به گزارش ایسنا، سیاست فعالسازی واحدها و کارخانههای تعطیل شده و راهاندازی مجدد خطوط تولید، از اولویتهای مهم دولت سیزدهم به شمار میرود.
به اعتقاد کارشناسان و فعالان حوزه کار، یکی از اقدامات شایسته و موثری که دولت با جدید در دستور کار قرار داده و در حال پیگیری است، موضوع فعالسازی مجدد کارخانهها و بنگاههایی است که از گردونه تولید خارج شدهاند.
به زعم آنها، احیای کارخانههای تعطیل و راکد، اشتغال مجدد نیروهای کار را به دنبال داشته و زمینه بازگشت نیروهای بیکار شده به چرخه فعالیت و رونق تولید و اشتغال را فراهم میکند.
در راستای اجرای نهضت احیا، فعال سازی تعاونیهایی که به دلایل متعدد از جمله نبود نقدینگی، ناتوانی در پرداخت تسهیلات بانکی و برخی مشکلات حقوقی و مالی دچار رکود شده و تعطیل باقی مانده بودند نیز در دستور کار قرار گرفته است.
آنطور که مهدی مسکنی - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته طی تفاهمنامهای که با معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری به امضا رسید، مقرر شده واحدهای تعاونی تولیدی هم در طرح نهضت احیا و راهاندازی مجدد واحدهای تولیدی و صنعتی راکد و نیمه فعال احیا شوند.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۱۵۰۰ تعاونی در فرایند نهضت احیا قرار گرفتهاند، میگوید: براساس گزارشهایی که از ۳۰ استان کشور دریافت شده ۵۴۳ تعاونی غیرفعال و دارای قابلیت احیا شناسایی و وارد چرخه فعالیت شدهاند.
به گفته معاون وزیر تعاون از جمله علل غیر فعال شدن تعاونیها در کشور، مسایل مالی و حقوقی است و بسیاری از تعاونیهای غیرفعال مربوط به بخش مسکن هستند که مأموریت آنها به پایان رسیده است.
نگاه به نظامهای اقتصادی و اجتماعی بسیاری از کشورهای جهان نشان می دهد که ایجاد و حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط یکی از اولویت های اساسی در برنامه های توسعه اقتصادی این کشورها به شمار میرود. این بنگاهها با وجود آنکه به سرمایهگذاری کمتری نیاز دارند، بازدهی بیشتر داشته و در ایجاد اشتغال و درآمد نقشآفرین هستند. بر اساس آمارها در حال حاضر از ۲۴۲ هزار تعاونی ثبت شده در کشور نزدیک به ۱۴۱ هزار تعاونی فعال هستند.
به گزارش ایسنا، تقویت و حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط از جمله راهکارهای حمایت از تولید ملی و رشد و رونق اقتصادی است بر همین اساس تعاونیها به عنوان بنگاههای کوچک و زودبازده نقش بسزایی در رشد و توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال پایدار، توزیع عادلانه درآمد، افزایش بهرهوری و رونق تولید دارند و از طریق فعالیتهای تعاونی، کیفیت و سطح زندگی مردم نیز ارتقا می یابد.
انتهای پیام
نظرات