• جمعه / ۹ دی ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401100904885
  • خبرنگار : 50310

وزیر میراث فرهنگی :

تملک بافت‌های تاریخی کشور حداقل ۸۰۰۰ میلیارد تومان لازم دارد

تملک بافت‌های تاریخی کشور حداقل ۸۰۰۰ میلیارد تومان لازم دارد

ایسنا/لرستان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: حداقل اعتباری که برای تملک موارد بسیار ضروری در سطح کشور احصا شده رقمی بالغ‌بر ۸۰۰۰ میلیارد تومان است.

عزت‌الله ضرغامی نهم دی ماه در بازدید از بافت تاریخی خانه افتخار بروجرد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: وزارت میراث در هر سه عرصه بافت، محوطه و بناهای تاریخی مسئولیت دارد و این موضوع  مهم است و باید حفظ شود.

وی عنوان کرد: حداقل اعتباری که برای تملک موارد بسیار ضروری در سطح کشور احصا شده رقمی بالغ‌بر ۸۰۰۰ میلیارد تومان است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: در بررسی بودجه سال آینده دولت در رابطه با این مبلغ صحبت کردیم و فهرست آن فراهم شده، دولت مشکلات جدی در عرصه منابع درآمدی دارد، این مبلغ نیز بالاست و با این روند اعتبارات دولتی نمی‌شود تملک را انجام داد.

وی بیان کرد: برنامه‌ریزی‌هایی انجام دادیم و امیدواریم امسال با کمک مجلس بتوانیم با پیشنهاداتی که داریم حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان را در بودجه سال آینده در نظر بگیرم آن هم برای تملک جاهای بسیار ضروری و امیدواریم که اعتبارات لازم فراهم شود.

ضرغامی ادامه داد: سیاست ما این است که بناها را به مردم واگذار کنیم، تملک یعنی در اختیار دولت بیاید بعد مرمت انجام شود که اعتبارات بالایی نیاز دارد، ما باید به توانمندی‌های مردم تکیه کنیم، مانند خانه مصری در کشور زیاد داریم.

وزیر دولت سیزدهم با اشاره به اینکه قانون صندوق احیا و توسعه را تکمیل کردیم، عنوان کرد: امسال ارائه بودجه از طرف دولت به مجلس نسبت به سال‌های قبل متفاوت شده، کار خوبی صورت گرفت و آن تبصره‌هایی که احکام دائمی در آن وجود دارد به صورت یک لایحه در کنار لایحه بودجه به مجلس داده می‌شود که به عنوان یک قانون دائمی روی آن عمل شود.

وی بیان کرد: حدود ۱۲ قانون مهم داشتیم که در جلسات دولت چهار قانون آن را به تصویب رساندیم، از جمله صندوق احیا و مرمت که لازم است به عنوان یک مؤسسه و نهاد غیردولتی باشد که از نظر حقوقی و قانونی بتواند عملیات‌های فراوانی با مردم انجام دهد.

ضرغامی بیان کرد: ما باید مردم را مشارکت داده و ساختمان‌ها را در اختیار مردم قرار دهیم و ما نظارت کنیم و مردم احیا کنند و نباید سختگیری کنیم و کاربری‌های متنوعی داشته باشد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: محیط‌های فرهنگی هنری این ظرفیت را دارد که نشاط را با رعایت ضوابط اسلامی، ایرانی، دینی و اخلاقی به مردم هدیه بدهند.

وی با اشاره به اینکه بافت تاریخی بروجرد بافت تاریخی خوب و متفاوتی با دیگر بافت‌های تاریخی است، عنوان کرد: در کشور بافت‌های تاریخی متراکم زیاد داریم اما برخی جاها خیلی بناهای تاریخی شناخته شده ندارد صرفاً آن بافت با توجه به قدمتی که دارد به عنوان یک بافت تاریخی جا افتاده است.

ضرغامی ادامه داد: بافت تاریخی ۲۷۰ هکتاری بروجرد، بناهای تاریخی خوبی دارد باید تملک و مرمت شود و نباید از بین برود و فرماندار بروجرد و شهرداری و همه باید کمک کنیم که این بافت را حفظ کنیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha