مناسب برای برداشت کینوآ به عنوان یک محصول ریزدانه نیست و ضایعات بیشتری دارد اما در حال حاضر از هر هکتار سطح زیر کشت این محصول بین یک تا یک و نیم تن برداشت داریم.
کوه خضری ادامه داد: قطعا استفاده از ماشین آلات مناسب برداشت این محصول ضایعات را کاهش و بهره وری را افزایش میدهد و برای کشاورزان نیز مقرون به صرفهتر خواهد بود.
وی با اشاره به این که با توجه به شرایط آب و هوایی استان قم نمی توان کشت کینوآ را در راستای اصلاح الگوی کشت معرفی کرد، اظهار کرد: چرا که اقلیم قم برای کشت بهاره این محصول جواب نمی دهد لذا کشت تابستانه محسوب می شود و چون در مرداد ماه در اوج گرما کاشته می شود به لحاظ میزان آبیاری نمی توان گفت در اصلاح الگوی کشت قرار میگیرد.
کوه خضری تأکید کرد: اگر بتوانیم بحث فرآوری و برداشت اصولی کینوآ را داشته باشیم و همچنین فرهنگ مصرف این محصول در کشور وجود داشته باشد به لحاظ اقتصادی برای کشاورز درآمد زا خواهد بود اما از نظر مصرف آب و الگوی کشت مزیتی نسبت به کشت دیگر محصولات ندارد این در حالی است که کشت این گیاه در اقلیم های دیگر و در کشت بهاره می تواند به لحاظ اصلاح الگوی کشت هم موثر باشد.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به این که محصول کینوآ به خاویار گیاهی شهرت دارد، و در شهرستان جعفرآباد کشت می شود، اضافه کرد: طول دوره رشد این گیاه نود روزه است و در دیماه روند برداشت این محصول آغاز می شود.
وی با بیان این که کینوآ از گیاهان مقاوم به شوری آب محسوب می شود، یادآور شد: ارقام مختلفی از این محصول را از جمله لاین قرمز، رحمت، صدوق، تیتیکاکا در استان قم کشت کردیم و بهترین بهره وری را از دو رقم رحمت و صدوق که با اقلیم استان بسیار سازگار هستند داشتیم.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان قم در پایان تأکید کرد: با توجه به کاهش منابع آبی و کیفیت خاک باید به سمت کشت ارقام سازگار با اقلیم قم و مقاوم به شوری آب حرکت کنیم تا علاوه بر کشاورزی مقرون به صرفه و حمایت اقتصادی از کشاورزان نیازهای استان را مرتفع کنیم.
انتهای پیام
نظرات