• دوشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۱ / ۱۸:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401101207479
  • خبرنگار : 50107

مدیر عامل موسسه شکوه مهر:

بزرگترین مرکز ضایعه نخاعی شرق کشور در مشهد احداث می‌شود

بزرگترین مرکز ضایعه نخاعی شرق کشور در مشهد احداث می‌شود
عکس آرشیوی است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس هیات‌مدیره و مدیر عامل موسسه شکوه مهر گفت: ما در حال ساخت بزرگترین مرکز ضایعه نخاعی شرق کشور در خیابان حافظ هستیم که در حال ساخت است و عملیات آن بیش از ۲ سال زمان خواهد برد.

محمدهادی اشرافی امروز، ۱۲ دی ماه، در تور خبری بازدید از موسسه نگهداری معلولان ذهنی بی‌سرپرست شهید بهشتی مشهد اظهار کرد: موسسه شکوه مهر در سطح ایران فعالیت دارد و ما در مشهد نیز ۱۴ مرکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست سالم و کم‌توان ذهنی داریم. موسسه شهید بهشتی یکی از مراکز ماست که معلولان کم‌توان ذهنی متوسط با بهره هوشی ۲۵ تا ۴۰، تربیت‌پذیر و ۴۰ تا ۵۵ و آموزش‌پذیر در این مرکز نگهداری می‌شوند. ۷۵ نفر از معلولان شدید که بهره‌هوشی آن‌ها تا ۲۵ است، در آسایشگاه مهر پناهندگان ضامن آهو نگهداری می‌شوند.

وی افزود: معمولا تنها برای بچه‌های آموزش‌پذیر کلاس‌های آموزشی برگزار می‌کنند اما موسسه ما برای تمام بچه‌ها کلاس آموزش در نظر می‌گیرد. برای معلولان تربیت‌پذیر آموزش‌های خودیاری و انجام کارهای شخصی برگزار می‌شود و به معلولان با بهره هوشی ۴۰ تا ۵۵ آموزش‌های فنی حرفه‌ای ارائه می‌شود. در مرکز توانبخشی خانه پناهگاهی شکوه مهر در ساعت‌های خارج از مدرسه، کارشناسان علوم تربیتی روی بچه‌ها کار می‌کنند.

اشرافی با بیان اینکه موسسه ما هفت مرکز برای بچه‌های سالم دارد، عنوان کرد: ورودی کودکان بدسرپرست ۲ تا ۶ سال استان در اختیار موسسه ما و در خانه فرزندان شکوه مهر پنج است. کودکانی که خانواده دارند، بعد از حل مشکلات خانواده‌شان تحویل ایشان شده و کسانی که بستگان سببی و نسبی دارند، به آن‌ها تحویل داده شده و کمک‌هزینه نیز به ایشان پرداخت می‌شود. کودکانی که خانواده ندارند هم به فرزندخواندگی سپرده شده و آن‌هایی که در مرکز می‌مانند نیز به ۲ مرکز خانه فرزندان شکوه مهر سه و چهار دختران و پسران منتقل می‌شوند. ما واحد پیگیری پس از ترخیص نیز داریم که بعد از ۱۸ سالگی پبگیر احوال نوجوانان ترخیص شده است.  

وی با اشاره به اینکه در مشهد ۴۰۰ کودک بی‌سرپرست در مراکز ما به صورت شبانه‌روزی نگهداری می‌شوند که ۱۷۰ نفر سالم و بقیه کم‌توان ذهنی هستند، تصریح کرد: ۲۰۰۰ بچه خارج از مراکز ما سرویس‌دهی می‌شوند. ما ۱۷۵ نفر را مستقل کردیم و وضعیت ازدواج، اشتغال و مسکن آن‌ها ساماندهی شده است. از ۴۳۰ همکار ما ۵۰ درصد دختران، پسران، عروس‌ها و دامادهای خودمان هستند. مرکز علمی کاربردی ما با ظرفیت ۲۰۰۰ دانشجو، کودکان را به صورت رایگان پذیرش می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در جریان این بازدید از کلاس‌های مختلف موسسه شهید بهشتی دیدن کردیم. در این موسسه از فضاها بهترین استفاده شده که هم کلاس آموزشی و هم خوابگاه است. در کلاس‌های آموزشی موسسه افراد با بهره هوشی مختلف فعالیت دارند.   

در این موسسه کلاس مهارت‌های حرکتی درشت برای توانبخشی و درگیر کردن پا و دست و تنه، کلاس مهارت‌های حرکتی ظریف برای درگیر کردن انگشت دست، کلاس کاهش اضطراب و خشم با پخش قرآن، نقاشی کردن و ساختن برج، کلاس مهارت‌های خودیاری برای انجام کارهای شخصی خود به صورت مستقل، آموزش مهارت شناختی مانند رنگ، فصل و... و کلاس تقویت تمرکز با استفاده از بازی، پازل، ماز و... برگزار می‌شود.

همچنین در این موسسه کارگاه خیاطی، خلاقیت و هنرهای تجسمی، کارگاه هنر، ویترا، چرم‌دوزی و کارگاه تولید اسکاچ نیز برای معلولان وجود دارد. برای اولین بار در ایران در کارگاه ویترا برش شیشه آموزش داده می‌شود که این آموزش سه سال زمان برده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha