جواد قناعت، امروز شنبه یکم بهمن در نشست بررسی مشکلات و ارائه راهکار به منظور حمایت از واحدهای تولیدی آسیبدیده از مدیریت مصرف انرژی اظهار کرد: مساعدت واحدهای آسیب دیده از مصرف انرژی در استان جزو تکالیف کاری دستگاههای اجرایی نیست اما برای اینکه حدود دو هفته درگیر افت فشار گاز هستیم ستاد مدیریت بحران و مصرف انرژی مصوباتی داشته که برخی از شرکتها و فعالان اقتصادی تعطیل و به سمت سوخت جایگزین رفتهاند و دچار ضرر و زیاد شدهاند؛ لذا تصمیم بر این شد که از ظرفیتهای استان برای این واحدها مساعدت شود.
به گزارش ایسنا، وی تصریح کرد: بایستی تمام واحدهای تولیدی و صنعتی مجهز به سیستم سوخت جایگزین شده و برای زمستان آینده به فکر سوخت جایگزین باشند.
استاندار تصریح کرد: تاکنون بیشتر صنایع استان مجهز به سیستم سوخت جایگزین نشدهاند؛ لذا این سهلانگاری سبب ایجاد مشکل در شرایط قطعی گاز شده است.
به گفته وی؛ تعداد کمی از صنایع هم با مدیریت درست، سوخت جایگزین را پیشبینی کردند که لازم است مشوق هایی برای آنها در نظر گرفته شود.
قناعت با اشاره به اینکه برخی از واحدها هم اکنون تعطیل شده و تعدادی هم مشغول به کار هستند، افزود: جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان باید واحدهای آسیب دیده را شناسایی و میزان خسارت وارده را برآورد کنند.
وی بیان کرد: در چهار حوزه مالیات، بانک، بیمه و سایر موارد میتوان مساعدتی با واحدهای تولیدی داشت و با نگاه مثبت و با استفاده از اختیارات استانی مشکلات را حل کرد.
استاندار با تأکید بر اینکه نگاه حمایتی به این موضوع باید مثبت باشد یادآور شد: برای هر حوزه نشستهای تخصصی با محوریت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری برگزار شود و اگر مواردی نیاز به پیگیری از مرکز دارد هم میتوان لحاظ کرد.
به گفته وی؛ با استفاده از ظرفیتهای استانی و تعامل بین دستگاهها بخشی از آسیبها جبران میشود لذا بسته حمایتی باید تعریف شود.
قناعت گفت: از لحاظ قانونی الزامی نداریم و وظیفه قانونی دولت هم نیست اما از لحاظ انسانی در تلاش هستیم که به آسیب دیدهها از گاز کمک کنیم.
تصمیم گیری تخصصی برای میزان خسارتها
وی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای مختلف استانی برای کمک به صنایع ادامه داد: اکثر تصمیمات استانی است و لذا تسهیلات قابل توجهی نمیتوان داد اما کمکهایی در حوزههای دیگر از جمله مالیات می توان ارائه کرد.
استاندار همچنین بر ارائه آمار دقیق از واحدهای صنعتی آسیب دیده تأکید کرد و گفت: میزان خسارتها تا دو هفته آینده برآورد گردد تا در جلسات تخصصی برای آن تصمیمگیری شود.
قناعت با بیان اینکه بر اساس پیش بینیهای هواشناسی تا دو هفته آینده همچنان نیازمند مدیریت مصرف گاز در کشور هستیم، تصریح کرد: حفظ پایداری شبکه گاز استان برای جلوگیری از قطع کامل گاز ضروری است و نمیتوان در خصوص مسئله تأمین گاز بخش خانگی احساسی عمل کرد.
وی یادآور شد: برای تأمین گاز فولاد قاین هم باید پیشنهاداتی از استان به وزارتخانه مربوطه ارسال شود تا بتوان خط انتقال مجزایی برای آن در نظر گرفت.
انتهای پیام
نظرات