مجتبی صفایینژاد در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در حال حاضر مکانیزاسیون در دنیا روی چهار موضوع کار میکند، اظهار کرد: یکی بحث کشاورزی حفاظتی است که میخواهد میزان مصرف انرژی را برای تولید کشاورزی کاهش دهد.
رئیس اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: بحث جهش تولید در دیمزارها کاملاً به کشاورزی حفاظتی بر میگردد که موضوعی است که کشاورزان باید آن را در دستور کار خود قرار دهند.
وی ادامه داد: ما در کشتهای آبی میتوانیم با استفاده بیشتر از نشاءکارها از چهار دور آبیاری صرفهجویی کنیم، بنابراین هر چیزی که به سمت صرفهجویی و هر عملیاتی که صرفهجویی مصرف انرژی را در بر داشته باشد به ظرفیت مکانیزاسیون کمک می کند.
صفایینژاد بیان کرد: بحث دیگر ما کشاورزی دقیق است که به عنوان مثال به کاربرد پهبادها در کشاورزی بر می گردد، ما برای سمپاشی مزارع حدود ۴۰۰ لیتر آب لازم داشتیم یا ۱۲ درصد لهیدگی محصول را بر اثر ورود تراکتور به داخل مزارع داشتیم.
رئیس اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی استان مطرح کرد: پهباد بیس و پایه کشاورزی دقیق است که در آینده نزدیک با آن روبرو خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه توسعه گلخانهها بحث دیگری است که پیگیری میکنیم، افزود: در گلخانهها ۹۰ درصد صرفهجویی مصرف آب را داریم در صورتی که عملکرد تولید محصول در آن حتی میتواند نسبت به زمینهای معمولی بیشتر باشد.
صفایینژاد با اشاره به این که مدیریت مصرف انرژی باید در دستور کار قرار بگیرد، بیان کرد: روند مکانیزاسیون در آینده به سمت ارتقاء ظرفیت مکانیزاسیون است که ما امیدواریم بتوانیم جایگاه خودمان را به حدی که در شأن استان است برسانیم.
انتهای پیام
نظرات