• دوشنبه / ۵ دی ۱۴۰۱ / ۰۰:۵۷
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1401100502410
  • خبرنگار : 30057

معاون فرهنگی وزیر علوم:

وضعیت مناسبی در رصد و پایش و در حوزه دانشگاه نداریم

وضعیت مناسبی در رصد و پایش و در حوزه دانشگاه نداریم

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: فناوری پیشران تحولات فرهنگی و اجتماعی است و تاثیرات عظیمی را بر جای گذاشته است و نمونه این موضوع در وقایع و حوادث اخیر خود را نشان داد و حکایت از آن دارد که حتی سیستم برنامه ریزی و سیاستگذاری آموزش عالی هم بعضاً از این تحولات عقب مانده و نسبتی با آنها ندارد. این مساله نشان می‌دهد که ما مکانیزم های لازم برای رصد و پایش را نداریم.

به گزارش ایسنا، عبدالحسین کلانتری در مراسم افتتاح مرکز رصد فرهنگی اجتماعی آموزش عالی ایران با تاکید بر اینکه باید صادقانه  گفت در حوزه رصد و پایش وضعیت مناسبی نداریم، اظهار کرد: اگر بخواهیم دقیق تر و بی پرواتر بگوییم، باید گفته شود وضعیت مناسبی را در شاخص‌های فرهنگی و اجتماعی در حوزه رصد و پایش و در حوزه دانشگاه نداریم و این در حالی است که هر تصمیم‌گیری و تصمیم سازی در حوزه فرهنگی و اجتماعی باید متکی به شواهد و داده‌های متقن و قابل اتکا باشد.

وی افزود: برای شناخت وضع موجود چاره‌ای جز استفاده از مکانیزم های رصد و پایش به خصوص در حوزه فرهنگی و اجتماعی نداریم، ولی متاسفانه این موضوع در جامعه ما به ویژه در حوزه فرهنگی و اجتماعی به تعویق افتاده است؛ آن هم در دوره جدیدی که شتاب و سرعت تحولات بسیار زیاد شده است و با تحول ذائقه و سلایق مخاطب روبرو هستیم که باید بر اساس آن برنامه ریزی کنیم.

کلانتری، فناوری را پیشران تحولات فرهنگی و اجتماعی دانست که تاثیرات عظیمی را بر جای گذاشته است، خاطر نشان کرد: نمونه این موضوع در وقایع و حوادث اخیر خود را نشان داد و حکایت از آن دارد که حتی سیستم برنامه ریزی و سیاستگذاری آموزش عالی هم بعضاً از این تحولات عقب مانده و نسبتی با آنها ندارد. این مساله نشان می دهد که ما مکانیزم های لازم برای رصد و پایش را نداریم و اگر بخواهیم به همین روال ادامه دهیم، با تبعات این چنینی کماکان مواجه خواهیم شد.

معاون فرهنگی وزیر علوم با ابراز تاسف از اینکه همه خود را در مسائل فرهنگی و اجتماعی صاحب نظر می‌دانند و این مشکلی برای کل کشور و در حوزه آموزش عالی محسوب می‌شود، گفت: همه افرادی که به این حوزه وارد می‌شوند، تصمیم می‌گیرند و سیاست‌گذاری می‌کنند، در حالی که پیچیده‌ترین حوزه دانشی در تقسیم‌بندی‌های کلاسیک و جدید، حوزه علوم اجتماعی است، ضمن آنکه تصمیم‌گیری در این حوزه بسیار پرهزینه است و تبعات بسیار زیادی دارد که باید آن را مدیریت کرد.

وی، قسمتی از این مدیریت را در سطح کلان و بخش دیگر را در سطح رصد و پایش دانست و ادامه داد: وقتی ما عادت به صحبت کردن بر اساس ادله و شواهد و قرائن و داده‌ها کنیم، طبیعتا افراد دیگری که وارد این حوزه می‌شوند، خود را مکلف خواهند کرد بر اساس ادله صحبت کنند.

کلانتری با اظهار تاسف از اینکه رصد و پایش آنچنان که باید و شاید در حوزه فرهنگ اتفاق نیفتاده است، ابراز امیدواری کرد که با تاکیدات رهبر معظم انقلاب، اتفاقات جدی در این حوزه بیفتد و فضای فراخ‌تری فراهم شود که محققان دقیق‌تر وارد حوزه تخصصی مربوط شوند و عرصه برای کنشگری آنها بازتر باشد.

معاون وزیر با تاکید بر لزوم تخصیص بودجه مناسب برای عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی، گفت: امیدوارم با تخصیص بودجه مناسب این سامانه رصدی پایدار بماند، چرا که متاسفانه تجربه نشان داده که علاوه بر تغییرات سیاسی، مشکلاتی که در حوزه بودجه اتفاق افتاده، باعث شده که بسیاری از کارهای نیکی که در ابتدا خوب شکل گرفته، بعد از مدتی ابتر شوند و به ثمر نرسند. چنین پیمایش‌ها و سامانه‌های رصدی زمانی می‌توانند به هدف واقعی خود برسند که دامنه زمانی مبسوتی را داشته باشند و ادامه پیدا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha