• شنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401101005421
  • خبرنگار : 71477

گام دیگر چین برای لغو استقلال قضایی هنگ‌کنگ

گام دیگر چین برای لغو استقلال قضایی هنگ‌کنگ

کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین به رئیس اجرایی هنگ‌کنگ این قدرت را داد تا حضور وکلای خارجی در پرونده‌های امنیتی را ممنوع کند و قدرت تصمیم‌گیری در این باره را از دادگاه‌های هنگ کنگ گرفت؛ اقدامی که احتمالا باعث تشدید نگرانی‌ها نسبت به استقلال قضایی هنگ‌کنگ می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، استفاده از وکلای خارجی توسط دادستان‌ها و متشاکیان مدت‌ها بخشی از سنت‌های اجرای قانون هنگ‌کنگ، مستعمره سابق انگلیس بوده است.

این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که یکی از دادگاه‌های هنگ‌کنگ در ماه جاری میلادی روند رسیدگی به پرونده امنیت ملی علیه جیمی لای، غول رسانه‌ای و منتقد سرسخت چین را به سپتامبر موکول کرد تا برای صدور حکم از سوی کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین زمان بخرد.

در نوامبر سال جاری میلادی پس از یک سری تلاش‌های ناکام وزارت دادگستری هنگ‌کنگ برای منع کردن تیموتی اوئن، وکیل انگلیسی از دفاع از جیمی لای، جان لی، رئیس اجرایی هنگ‌کنگ از کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین خواست تا به این موضوع رسیدگی کند.

منتقدان می‌گویند، پس از آنکه هیاتی متشکل از سه قاضی ارشد در دادگاه استیناف نهایی هنگ‌کنگ در نوامبر درخواست دولت برای ممنوع کردن حضور اوئن برای دفاع از لای را رد کرد، اکنون مداخله پکن در این پرونده حقوقی مهم، استقلال قضایی این شهر را متزلزل می‌کند.

در حکم کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین آمده است، دادگاه‌های هنگ‌کنگ باید پیش از قبول وکلای خارجی که صلاحیت کار در پرونده‌های امنیت ملی را ندارند، از رئیس اجرایی هنگ‌کنگ تاییدیه بگیرند.

اگر این دادگاه‌ها این کار را انجام ندهند، کمیته امنیت ملی هنگ کنگ که توسط رئیس اجرایی و رئیس دفتر ارتباطات پکن رهبری می‌شود، در این باره تصمیم خواهند گرفت.

براساس قوانین امنیت ملی، تصمیمات این کمیته با بررسی‌ قضایی قابل تغییر نیست.

جان لی در کنفرانسی خبری گفت، این تصمیم فقط شامل "یک حوزه بسیار کوچک" می‌شود زیرا آنها تنها درصدد این هستند که آیا وکلای خارجی باید اجازه فعالیت در پرونده‌های امنیت ملی را داشته باشند یا خیر.

وی افزود: حضور وکلای خارجی بجز در پرونده‌های امنیت ملی، بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد مشروط بر اینکه بتوانند تاییدیه پذیرش لازم توسط دادگاه را کسب کنند.

جیمی لای که نزدیک به دو سال است که در بازداشت به سر می‌برد، طبق قانون امنیت ملی اعمال شده توسط چین به خاطر اتهاماتی چون تبانی با کشورهای خارجی با احتمال حبس ابد مواجه است.      

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha