به گزارش ایسنا و به نقل از دیجیتال ترندز، دونالد پتی(Donald Roy Pettit) فضانورد ۶۷ ساله اهل ایالات متحده آمریکا، مسنترین فضانورد فعال ناسا است. وی طی سه سفر به ایستگاه فضایی بینالمللی(ISS) در سالهای ۲۰۰۲، ۲۰۰۸ و ۲۰۱۱ به عنوان یک عکاس بسیار ماهر که تصاویر خارقالعادهای از ایستگاه فضایی بینالمللی، زمین و فراتر از آن خلق کرد، شهرت پیدا کرد.
پتی که خود را "مهندس، دانشمند و کاوشگر" توصیف میکند، همچنان تصاویر شگفتانگیز خود را در توییتر و اینستاگرام به اشتراک میگذارد و بسیاری از دنبال کنندگان خود را در شبکههای اجتماعی شگفتزده میکند.
برای مثال، تصویر زیر را در طی ماموریت اکسپدیشن ۳۰ به ایستگاه فضایی بینالمللی که یک مأموریت شش ماهه بود و در دسامبر ۲۰۱۱ آغاز شد، گرفته است. تصویری که در ردپای ستارهها را بر روی زمین نشان میدهد.
تصویر قابل توجه دیگری که همین چند روز پیش به اشتراک گذاشته شد، تصویر زیر است که جنگلهای حرا را در سواحل هند نشان میدهد. پتی در توضیحی که همراه با تصویر منتشر کرده، نوشت: بازتابهای نور خورشیدی از سطح آب، نقطهای شدید از نور را ایجاد میکند که نه تنها محل بودن و نبودن آب را متمایز میکند، بلکه میتواند امواج سطحی ناشی از جریان سطحی را نیز نشان دهد.
در نمونه خیرهکننده دیگری از مهارتهای او در عکاسی، این عکس زیر، غروب خورشید را از داخل اتاقک دیداری کوپولا ایستگاه فضایی نشان میدهد. اتاقک دیداری کوپولا یک ماژول هفت پنجرهای است که بسیاری از فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی عکسهای خود را از زمین از آنجا میگیرند.
در تصویر زیر زیبایی دیگری وجود دارد که این بار یک آتشفشان در حال فوران(ثبت شده در امواج فروسرخ) در منطقه پاتاگونیا جنوبی آرژانتین را نشان میدهد. مناطق سرخابی که توسط پتی در آخرین ماموریت در ایستگاه فضایی بینالمللی گرفته شده، جنگلهای سالم را نشان میدهند، در حالی که مناطق خاکستری نشان میدهند که فوران، محیط اطراف را ویران کرده است.
درباره تصویر پایین نیز پتی گفته که شهرها در شب یکی از مناظر مورد علاقه او برای گرفتن عکس هستند. تصویر زیر اسپانیا و پرتغال را با نورهای درخشان مادرید و لیسبون در میان بسیاری از مناطق شهری دیگر به وضوح نشان میدهد.
و در اینجا(پایین) وی تصویر خیره کننده دیگری از اتاقک دیداری کوپولا(cupola) ثبت کرده است. نام کوپولا برگرفته از نام ایتالیایی cupola به معنای گنبد است. هفت پنجره کوپولا جهت اداره و هدایت آزمایشها، اتصال و مشاهده زمین استفاده میشود.
و در نهایت، در اینجا ویدیویی از پتی را منتشر کردیم که با استفاده از دکل کوچکی که خودش ساخته است، به سرعت بین یک دوربین مادون قرمز و یک دوربین مرئی معمولی را برای ثبت عکس جابجا میکند. در اینجا، فضانورد ناسا به جای کوپولا، از طریق پنجره روی ماژول خدمات روسیه عکس میگیرد.
فضانورد دیگری که با عکاسی خود تأثیرگذار بوده، توماس پسکه از آژانس فضایی اروپا است. در طی دو ماموریت به ایستگاه فضایی بینالمللی- جدیدترین آنها در سال ۲۰۲۱- پسکه موفق شد تصاویر بسیار زیبایی از زمین بگیرد، اگرچه همانطور که یک بار توضیح داد، گرفتن آن عکسها مستلزم آمادگی زیادی بود.
انتهای پیام
نظرات