• شنبه / ۲۴ دی ۱۴۰۱ / ۰۹:۰۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401102415859
  • خبرنگار : 71129

آمریکا، صربستان را تهدید کرد

آمریکا، صربستان را تهدید کرد

منابع دیپلماتیک که خواستند نامشان فاش نشود گفتند، واشنگتن بابت انتخاب رئیس سرویس جاسوسی صربستان ناراضی است و تمایل دارد تا همکاری اطلاعاتی خود را با این کشور به حالت تعلیق در آورد تا زمانیکه بلگراد این مساله را حل و فصل کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری N۱ زیر مجموعه سی.ان.ان، "الکساندر وولین" اوایل دسامبر ۲۰۲۲ به عنوان رئیس آژانس اطلاعات و امنیت صربستان انتخاب شد. وی پیشتر مسئول وزارت کشور بود اما در پی تغییرات در کابینه دولت بلگراد، به این سمت منصوب شد و جای "براتیسلاو کاسیچ" را گرفت.

به گزارش شبکه خبری N۱، آمریکا بارها به صربستان اعلام کرد که بابت این انتصاب جدید ناراضی است و در جریان دیدار اخیر کریستوفر هیل، سفیر آمریکا در بلگراد و ایویکا داجیچ، وزیر خارجه صربستان مراتب اعتراض واشنگتن به این انتصاب اعلام شد.

منابع معتمد به N۱ گفتند که کریستوفر هیل، آژانس اطلاعات و امنیت صربستان را به توقف جدی همکاری بین این آژانس و جامعه اطلاعاتی ایالات متحده تهدید کرده و گفته که وولین یک مشکل بزرگ برای واشنگتن است.

سفیر آمریکا در بلگراد همچنین به وزیر خارجه صربستان گفته که ایالات متحده ترجیح می‌دهد بجای همکاری با آژانس اطلاعات و امنیت صربستان با وزارت کشور کار کند.

شبکه خبری N۱ همچنین مدعی شد که آمریکا، وولین را یک نیروی حامی روسیه می‌داند و برای اثبات ادعایش به چندین نشست وی با نیکولای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه اشاره کرده است.

در پی دیدار بین سفیر آمریکا در بلگراد با وزیر خارجه صربستان، الکساندر ووجیچ، رئیس جمهوری این کشور اظهاراتی درباره حضور بیش از حد جاسوس‌ها در صربستان مطرح کرد و گفت بلگراد اکنون به یک "کازابلانکای جدید" تبدیل شده که اشاره‌ای به فیلم هالیوودی با همین نام دارد.

ووجیچ در مصاحبه‌ای با شبکه خبری محلی تلویزیون Pink گفته بود که این شهر از زمان جنگ جهانی دوم تا به این حد شاهد فعالیت‌های جاسوسی نبوده و عاملان اطلاعات خارجی به طرز آشکاری خود را برای چیزهای مختلف آماده می‌کنند اما به جزئیات اشاره نکرده است.

اگرچه بلگراد رسما به دنبال عضویت در اتحادیه اروپاست اما درخواست‌های بروکسل و واشنگتن را برای اعمال تحریم علیه مسکو بابت درگیری در اوکراین رد کرده است.

ووجیچ همچنین کوزوو را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت نمی‌شناسد؛ مساله‌ای که آمریکا برای ۱۵ سال است بر آن تاکید داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha