• یکشنبه / ۲۵ دی ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401102517090
  • خبرنگار : 71129

استاد دانشگاه سعودی به اتهام فعالیت در توئیتر و واتس‌اپ به مرگ محکوم شده است

استاد دانشگاه سعودی به اتهام فعالیت در توئیتر و واتس‌اپ به مرگ محکوم شده است

یک استاد برجسته حقوق در عربستان به اتهم داشتن حساب کاربری در توئیتر و استفاده از واتس‌اپ و به اشتراک گذاری اخباری که برای این پادشاهی "خصمانه" تلقی می‌شود به مرگ محکوم شده است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، "عوض القرنی" ۶۵ ساله در سپتامبر ۲۰۱۷ و در آغاز سرکوب‌ها علیه اپوزیسیون و مخالفان دولت ولیعهد جدید محمد بن سلمان، دستگیر شد.

تصویری که از القرنی در رسانه‌های تحت کنترل عربستان منتشر کرده‌اند اینگونه است که او یک "واعظ خطرناک" است اما مخالفان می‌گویند او یک شخص برجسته است که در رسانه‌های اجتماعی پیرو زیاد داشت و در توئیتر دو میلیون نفر او را فالو می‌کنند.

حامیان حقوق بشر و مخالفان سعودی که در تبعید زندگی می‌کنند، هشدار داده‌اند که مقام‌های این کشور درگیر سرکوب شدید و جدید علیه افرادی هستند که به نظر می‌رسد منتقد دولت عربستان هستند. سال گذشته میلادی، "سلما الشهاب"، دانشجوی دکتری لیدز و مادر دو فرزند، به دلیل داشتن حساب کاربری توئیتر و دنبال کردن و بازتوئیت مخالفان و فعالان، به ۳۴ سال زندان محکوم شد. یک زن دیگر به نام "نورا القحطانی" به دلیل استفاده از توئیتر به ۴۵ سال زندان محکوم شده است.

دولت عربستان و سرمایه گذاران تحت کنترل دولت اخیرا سهام خود را در پلتفورم‌های رسانه‌های اجتماعی ایالات متحده از جمله توئیتر، فیسبوک و شرکت‌های سرگرمی مانند دیزنی افزایش داده‌اند.

شاهزاده الولید بن طلال، سرمایه گذار سعودی، دومین سرمایه گذار بزرگ توئیتر پس از تسلط ایلان ماسک بر این پلتفورم رسانه‌های اجتماعی است. این سرمایه‌گذار خود به مدت ۸۳ روز در جریان یک پاکسازی به اصطلاح ضد فساد در سال ۲۰۱۷ بازداشت شد. این شاهزاده اذعان کرده که پس از "تفاهم" با دولت عربستان که به گفته خودش "محرمانه و مخفی بود" آزاد شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۵ ۱۵:۴۴

دیکتاتوری تو خاورمیانه یه مرض هست که به شدت ریشه دار هست . ریشه تو تاریخ داره و راه حلش بسیار سخت