• سه‌شنبه / ۶ دی ۱۴۰۱ / ۰۸:۳۱
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1401100603173
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

عضو هیئت‌ رئیسه مجلس خبر داد:

چابهار بزرگ‌ترین نقطه حاشیه‌نشین در کشور/ ساخت شهرک ۱۰۰۰ واحدی در حاشیه چابهار

چابهار بزرگ‌ترین نقطه حاشیه‌نشین در کشور/ ساخت شهرک ۱۰۰۰ واحدی در حاشیه چابهار

ایسنا/سیستان و بلوچستان عضو هیئت‌ رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: چابهار نسبت به جمعیت بزرگ‌ترین نقطه حاشیه‌نشین در کشور است و متاسفانه شاهد محرومیت در این منطقه هستیم، بیش از ۳٠ هزار نفر در اینجا در نبود امکانات اولیه نظیر برق، مسکن مقاوم، آب، مدرسه و سایر امکانات رفاهی و زندگی به سر می‌برند.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا سلیمی در بازدید از مناطق حاشیه نشینی چابهار بزرگترین بندر اقیانوسی ایران اظهار کرد: بیش از ۳٠٠ نقطه حاشیه‌نشین به صورت کلان در کشور شناسایی شده و باید این مناطق را هر چه سریع‌تر ساماندهی کرد.

وی بیان کرد: افراد ساکن در حاشیه شهر واقعا به کمک نیاز دارند و مسئولان باید هر چه سریع‌تر برای بهره‌مندی مردم از امکانات چاره‌اندیشی کنند.

وی ورود بسیج سازندگی در حوزه ساخت مسکن ۱۰۰۰ واحدی برای حاشیه نشینی چابهار را اقدامی خوب دانست و بر تکمیل و تحویل مسکن مقاوم تاکید کرد.

عضو هیئت‌ رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: باید مناطق حاشیه‌نشین را سامان دهیم به طور مثال در سال بعد ۶٠ نقطه و در سال‌های بعدتر قرار است تا ۱۶٠ نقطه از مناطق حاشیه‌ای سامان پیدا کنند چراکه یکی از اهداف عالی نظام و کشور بحث رعایت عدالت است.

سلیمی با تأکید بر اینکه مجلس با قدرت از بسیج سازندگی حمایت می‌کند، گفت: در جهت این حمایت باید مجموعه‌هایی متناسب اقدامات بسیج سازندگی در کشور ایجاد شوند و نمایندگان پیگیر این موضوع هستیم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: این چندمین سفر من به چابهار است. تا این لحظه مناطق حاشیه‌ای را ندیده بودم، بخصوص مناطقی که جمعیت گسترده مهاجر و جامعه کارگری هستند.

سید احسان قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: همانگونه که می‌دانیم، بی نظمی در آبرسانی یا بی برقی توسعه را به دنبال ندارد و این بی نظمی‌ها در جهت عکس توسعه شکل می‌گیرد. اگر بخواهیم صنعت پتروشیمی منطقه جان بگیرد یا توسعه در این منطقه فراهم شود، تا بی نظمی رفع نشود و این حاشیه نشینی جمع نشود، تلاش‌ها مفید واقع نخواهد بود. حاشیه نشینی بر روی سرمایه گذاری بلند مدت تاثیر گذار است و این گونه، برای چهره شهر زیبنده نیست.

نماینده خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی گفت: ساماندهی حاشیه نشینی چابهار که بسیج سازندگی آن را در پیش گرفته است چه خوب است پس از آن اقامت مناسب، نیز دنبال شود و پیش بینی‌هایی که برای تحویل واحدهایی که دیده شده است کار فرهنگی و آموزشی هم ضرورت می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه باید هم افزایی در برطرف کردن معضل حاشیه نشینی مد نظر قرار گیرد، گفت: خوشبختانه این هم افزایی تاکنون انجام شده است و مجلس در ۲ سال اخیر اعتبارات ویژه‌ای برای محرومیت زدایی گذاشته است.

ساخت شهرک هزار واحدی تا شش‌ماه آینده در حاشیه چابهار

رئیس سازمان بسیج سازندگی گفت: ساخت شهرک هزار واحدی تا ۶ ماه آینده در حاشیه چابهار تکمیل می شود و مطالعه‌ای روی محلات هفت‌گانه حاشیه‌نشینی در چابهار را داشته‌ایم که روی ۴۵۰۰ خانوار مطالعه شده که هزار خانوار امکان جابه‌جایی خواهند داشت.

سردار محمد زهرایی افزود: از آنجا که مقام معظم رهبری برای حل معضلات حاشیه شهرها یا آسیب‌های اجتماعی موجود در محلات گزارش می‌خواهند، ما بر آن شدیم تا در این عرصه، مطالعاتی انجام دهیم. با وجود اینکه ما متولی برطرف‌کردن مشکلات و دغدغه‌های حاشیه‌نشین‌ها نیستیم اما با مطالعاتی که روی یکهزار و ۱۰۰ محله مختلف کشور انجام شده، معتقدیم که می‌توان این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.

وی با بیان اینکه چابهار ظرفیت‌های بی‌بدیلی در توسعه دارد، تصریح کرد: اگر چه چابهار دارای ظرفیت‌های بی‌بدیل در توسعه است اما حاشیه‌نشینی‌هایی دارد که با مطالعه و همکاری شرکت بازآفرینی راه و شهرسازی در رفع آن‌ها تلاش می‌کنیم. از این‌رو زمینی با وسعت بالای ۳۶ هکتاری دیده شده است.

وی گفت: همچنین مطالعه‌ای روی محلات هفت‌گانه حاشیه‌نشینی در چابهار داشتیم که روی چهار هزار و ۵۰۰ خانوار مطالعه شده که هزار خانوار، امکان جابه‌جایی خواهند داشت. اگرچه طرح اولیه ما ساخت کپرهای مدرن بود اما بعدا این ایده تغییر یافت و سازه‌های محکم بتنی که دارای اسکلت ساختمانی است، ایجاد خواهند شد. خانه‌ها در دو طرف این سایت، به‌صورت کامل و هزار واحدی ساخته می‌شود.

وی با بیان اینکه این شهرک تا شش‌ماه آینده در چابهار به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: توسعه این گونه شهرک‌های مسکونی، به منظور هم افزایی است و ردیف اعتباری و یا سودی ندارد. ساخت مسکن آن توسط وزارت راه است و آب و فاضلاب و برق آن را وزارت نیرو تامین می‌کند. خدمات جانبی آن را هم بنیاد مستضعفان کمک می‌کند تا مسجد و درمانگاه و سایر امکانات در این شهرک ساخته شود.

وی افزود: این محله که تا ۶ ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد، یک محله اسلامی کامل است که الگو خواهد شد. این شهرک به عنوان اولین محله‌ای است که به این شکل ساخته می‌شود.

رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به اینکه باید تلاش کرد تا در کنار هم، معضلات حاشیه نشینی را برطرف ساخت گفت: روی یک هزار و ۸۷ محله در کشور مطالعه شده و از این تعداد ۳۲۵ محله آسیب‌دیده داریم و می‌توان پیش بینی کرد می‌شود تا ۶۰ محله با جانمایی مناسب ساخت.

۷۰۰ پروژه مسکن محرومین "مرادآباد" تا پایان سال افتتاح می شود

مدیر سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: ۷۰۰ پروژه مسکن محرومین "مرادآباد" تا پایان سال تکمیل می شوند.

سرهنگ پاسدار غلامرضا ملایی با اشاره به اینکه پروژه هزار واحدی مسکن محرومان توسط جهادگران سازمان بسیج سازندگی کشور در مراد آباد چابهار در دست اجرا قرار دارد، گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان امسال ۷۰۰ واحد از این پروژه را افتتاح و به بهره برداری می رسانیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha