• دوشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401101207281
  • منبع : نمایندگی مرکزی

رئیس دانشگاه اراک عنوان کرد:

لزوم تغییر و تحول آموزشی و پژوهشی در دانشگاه‌ها

لزوم تغییر و تحول آموزشی و پژوهشی در دانشگاه‌ها

ایسنا/مرکزی رئیس دانشگاه اراک گفت: هر فردی که می گوید دوران دانشگاه ها به سر رسیده است قطعا اشتباه فکر می کند، در واقع باید تغییر و تحول در آموزش و پژوهش دانشگاه ها صورت بگیرد.

دکتر مجتبی ذوالفقاری رئیس دانشگاه اراک دوشنبه ۱۲ دی ماه در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه اراک اظهار کرد: مقاله یک سند علمی با سال ها پشتوانه تایید شده است. هر فردی بخواهد ریشه مقاله را بزند، قطعا ریشه پژوهش را زده است. ما در سطح بین المللی باید حرفی برای گفتن داشته باشیم و باید مقالات دانشگاهی در سطح بین المللی نوشته شود چراکه دانشگاه و کل کشور به آن نیاز دارند .

رئیس دانشگاه اراک با ذکر این نکته که بیش از هر چیز، پژوهش در زمینه نیازهای بومی اهمیت دارد، تصریح کرد: پژوهش باید در زمینه نیازهای بومی باشد تا به درد کشور بخورد و برای ارتقا و استانداردسازی پژوهش باید آن را در سطح بین الملل بررسی کنیم.

ذوالفقاری تصریح کرد: اساتید باید علم را بومی سازی کنند چراکه قطعا آورده آن بیشتر خواهد بود. یکی از اهداف دانشگاه، افزایش ضریب نفوذ دانشگاه در ادارات و صنایع است و باید این موضوع پیگیری شود.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه ها باید سبک آموزش و پژوهش را تغییر دهند، افزود: هر فردی که می گوید دوران دانشگاه ها به سر رسیده است قطعا اشتباه فکر می کند.

وی باببیان اینکه تغییر و تحول در آموزش و پژوهش دانشگاهی باید صورت بگیرد، افزود: شاید دانشگاه در آینده به محل ایده پردازی علم محور گروهی تبدیل شود و از این شیوه آموزش کنونی فاصله بگیریم .

رئیس دانشگاه اراک در پایان در رابطه با تحول در آموزش و پژوهش گفت: تحول باید تدریجی باشد و داشته های قبلی را پاس بدارد. تحول دستوری نیست و باید از داخل شکل بگیرد. ما چاره ای جز تحول نداریم، اگرچه ابتدای اینکار سخت است ولی در آینده به نتایج مثبتی خواهیم رسید .

دکتر حامد صفی خانی معاون پژوهشی دانشگاه اراک نیز در این مراسم اظهار کرد: دانشگاه اراک دانشگاه جامع استان با ۷ دانشکده و ۳۵ گروه آموزشی متنوع است.

وی با اشاره به اینکه نگاه ما به عنوان سیاستگذار در امر پژوهش، پرهیز از دوقطبی سازی در پژوهشگرایی است، افزود: مقالات در همه زمینه ها برای پیشرفت کشور مورد نیاز هستند. اولین و مهمترین وظیفه ما تسهیل‌گری و مانع زدایی در مسیر پژوهش است.

معاون پژوهشی دانشگاه اراک با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم رنکینگ و برند دانشگاه اراک را بهبود بخشیم؛ تصریح کرد: ما معتقدیم که اگر رنکینگ و برند دانشگاه بهبود پیدا کند حدود ۷۰ درصد از مشکلات دانشگاه از جمله مشکلات مالی و بودجه ای حل خواهد شد. بهبود رنکینگ یعنی باید ظرفیت های بالقوه دانشگاه به فعلیت برسد. ما می توانیم ظرف سه تا چهار سال آینده رنکینگ دانشگاه را بهبود ببخشیم .

صفی خانی با اشاره بر اینکه ما می توانیم پروژه های مرتبط با جامعه و صنعت را در دست بگیریم، تصریح کرد: آمارها به ما می گوید که ظرفیت یک جهش خیلی خوب را در شاخص های مثبت، با استفاده از ظرفیت های بالقوه خود در دانشگاه داریم و باید در این رابطه بیشتر تلاش کنیم .

به گزارش ایسنا، در این مراسم جمعی از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه اراک تجلیل شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha