• سه‌شنبه / ۱۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۹:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1401101308323
  • خبرنگار : 71381

اخبار سیاسی ۱۳ دی؛ بزرگداشت سردار /خبرهایی از پرونده‌های ترور/موضعی درباره فیلترینگ

اخبار سیاسی ۱۳ دی؛ بزرگداشت سردار /خبرهایی از پرونده‌های ترور/موضعی درباره فیلترینگ

«انتخاب رئیس دیوان محاسبات» «کارت زرد مجلس برای وزیر ورزش» «پیگیری های قضایی پرونده شهادت سردار سلیمانی» «نتیجه فرجام‌خواهی برخی از متهمان پرونده شهید عجمیان» از جمله خبرهای حوزه سیاست در سیزدهم دی ماه ۱۴۰۱ بود

به گزارش ایسنا، پس از استعفای مهراد بذر پاش از ریاست دیوان محاسبات کشور که با رای اعتماد نمایندگان مجلس وزیر راه و شهرسازی شد، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی انتخاب رئیس برای دیوان محاسبات در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.

از میان احمدرضا دستغیب و پژمان پشمچی زاده به عنوان کاندیدای ریاست دیوان محاسبات کشور،‌ نمایندگان پس از استماع برنامه های این دو کاندید با با ۱۴۱ رای از مجموع ۲۵۳ رای، سید احمدرضا دستغیب را به عنوان رئیس دیوان محاسبات انتخاب کردند.

یکی دیگر از دستورکارهای  جلسه علنی امروز مجلس بررسی سوال نمایندگان از وزیر ورزش و جوانان بود اما سجادی در اقناع نمایندگان ناکام ماند و دومین کارت زرد را از مجلس گرفت.

سوال از وزیر ورزش درباره «علت سوءمدیریت در برنامه ورزش حرفه‌ای و بطور خاص فوتبال و هزینه های نامتعارف و عدم برخورد با سوءاستفاده کنندگان از بیت المال در قراردادهای مربیان خارجی تیم ملی و باشگاه‌های پرطرفدار استقلال و پرسپولیس و بستن قراردادهای نجومی با برخی بازیکنان و مربی های خارجی و عدم پیگیری به موقع حقوقی و محکومیت مکرر و پرداخت جریمه‌ها از بیت المال و دیپلماسی ضعیف وزرشی و حذف دو تیم پرطرفدار فوتبال و برخی تیم های ورزشی»  بود.

حمید سجادی ضمن پاسخ به این سوال به ارائه توضیحاتی درباره برنامه‌های دشمنان در ایام جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر و ناگفته‌هایی درباره اتفاقات دوحه پرداخت و از هیات رییسه و رییس مجلس خواست که جلسه غیرعلنی تشکیل داده تا درباره اتفاقات دوحه فقط به نمایندگان توضیح دهد. 

****

بعد از عملیات تروریستی فرودگاه بغداد در بامداد ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ که تهران آن را مصداق بارز تروریسم دولتی از سوی دولت وقت واشنگتن می داند، دو پرونده کیفری در درون نظام قضایی عراق و ایران برای رسیدگی به این جنایت تشکیل شد  که در درون نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران، پرونده در دادسرای امور بین‌الملل تهران مفتوح است و از ابعاد حقوقی و کیفری در حال بررسی و انجام تحقیق در مورد این پرونده است.

پیگیری پرونده جنایت فرودگاه "بغداد" که منجر به شهادت سردار قاسم سلیمانی، ابو مهدی المهندس و همراهانشان شد، در طول سه سال گذشته یکی از موضوعات محوری رایزنی ها و گفت‌وگوهای مقامات تهران و بغداد در سطوح دیپلماتیک و قضایی بوده است، رایزنی هایی که در سال گذشته منجر به تشکیل "کمیته تحقیق مشترکی بین دستگاه‌های قضایی دو کشور" برای پیگیری این پرونده ترور شد.

در سومین سالروز شهادت سردار دلها، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه با انتشار پستی در اینستاگرام نوشت:  از برادر شهیدم که مقام معظم رهبری در مورد ایشان فرمودند عقل آدمی به مقام اخروی‌اش قد نمی‌دهد، می‌خواهم ما را دعا کنند در مسیر یاری انقلاب اسلامی ثابت قدم و قوی تر از گذشته باشیم و با ایشان عهد می‌بندیم تمام تلاشمان را در مسیر ایرانی قوی تر از همیشه انجام خواهیم داد.

به همین مناسبت مراسمی به همت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در مصلی تهران با سخنرانی سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان، حاج ابوفدک نائب رییس حشد الشعبی و زینب سلیمانی برگزار شد  که گزارش کامل آن را در این لینک می توانید بخوانید.

امروز همچنین مراسم هایی جداگانه در محل شهادت سپهبد سلیمانی و المهندس،‌ حلب سوریه برای بزراگداشت این دو شهید و همراهانشان برگزار و در دانشگاه جامع امام حسین (ع) نیز از کتاب "مبانی و الگوهای مدیریت جهادی در مکتب شهید سلیمانی" رونمایی شد.

برخی از خبرهای دیگر مرتبط در سالروز شهادت سردار سلیمانی را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.

دستگاه قضایی مجدانه پیگیر پرونده ترور شهید سلیمانی خواهد بود

شهیدسلیمانی مردم را دسته‌بندی نمی‌کرد/پیروی از حاج قاسم یعنی عمل به منطق مدیریتی ایشان

شهید سلیمانی مبارز و دیپلمات بود

داعش می‌خواست تا بنگلادش و مراکش پیشروی کند

بیانیه کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین به مناسبت سالگرد شهادت سردار سلیمانی

سردار سلیمانی در دل مردم جاودانه شده است/ حرف و عمل حاج قاسم، یکی بود

برای پیمودن راه شهید سلیمانی به نگاه فرهنگی او توجه شود

سردار سلیمانی نماد جذب بود نه نماینده دفع و حذف

شهید سلیمانی تهدیدها را به فرصت تبدیل می‌کرد

ترور سردار سلیمانی نقض جدی حقوق بشر از جمله حق حیات بود

شهید سلیمانی گفتمان برتر در عرصه بین الملل را برای ایران فراهم کرد

سردار سلیمانی در دیپلماسی، میدان و شهادت الگویی دست یافتنی اما سهل ممتنع بود

شهید سلیمانی مخالف ایجاد چند دستگی بین مردم بود

شهیدان سلیمانی و المهندس فرزندان اسلام بودند

مکتب حاج قاسم نسخه‌ای بی‌بدیل برای تقویت انسجام ملی در برابر فتنه‌هاست

معرفت و اعتقاد عمیق، شهید سلیمانی را «سردار دل‌ها» کرده بود

ترامپ تاوان ترور شهید سلیمانی و المهندس را خواهد داد

طولی نخواهد کشید که ترامپ را در زباله‌دان تاریخ ببینیم

هدف قرار دادن فرماندهان پیروزی در همه قوانین بین‌المللی محکوم است

مسئولان مانند شهید سلیمانی به وعده‌های خود عمل کنند

 جنایت ترور سردار سلیمانی نباید بی کیفر بماند

****

نشست خبری این هفته سخنگوی دولت نیز با گرامی داشت یاد و خاطره یاد سردار شهید قاسم سلیمانی و تبریک سال نوی میلادی آغاز شد.

علی بهادری جهرمی در بخشی از این نشست با ابراز تاسف از اینکه در سه‌ماهه پاییز به دلیل برخی تلخی‌ها، دستاوردهای این مدت کمتر دیده شد، تصریح کرد: در فصل پاییز آماری که از عرضه و تقاضای ارز در سامانه نیما ارائه شد که نشان می‌دهد از ۲۲ میلیارد دلار عرضه به ۳۵ میلیارد دلار عرضه(در طول ماه گذشته) رسیدیم که حکایت از افزایش ۶۰ درصدی و وضعیت مناسب درآمد ارزی است. بنابراین می توان گفت تقریباً سه‌برابر تقاضای ارز، عرضه ارز داشته‌ایم و نشان می‌دهد که کفاف مخارج ارزی را داریم. همچنین با اجرای قانون جدید درباره چک شاهد وصول ۹۳ درصدی چک‌ها هستیم.

احمد وحیدی وزیر کشور هم در اظهاراتی موضع خود درباره فیلترینگ شبکه های اجتماعی و مجازی به خبرنگاران اعلام کرد و گفت: باید ببینیم کسانی که در این فضا می خواهند فعال باشند به سیاست های جمهوری اسلامی ایران تمکین کنند یا نه. اگر بخواهند با ناامنی و هدایت جریانات اغتشاشگر کار کنند طبیعی است ما هم همان موضع قبلی را خواهیم داشت.

****

امروز همچنین مدیر روابط عمومی دیوان عالی کشور در توییتی نتیجه فرجام خواهی برخی از ۱۶ متهم پرونده شهید عجمیان در دیوان عالی کشور را تشریح کرد و نوشت: فرجام خواهی محمدمهدی کرمی و سیدمحمد حسینی به استناد بند الف ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری ابرام(تایید) و حکم صادره حمید قره حسنلو ، حسین محمدی و رضا آریا به جهت نقص در تحقیقات نقض شد.

دیوان عالی کشور هم در اظهارنظری در این باره اعلام کرد که فرجام خواهی محکومان محمد مهدی کرمی و سید محمد حسینی وارد و موجه تشخیص داده نشد و ابرام گردید. حکم صادره در مورد نامبردگان به استناد بند الف ماده ۴۶۹ قانون آئین دادرسی کیفری تایید و ابرام شد.

آخرین وضعیت متهمان پرونده شاهچراغ هم از جمله سوالاتی بود که در نشست خبری امروز سخنگوی قوه قضاییه مورد سوال قرار گرفت و مسعود ستایشی از اتهام محاربه برای پنج نفر در این حادثه خبر داد و گفت: ۱۶ نفر در این پرونده که مربوط به حادثه تروریستی بود مورد پیگرد قضایی واقع شدند که تعداد ۵ نفر از آنها اتهامات محاربه و  افساد فی الارض و عضویت در گروه باغی و تروریستی داعش و اجتماع و تبانی را داشتند که  کیفرخواستشان صادر و به دادگاه صالح ارسال شده است. 

ستایشی همچنین درباره پرونده دو فرانسوی بازداشت شده گفت: در خصوص این پرونده که دو نفر فرانسوی به اتهام جاسوسی و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور بازداشت شدند کیفرخواست صادر شده ولی منتج به صدور رای نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha