• پنجشنبه / ۲۹ دی ۱۴۰۱ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401102920201
  • خبرنگار : 90057

مرکز مطالعات استراتژیک: آمریکا باید برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در کره‌جنوبی آماده شود

مرکز مطالعات استراتژیک: آمریکا باید برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در کره‌جنوبی آماده شود

یک اتاق فکر آمریکایی پیشنهاد کرده است که واشنگتن باید استقرار تسلیحات هسته‌ای در کره جنوبی را در آینده در بحبوحه تنش‌های فزاینده در منطقه بررسی کند.

به گزارش ایسنا به نقل از یونهاپ، مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی مستقر در واشنگتن (CSIS) همچنین توصیه کرده است که آمریکا و کره جنوبی برای این منظور تمرینات روی میز را آغاز کنند.

کمیسیون کره شمالی این مرکز در گزارشی درباره سیاست کره شمالی و بازدارندگی گسترده گفت: «متحدان باید تمرین‌های برنامه‌ریزی روی میز را برای استقرار مجدد تسلیحات هسته‌ای آمریکا به کره جنوبی در نظر بگیرند. این برنامه ریزی باید به طور صریح از قبل تصمیم‌گیری شود. جدول زمانی و دامنه سلاح ها... باید عمدا مبهم بماند.

ویکتور چا، معاون ارشد مرکز مطالعات برای آسیا و کرسی کره، توضیح داد که چنین کارهای "پیش تصمیم گیری" یا مقدماتی می‌تواند به تصمیم واقعی یا نهایی برای حرکت در هر جهت کمک کند.

وی در دیدار با خبرنگاران گفت: «هدف از این کار این است که پس از شروع فرآیند برنامه‌ریزی، بتوانید با توجه به تغییرات محیط خارجی، آن را تسریع یا کاهش دهید. 

این گزارش که دومین گزارش از نوع خود است که توسط کمیسیون مطالعات استراتژیک منتشر می شود، شش توصیه سیاستی را برای سیاست کره شمالی و بازدارندگی گسترده ایالات متحده پیشنهاد می‌کند.

این گزارش می گوید واشنگتن باید توانایی‌های هسته‌ای خود و همچنین اراده سیاسی خود را برای استفاده از آنها در صورت لزوم نشان دهد. برای این منظور، گزارش پیشنهاد می کند که ایالات متحده آمریکا باید تا حدی با تأکید بر اینکه واشنگتن و سئول سرنوشت مشابهی دارند، بر تعهد خود به دفاع از کره جنوبی تأکید کند.

در این گزارش آمده است: «ایالات متحده باید بر این نکته تأکید کند که « سرنوشت جمعی» ایالات متحده و کره - که با حضور ۲۸۵۰۰ سرباز آمریکایی در شبه جزیره گره خورده - هسته اصلی بازدارندگی گسترده را تشکیل می دهد. 

 این گزارش به ایالات متحده توصیه می‌کند تغییر موضع استراتژیک و هسته‌ای خود را برای اجازه یا افزایش "حضور مستمر دارایی‌های استراتژیک ایالات متحده در اطراف شبه جزیره کره" در نظر بگیرید.

یون سوک یول، رئیس‌جمهور کره جنوبی گفته است، در صورت ادامه افزایش تنش نظامی با کره شمالی، سئول ممکن است مجبور شود خود را به سلاح هسته‌ای مسلح کند. پیونگ یانگ سال گذشته ۶۹ پرتاب موشک بالستیک انجام داد که بسیار بیشتر از رکورد سالانه ۲۵ موشک بالستیک قبلی بود.

کمیسیون مطالعات استراتژیک به وضوح مخالفت خود را با هسته‌ای ساختن کره جنوبی ابراز کرده و گفته است: در شرایط فعلی، تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی ایالات متحده را در شبه جزیره کره مستقر نکنید و از دستیابی کره جنوبی به سلاح‌های هسته‌ای چشم پوشی کنید».

این گزارش توصیه کرده که در عوض کره باید از بهبود قابلیت‌های دفاعی متعارف کره جنوبی، از جمله استقرار واحدهای دفاع موشکی تاد در کره جنوبی در صورت نیاز، حمایت کند. سیاست هدف نهایی دستیابی به خلع سلاح اتمی کامل و غیرقابل بازگشت است. در حالی که ممکن است گام های موقتی در این راه وجود داشته باشد، دو متحد باید در جهت این هدف نهایی تلاش کنند.

برای این منظور، این گزارش به ایالات متحده توصیه می کند همراه با متحدانش برای بازگشت نهایی کره شمالی به مذاکرات آماده شوند. در این گزارش آمده است: "ایالات متحده و کره جنوبی باید به ابراز تمایل خود برای تعامل با کره شمالی ادامه دهند. این می تواند شامل ارتباطات مشترک از سوی نمایندگان ارشد باشد که نشان دهنده آمادگی برای گفتگو بدون پیش شرط باشد."

کمیسیون همچنین اصرار دارد که ایالات متحده باید انتصاب «نماینده ویژه تمام وقت برای کره شمالی» را در نظر بگیرد و بگوید: «حتی در صورت عدم مذاکره، فرستاده می‌تواند برای هماهنگ کردن نقشه‌های راه بالقوه خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی در میان سهامداران کلیدی در واشنگتن، سئول و توکیو کار کند».

در حال حاضر، ایالات متحده سفیر سونگ کیم در اندونزی نیز به عنوان ایالات متحده خدمت می کند. نماینده ویژه کره شمالی سایر توصیه‌های سیاستی برای سیاست کره شمالی و بازدارندگی گسترده شامل افزایش اجرای تحریم‌ها علیه کره شمالی، تقویت همکاری‌های سه جانبه آمریکا، کره جنوبی و ژاپن و افزایش حمایت از حقوق بشر کره شمالی است.

این آژانس با استناد به آخرین گزارش این مرکز گفت: «متحدان باید تمرین‌های برنامه‌ریزی میز را برای استقرار مجدد سلاح‌های هسته‌ای آمریکا به کره جنوبی در نظر بگیرند. این برنامه ریزی باید صراحتاً از قبل تصمیم گیری شود. جدول زمانی و دامنه سلاح ها... باید عمدا مبهم بماند."

این گزارش پس از آن منتشر شد که هفته گذشته کره جنوبی اعلام کرد که واشنگتن و سئول قصد دارند ماه آینده مانورهای نظامی مشترک روی میز را در سناریوی استفاده کره شمالی از سلاح هسته ای برگزار کنند. بعداً، سخنگوی پنتاگون ژنرال پت رایدر قول داد که ایالات متحده همچنان متعهد به دفاع از کره جنوبی در صورت هرگونه "تجاوز" از سوی کره شمالی است زیرا سئول زیر چتر بازدارندگی گسترده قرار می‌گیرد.

رایدر طی یک کنفرانس مطبوعاتی گفت سیاست ایالات متحده همچنان بر خلع سلاح اتمی کامل شبه جزیره کره متمرکز است، علیرغم اظهارات اخیر یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی مبنی بر اینکه کشورش ممکن است سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی مستقر کند یا توانایی‌های هسته‌ای خود را داشته باشد.

پیش از این، رئیس جمهور کره جنوبی گفته بود که در پی درخواست‌های فزاینده برای معرفی مجدد سلاح های هسته‌ای تاکتیکی ایالات متحده به این کشور یا دستیابی به سلاح‌های هسته ای خود، به بررسی احتمالات مختلف می پردازد.

به نقل از خبرگزاری یونهاپ، یون در پاسخ به سوالی درباره امکان بازدارندگی گفت: نظرات مختلفی در سراسر کشور ما و در ایالات متحده در مورد بازدارندگی گسترده وجود دارد، بنابراین من با دقت به آنها گوش می‌دهم و به احتمالات مختلف با دقت نگاه می‌کنم.

در سال ۱۹۹۰، ایالات متحده سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی خود را از کره جنوبی پس از توافق خلع سلاح با اتحاد جماهیر شوروی سابق خارج کرد. تنش ها در شبه جزیره کره با پرتاب ده‌ها موشک در سال گذشته توسط کره شمالی در یک سری آزمایش های تسلیحاتی، از جمله موشک های بالستیک قاره پیما، دوباره افزایش یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۱-۰۱ ۲۳:۲۱

حمله های اتمی ضد نداره تجهیزات ضد حملی اتمی نداریم ، مثلاً چی میخوای بدی تجهیزات ضد رادیو اکتیو رو من بلدم تو بلد نیستی با رادیو اکتیو هوا بعد از انفجار چی میکنی