• چهارشنبه / ۲۱ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401102114057
  • خبرنگار : 30188

3 راهکار مشاور روانشناس برای مشاوره خانواده

3 راهکار مشاور روانشناس برای مشاوره خانواده

در هر رابطه عاطفی، ایجاد دلبستگی یکی از مهمترین نکات آن است و برای تجربه یک رابطه دلبستگی امن و درست، نیاز هست که زوجین نسبت به یکدیگر شناخت و آگاهی داشته باشند.

به گزارش ایسنا به نقل از انتخاب نو، طبق نظر مشاور روانشناس همیشه آن چیزی که سازنده است، انجام مداوم کارهای کوچک است تا بزرگ! خیلی اوقات انجام دادن و ادامه یک‌سری کارهای کوچک که حتی به چشم هم نمی‌آیند در مشاوره خانواده می‌توانند یک رابطه قوی و محکم را ایجاد کنند. ارتباط، ضربان قلب یک ازدواج سالم است و توجه به آن حائز اهمیت است. در زیر سه روش مختلف را شرح می‌دهیم که به شما کمک می‌کند روابط خانوادگی خود را تقویت کنید، البته که برای درونی کردن این نکات، نیاز به تمرین و تکرار دارید.

یک) سؤال بپرسید

یکی از راه‌هایی که افراد بر دیگران تأثیر می‌گذارند این است که بیشتر سؤال بپرسند تا پاسخ دهند. از بهترین راه‌ها برای برقراری ارتباط با همسرتان این است که از او سؤال کنید. سؤال پرسیدن نشان‌دهنده علاقه و توجه است. دکتر نسرین باقری که در زمینه روانشناسی ازدواج تجربه بسیاری دارند، می‌گویند: این ارتباط کلامی به شریک زندگی شما کمک می‌کند تا بداند شما در رابطه خود سرمایه‌گذاری کرده‌اید و به او و آنچه احساس و تجربه می‌کند، اهمیت می‌دهید. البته که نکته اساسی این موضوع، این است که سؤالات درست بپرسید. در اینجا مواردی وجود دارد که می‌توانید با کمک آنها تمرین کنید.

3 راهکار مشاور روانشناس برای رابطه عاطفی پایدار

چیزی که دوست داری چیست؟ چه چیزی در حال حاضر به زندگی تو شادی می‌بخشد؟ چیزی که ممکن است بخواهی در مورد من بدانی چیست؟ چه کارهای بزرگی می‌خواهی در زندگی انجام دهی؟ چگونه می‌توانم در مسیر زندگی کنار تو باشم؟

دو) به همسرتان گوش دهید

گوش دادن یک مهارت حیاتی است و دکتر محمدرضا تابع جماعت که از روانشناسان متخصص در زمینه ازدواج و خانواده هستند، گفته است که این نیاز، به حضور ذهن، خودداری از قضاوت و روشن کردن سؤالاتی مانند "منظورت چه بود که گفتی__؟" و توانایی شما برای خلاصه کردن آنچه گفته شد را دارد. گوش دادن خوب به شما امکان می‌دهد مکالمه‌ی سازنده‌ای داشته باشید که در مشاوره ازدواج و بین آنهایی که ازدواج کرده‌اند، دیده می‌شود که این عامل، یکی از دلایل مهم برای ازدواج سالم می‌باشد. طبیعتاً هر زندگی با فراز و نشیب‌هایی روبه‌رو است که برای گذر از آن، باید گوش شنوا داشت. با شریک زندگی خود، یادگیری و تمرین عمدی مهارت‌های گوش دادن را تمرین کنید و بدانید که حتماً سازنده خواهد بود.

در اینجا دو نکته وجود دارد که می‌توانید با آنها تمرین کنید:

3 راهکار مشاور روانشناس برای رابطه عاطفی پایدار

حضور: در روابطتان تنها حضور فیزیکی نداشته باشید بلکه با رفتار و اعمالتان نشان دهید که چقدر به صحبت‌های فرد مقابل اهمیت می‌دهید.

پرسیدن سؤالات: شفاف‌سازی به شما کمک می‌کند تا درک بهتری از آنچه گفته می‌شود، داشته باشید و راهنمای شما است تا بدانید که طرف مقابل شما دقیقاً چه خواسته‌ای دارد؟

سه) بازخورد صادقانه ارائه دهید

این مورد می‌تواند کمی مشکل باشد، اما یکی دیگر از بخش‌های مهم ایجاد ارتباط واضح و شفاف در ازدواج شماست. آنهایی که به کلینیک روانشناسی برای مثال مرکز مشاوره انتخاب نو مراجعه کرده‌اند، می‌گویند که اگر محیطی را ایجاد نکرده‌اید که در آن بازخورد صادقانه مورد قدردانی قرار گیرد، حتماً اولین باری که افکار و احساسات واقعی خود را به اشتراک می‌گذارید ممکن است واکنش‌های منفی دریافت کنید؛ با این حال، اگر واقعاً برای ایجاد یک ازدواج سالم، سرمایه‌گذاری کرده‌اید، در نهایت باید حس بازخورد صادقانه را در خود پرورش دهید. ارائه بازخورد صادقانه، بیانگر تمایل شما به سازگاری و مسئولیت‌پذیری احساسات خود است.

معرفی کتاب در مورد بازخورد صادقانه:

یکی از بهترین کتاب‌هایی که در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند، کتاب جرأت رهبری اثر برنه براون است. این کتاب به شما کمک می‌کند تا قدرت به اشتراک‌گذاری بازخورد صادقانه خود و ایجاد یک فرهنگ در ارتباط سالم را درک کنید.

برخی از راه‌های ارائه بازخورد صادقانه عبارتند از:

درخواست اجازه برای به اشتراک گذاشتن افکار و احساسات واقعی خود در مورد آنچه که از شریک زندگی خود شنیده‌اید. پرسیدن "آیا می‌توانم آنچه را که به آن فکر می‌کنم با تو در میان بگذارم؟ "یا "من واقعاً دوست دارم احساساتم را با تو در میان بگذارم، اما عصبی هستی و ممکن است آنها را نشنوی؟"

از اظهارات مطلق خودداری کنید. از  جملاتی مانند "من آنچه تو می‌گویی را دوست ندارم." یا "این تقصیر توست." از جملاتی استفاده کنید که به شما این امکان را می‌دهد در صورت نیاز نظر خود را تغییر دهید یا امکان تکامل احساسات شما در مورد موضوع را فراهم می‌کند، چرا که شما انسان هستید و قابلیت تغییر دارید.

سخن پایانی:

امیدواریم که این سه مورد برای شما و خانواده‌تان در درک و بهبود روابط خانوادگی‌تان کمک‌کننده باشد. هیچ چیز مانند آگاهی و شناخت، نمی‌تواند رهابخش باشد. دلیل مهمی که افراد به مشاور روانشناس مراجعه می‌کنند این است که خودشان نمی‌توانند آن چیزی را که در حال وقوع هست، ببینند و در برابر آن تصمیم درستی را اتخاذ کنند. خیلی اوقات همین مطالب، حکم قدم‌های کوچکی را دارند که می توانند به ما در بهبود اوضاع و شرایط کمک کنند، پس خواندن و درمان گرفتن را برای بهبود روابط خود جدی بگیرید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha