• سه‌شنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۱ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401102718662
  • خبرنگار : 71654

کشف جالب «جیمز وب» در مورد کهکشان‌های اولیه

کشف جالب «جیمز وب» در مورد کهکشان‌های اولیه

تلسکوپ فضایی جیمز وب دریافته است که کهکشان‌ها در جهان اولیه به طرز شگفت انگیزی متنوع بوده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، بر اساس مطالعه‌ای جدید که براساس رصد صدها کهکشان توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا صورت گرفته است، کهکشان‌ها در روزهای اولیه کیهان بسیار متنوع‌تر و بالغ‌تر از آن چیزی بودند که پیش از این تصور می‌شد.

جیمز وب کاوشی تحت عنوان «The Cosmic Evolution Early Release Science» به اختصار CEERS انجام داد تا نگاهی به گذشته کهکشان‌ها در حدود ۱۱ تا ۱۳ میلیارد سال قبل داشته باشد.

تصاویر کهکشان‌های کم‌نور که تحت سرخ‌گرایی زیادی قرار گرفته‌اند توسط جیمز وب ثبت شده‌ است که بسیار واضح‌تر از عکس‌های مشابه گرفته‌ شده توسط تلسکوپ فضایی هابل هستند.

سرخ‌گَرایی یا انتقال سرخ پدیده‌ای است که در آن نور گسیل شده از یک جرم که می‌تواند امواج مرئی، فرابنفش، پرتو ایکس و پرتو گاما باشند به سمت طول موج سرخ در انتهای طیف می‌روند.

 جیهان کارتالتپه(eyhan Kartaltepe)، استادیار دانشکده فیزیک و نجوم موسسه فناوری روچستر، در بیانیه‌ای گفت: این تصاویر جدید وجود ویژگی‌های بالغانه‌ای مانند قرص‌های کهکشانی و اجزای کروی شکل را آشکار کرده‌اند.

کارتالتپه، نویسنده اصلی این مقاله جدید و یکی از محققین «CEERS»، می‌گوید: این بدان معناست که کهکشان‌ها پیش از این نیز تقریبا تکامل یافته بوده و دارای طیف وسیعی از ساختارها بوده‌اند.

بنابراین، این کهکشان‌های اولیه بسیار بیشتر از آنچه که قبلاً تصور می‌شد، شبیه به کهکشان‌های کنونی بوده‌اند.

کارتالتپه می‌گوید: این نتایج به ما نشان می‌دهد که هنوز نمی‌دانیم که اولین ساختارهای کهکشانی چه زمانی شکل گرفته‌اند. ما هنوز اولین کهکشان‌های دارای قرص کهکشانی را نمی‌بینیم. ما باید کهکشان‌های بسیار بیشتری را که تحت سرخ گرایی بیشتری قرار گرفته‌اند بررسی کنیم تا مشخص شود که در چه نقطه‌ای از زمان ویژگی‌هایی مانند قرص‌های کهکشانی قادر به شکل‌گیری بوده‌اند.

نتایج این مطالعه که از مجموعه داده‌های اولیه جیمز وب در ژوئن سال گذشته استفاده کرده است، برای انتشار در مجله «Astrophysical» پذیرفته شد و در سایت پیش‌چاپ آنلاین «ArXiv» قرار گرفت.

از آن زمان تاکنون، برنامه کاوش CEERS شصت ساعت رصد دیگر را با استفاده از جیمز وب انجام داده است، این بدان معناست که ممکن است هزاران کهکشان با سرخ‌گرایی بیشتر برای بررسی و ارتقای درک ما از چگونگی تکامل جهان اولیه وجود داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha