• سه‌شنبه / ۲۰ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401102013182
  • خبرنگار : 71415

"گرگ مبارز" وزارت خارجه چین تغییر سمت پیدا کرد

"گرگ مبارز" وزارت خارجه چین تغییر سمت پیدا کرد

بر اساس اعلام وبسایت وزارتخانه چین، ژائو لیجیان، سخنگوی این وزارتخانه و از مجریان دیپلماسی "گرگ مبارز" که به دلیل به کارگیری لحن صریح و قاطع در سخنانش شهرت داشت، با تنزل درجه به واحد مدیریت مرزهای زمینی و دریایی این وزارتخانه انتقال یافت.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، وبسایت وزارت خارجه چین روز دوشنبه اعلام کرد، ژائو لیجیان ۵۰ ساله اکنون در سمت معاون اداره امور مرزها و اقیانوس‌های این وزارتخانه منصوب شده است.

ژائو در سال ۲۰۲۰ پس از خدمت در سفارت چین در پاکستان، سخنگوی وزارت خارجه کشورش شد. او طی خدمتش در این سمت به دلیل انتشار پست‌های مکرر با لحنی مبارزه طلبانه در توییتر و همچنین در رسانه‌های اجتماعی چینی که هدف بسیاری‌شان آمریکا بود، دنبال کنندگان زیادی به دست آورد.

رویکرد مبارزه طلبانه، او را به برجسته‌ترین متخصص دیپلماسی "گرگ مبارز" تبدیل کرد.

دیپلماسی «گرگ مبارز» سبکی از دیپلماسی است که توسط دیپلمات‌های چینی در دوران دولت شی جینپینگ اتخاذ شد. این اصطلاح از فیلم اکشن چینی Wolf Warrior 2 ابداع شد. این رویکرد برخلاف رویه‌های دیپلماتیک قبلی دنگ شیائوپینگ است که بر استفاده از لفاظی‌های مشارکتی و پرهیز از جنجال تأکید کرده بود. دیپلماسی گرگ مبارز، تقابل‌آمیز و مبارزه‌جویانه است و طرفداران آن با صدای بلند هرگونه انتقاد از دولت چین، حزب کمونیست حاکم چین و سیاست‌های مرتبط با آن را در رسانه‌های اجتماعی و در مصاحبه‌ها محکوم می‌کنند و همچنین از خشونت فیزیکی علیه معترضان و مخالفان استفاده می‌کنند. به عنوان تلاشی برای به دست آوردن «قدرت گفتمانی» در سیاست بین‌الملل، دیپلماسی گرگ مبارز بخشی از یک استراتژی جدید سیاست خارجی به نام «دیپلماسی فعال کشور» شی جینپینگ را تشکیل می‌دهد که به یک فعالیت فعال‌تر مشروعیت بخشیده است.

عبارت "دیپلماسی گرگ مبارز" به عنوان توصیفی از این رویکرد دیپلماتیک در طول همه گیری کووید-۱۹ رایج شد. اقدامات اقتصادی اجباری نیز ممکن است بخشی از دیپلماسی گرگ مبارز باشد، یا اعمال تحریم‌های تجاری چین بر کشورهایی که نتوانند خطوط قرمز را رعایت کنند.

ژائو لیجیان در یک پست جنجالی در توییتر در مارس ۲۰۲۰ نوشت که ارتش آمریکا ممکن است ویروس کرونا را به شهر ووهان چین آورده باشد.

ژائو که اغلب به صورت مرتب نشست‌های خبری روزانه در این وزارتخانه برپا می‌کرد،  ۱.۹ میلیون دنبال کننده در توییتر دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha