محمدمهدی رحیمی نیارکی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه مشاغل خانگی آغازی کمهزینه و منعطف برای کسب و کارهاست، اظهار کرد: کسبوکار خانگی بهعنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب شده و مزایای بسیاری برای شاغلین آنها دارد که از جمله اینمزایا میتوان به حذف هزینههای مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه، ایاب و ذهاب، استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده، ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنان و امکان انتقال تجارب از طریق آموزش غیررسمی به شیوه استاد و شاگردی اشاره کرد.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۱۵۰ کشور جهان در زمینه مشاغل خانگی فعالیت داشته و با توجه به تحولات عظیم در بخش فناوری اطلاعات و ایجاد مشاغل جدید، امکان اشتغال خانگی برای بسیاری از افراد در زمینههای فناوری نیز فراهم شده و توسعه این مشاغل در جهان روزانه رو به فزونی و تنوع است. توسعه کسب و کارهای خانگی همزمان به رشد اقتصادی، افزایش تولید ناخالص داخلی و کاهش متوازن نرخ بیکاری کشورها کمک بسیاری میکند.
رحیمی نیارکی تصریح کرد: قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی مصوب ۱۳۸۹ است، پس از تصویب این قانون بلافاصله دستورالعمل اجرایی این قانون تنظیم و سیاستهای آن اعمال شد؛ در این قانون بالغ بر ۶۲۵ رسته شغلی داریم که اخذ مجوز آنها از طریق سامانه مشاغل خانگی اغلب ثبتمحور و آنی بوده و فقط ۳۰ رسته آن هم رشتههای صنایع غذایی و تبدیلی تأیید محور است.
وی در خصوص جامعه هدف طرح توسعه مشاغل خانگی بیان کرد: جامعه هدف در مشاغل خانگی جوانان، بانوان، روستائیان و فارغالتحصیلان هستند. در روستاها به دنبال فعالیت رستههایی هستیم که منطبق بر زیستبوم منطقه، ظرفیتهای منطقه و خلأهای موجود باشد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه استان با بیان اینکه ۲ نوع فعالیت مستقل و پشتیبان در مشاغل خانگی وجود دارد، تصریح کرد: در فعالیت مستقل فرد، خود اشتغال است ولی در پشتیبانها افرادی تحت پوشش، زیر نظر فرد پشتیبان در منزل مسکونی فعالیت میکنند. راهبرد ما در حوزه مشاغل خانگی تقویت پشتیبانهاست چون پایداری اشتغال در این حوزه بیشتر است.
وی افزود: در استان قزوین پیشرانهایی مثل شیرینی سنتی قزوین، کفش دانسفهان، قالی بافی، خیاطی، گلخانه، تولیدات غذایی و تبدیلی، تولید قارچ و زنبورداری وجود دارد که بایستی مورد حمایت قرار بگیرد، در این حوزه ما بهدنبال شبکهسازی، برندسازی و اتصال به بازار هستیم.
رحیمی خاطرنشان کرد: اعتبارات مشاغل خانگی سال ۱۴۰۱ با اتمام رسیده ولی متقاضیان تسهیلات اشتغالزایی در این مشاغل میتوانند با داشتن مجوز مشاغل خانگی درخواست تسهیلات از اعتبارات بند ب تبصره ۱۶ استان را از طریق سامانه جامع تسهیلات اشتغال کشور به آدرس tek.mcls.gov.ir بدهند و جهت پیگیری اخذ تسهیلات به دستگاه اجرایی انتخابی در سامانه مراجعه کنند تا پس از اهلیتسنجی توسط دستگاه متولی، به بانکهای عامل معرفی شوند.
انتهای پیام
نظرات