• دوشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401101207293
  • خبرنگار : 71592

ترکیه باز هم یونان را به «تنش‌آفرینی» متهم کرد

ترکیه باز هم یونان را به «تنش‌آفرینی» متهم کرد

وزیر دفاع ترکیه، مقامات یونان را به "خرابکاری" در جلسات و گفتگوها با ترکیه متهم کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه ضمن اتهام زدن به مقامات یونان برای "خرابکاری" در گفتگوها با ترکیه، گفت که برخی از سیاستمداران این کشور "آگاهانه" در تلاش برای افزایش تنش هستند.

وی افزود: یونان سعی دارد مشکلات خود با ترکیه را به عنوان مشکلاتی بین ترکیه، ناتو، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا نشان دهد. اکنون همه ترفند یونان را درک کرده اند و انتظار داریم همه در این زمینه دقت بیشتری داشته باشند.

آکار گفت: ترکیه همواره به طرفین خود می گوید که از گفتگو و صلح حمایت می کند و می خواهد مشکلات خود را از طریق مذاکره در چارچوب روابط حسن همجواری و قوانین بین المللی حل کند. رایزنی‌ها و اقدامات برای اعتمادسازی و نیز نشست‌هایی درباره اقدامات برای جدایی در ناتو، بین ترکیه و یونان وجود داشت، اما یونان تلاش زیادی می‌کند تا از انجام این جلسات و گفتگوها جلوگیری کند.

وی این اقدامات را "خرابکاری" توصیف کرد و برخی از سیاستمداران و نظامیان یونان را به این امر متهم کرد که دائما به شکلی "آگاهانه" تلاش می کنند تا تنش را افزایش دهند و از این طریق بر مشکلات داخلی خود سرپوش بگذارند.

اخیرا رسانه‌های یونان گزارش دادند که مرزهای دریایی این کشور تا ۱۲ مایل به سمت جزیره کرت می‌توانند پیش بروند. در واکنش به این موضوع، ترکیه گفت که اجازه نمی‌دهد حتی یک مایل به آب‌های سرزمینی یونان اضافه شود.

روز پنجشنبه مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، یونان را به صورت مستقیم تهدید کرد و هشدار داد، اگر آتن آب‌های سرزمینی خود را در دریای اژه گسترش دهد، با پیامدهای جدی روبرو می‌شود. وی ادامه داد، تصمیم ۱۹۹۵ پارلمان ترکیه درباره این مساله بدون ابهام و همچنان اجرایی است. آنکارا پیشتر اعلام کرده بود که پیشروی یونان در آب‌های منطقه‌ای دلیلی برای جنگ است.

ترکیه بر این باور است که اگر یونان آب‌های سرزمینی خود را که اکنون شش مایل است به ۱۲ مایل گسترش دهد، در حقیقت وارد آب‌های سرزمینی ترکیه شده و این به معنای عقب راندن آنکارا از آب‌های بین‌المللی است و باعث می‌شود تا ترکیه در آب‌های سرزمینی خود گیر بیفتد.

ترکیه و یونان چندین دهه است که در تنش به سر می‌برند و خطر درگیری مسلحانه بین دو کشور از ۲۰۲۰ شدت یافته است. مناقشات منطقه‌ای شامل ادعای مالکیت در شرق مدیترانه، مناقشه در دریای اژه، قبرس و مرزبندی دریایی بین دو کشور وجود دارد. ترکیه بارها دولت آتن را به استقرار تسلیحات در جزایر واقع در دریای اژه که نقض معاهده ۱۹۲۳ لوزان است، متهم کرده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha