امین کوگانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به فعالیت حدود ۲۵ هزار هنرمند صنعتگر در استان، اظهار کرد: در کشور حدود ۲۹۷ رشته مصوب صنایع دستی داریم که ۶۵ مورد آن در کرمانشاه فعال است.
وی ادامه داد: بیشترین هنرمندان صنعتگر کرمانشاه در رشتههای گلیم، گیوه، سراجی سنتی، میناکاری، سفال، احجام چوبی، منبت و گره چینی فعالیت می کنند.
معاون صنایع دستی استان یکی از مهمترین مشکلات هنرمندان صنعتگر کرمانشاه را بحث فروش تولیداتشان دانست و گفت: باتوجه به تعداد بالای هنرمندان استان، مشکلی در بحث "تولید" نداریم، اما در بحث "فروش" با دغدغه زیادی مواجه هستند و طی سالهای گذشته هم این مشکل رفع نشده است.
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای پای کار آوردن دو هلدینگ بزرگ خرید و فروش صنایع دستی در کرمانشاه، اظهار کرد: اقدامات مقدماتی این کار انجام شده و ظرف هفتههای آینده مجوز فعالیت این دو هلدینگ صادر می شود که امیدواریم کمک بزرگی در بحث فروش تولیدات هنرمندان صنایع دستی استان باشد.
کوگانی تصریح کرد: این دو هلدینگ در بحث آموزش، کاربردی شدن، برندسازی و خرید و فروش صنایع دستی استان ورود خواهند کرد که این امر به فروش تولیدات هنرمندان صنایع دستی ما و معرفی آنها کمک میکند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه برای ارتقاء کیفی محصولات تولیدی صنایع دستی استان هم برنامهریزیهایی صورت گرفته، اظهار کرد: یکی از راههای مهم ارتقاء کیفی صنایع دستی استان و تسریع در امر صادرات آنها، استانداردسازی و شناسنامه دار کردن است.
معاون صنایع دستی استان اضافه کرد: طی سالهای گذشته پنج رشته گلیم بافی، گیوه بافی، ارغوان بافی، سازهای سنتی و چاقو سازی در کرمانشاه استاندارسازی شده، به این معنا که با همکاری سازمان استاندارد، آموزش های صحیح تولید این محصولات با توجه به پیشینه و هویت این رشتهها داده شده است.
وی یادآورشد: موج بافی، جاجیم بافی، شال بافی، نمدمالی و مرس بافی هم پنج رشته دیگری هستند که جزو رشته های در معرض انقراض محسوب میشوند، بنابراین برنامه استانداردسازی این رشته ها برای احیاء، حفظ و توسعه آنها هم در دستورکار قرار گرفته است.
کوگانی در ادامه به توسعه فروش الکترونیکی صنایع دستی طی چندسال اخیر هم اشاره کرد و گفت: پس ازشیوع بیماری کرونا که نمایشگاه های صنایع دستی تعطیل شدند، وزارت میراث فرهنگی برنامههایی همچون راه اندازی یک سایت و برگزاری کارگاههای آموزش فروش الکترونیکی را برای هنرمندان صنعتگر در دستورکار قرار داد.
وی از تلاش برای احداث بازارچه های صنایع دستی در شهرستانهای استان به عنوان سومین راهکار فروش محصولات این حوزه یاد کرد و گفت: طی سالهای گذشته تعدادی از شهرستانهای استان صاحب بازارچه صنایع دستی شدند، اما متاسفانه جانمایی آنها خوب نبوده و تاثیر چندانی در فروش تولیدات صنایع دستی هنرمندان شهرستانها نداشته است.
معاون صنایع دستی استان خاطرنشان کرد: در این راستا تلاش داریم، ابتدا در شهرهای نودشه، هرسین و دالاهو به عنوان شهرهای ملی و شهر قصرشیرین به دلیل مرزی بودن و تردد زوار عتبات عالیات از آن، بازارچههای دائمی فروش صنایع دستی را احداث کنیم.
وی در ادامه این گفت و گو از در دست اجرا بودن تدوین اطلس صنایع دستی استان خبرداد و گفت: اطلس صنایع دستی کرمانشاه همزمان با دیگر استانها در وزارت میراث فرهنگی در حال تدوین است.
انتهای پیام
نظرات