• پنجشنبه / ۸ دی ۱۴۰۱ / ۱۹:۳۷
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1401100804644
  • خبرنگار : 50189

علی رغم ادعادهای افزایش صادرات؛

کاهش ۵۴ درصدی صادرات بخش خصوصی استان کرمان

کاهش ۵۴ درصدی صادرات بخش خصوصی استان کرمان

ایسنا/کرمان رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان می گوید: در هشت ماهه امسال میزان صادرات بخش خصوصی این استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته خود ۵۴ درصد کاهش داشته است و فقط در محصول پسته سه برابر کمتر از سال گذشته بوده و در محصول خرما نیز همین گونه است.

مهدی طبیب زاده شامگاه هشتم دی ماه در نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: نظام صادراتی یک مقوله در هم پیچیده است که همه بخش های مربوطه با هماهنگی و متصل با یکدیگر در این حوزه باید کار کنند.

او با ابراز تاسف از اینکه نظام حکمرانی در بخش اقتصاد، باور به صادرات ندارد، می گوید: مگر می شود با این همه امکانات و تولید کالا در کشور، صادراتی محدودی را شاهد باشیم.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان با بیان این مطلب که سهم ما در بخش صادرات کالاهای دانش بنیان ناچیز است، عنوان کرد: می گویند صادارت افزایش پیدا کرده است اگر صادرات مواد پتروشیمی، معدنی، شرکت های دولتی و خصولتی را از صادارت جدا کنید، آیا باز هم مدعی افزایش صادرات می توانیم باشیم؟

او با طرح این سوال که کدام یک از محصولات ما قابلیت رقابت پذیری در بازارهای جهانی دارد؟ در ادامه به مقایسه میزان صادرات استان کرمان پرداخت و اظهار کرد: در هشت ماهه امسال میزان صادرات بخش خصوصی این استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته خود ۵۴ درصد کاهش داشته است و فقط در محصول پسته سه برابر کمتر از سال گذشته بوده و در محصول خرما نیز همین گونه است.

طبق اعلام رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان، اقلام صادراتی استان کرمان در بخش خصوصی کاهش داشته است.

به توصیه طبیب زاده، مسئولین گوش شنوایی برای شنیدن دغدغه های صادرکنندگان واقعی داشته باشند تا از میان این سخنان راهکارهایی برای توسعه صادرات پیدا کنید.

آینده توسعه صادرات کشور در دستان سازمان توسعه تجارت است

محسن جلال پور فعال اقتصادی نیز در این جلسه می گوید: صادرات ویترین و پنجره تنفسی کشور است و اگر به این مقوله بپردازیم می توانیم رشد اقتصادی کشور را رقم زد.

به اعتقاد او، مقوله صادرات امر دراز مدتی است و نیازمند به برنامه ریزی بلندمدت دارد و از امروز باید برای نسل آینده برنامه ریزی لازم داشته باشید و سازمان توسعه تجارت مهمترین جایگاه برای این مهم دارد.

رئیس سابق اتاق ایران، بیان کرد: اگر در دهه آخر قرن گذشته پسته اولین محصول صادراتی استان بوده در قرن جدید اینگونه نیست و باید محصولات گلخانه ای جایگزین آن کرد و سه دهه آینده می تواند جایگزین پسته باشد.

به اعتقاد این فعال اقتصادی، سازمان توسعه تجارت تنها امید برای توسعه صادرات کشور در آینده هست.

انتهای پیا

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha