• شنبه / ۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۷:۲۹
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1401100301429
  • خبرنگار : 71452

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران:

با وجود امکانات حداقلی، کار پژوهشی را با نگاه به محصول انجام می‌دهیم

با وجود امکانات حداقلی، کار پژوهشی را با نگاه به محصول انجام می‌دهیم

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در مراسمی که به مناسبت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران این سازمان برگزار شد، تأکید کرد: بیش از ۶ طرح کارفرمایی در دست داریم و توانسته‌ایم پژوهش را به فناوری تبدیل کنیم. محققان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با وجود امکانات حداقلی، کار پژوهشی را با نگاه به محصول انجام می‌دهند.

به گزارش ایسنا، دکتر مسعود حبیبی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و دکتر محمدرضا پورعابدی، معاون پیشین پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی به مناسبت هفته پژوهش، در جمع پژوهشگران سازمان علوم پزشکی تهران حاضر شده و از فعالیت‌های آنان تقدیر کردند.

دکتر حبیبی، پژوهشکده فناوری‌های زخم و ترمیم بافت (یارا) را مجموعه‌ای حرفه‌ای با اخلاق و رو به جلو دانست و گفت: من سال‌ها در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران بوده‌ام و می‌توانم بگویم پژوهش این مجموعه هیچ‌گاه حتی زمانی که پژوهشکده سرطان معتمد در واحد علوم پزشکی تهران فعالیت داشت، به اندازه اکنون قدرتمند نبوده است. بیش از ۶ طرح کارفرمایی در دست داریم و توانسته‌ایم پژوهش را به فناوری تبدیل کنیم. محققان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با وجود امکانات حداقلی، کار پژوهشی را با نگاه به محصول انجام می‌دهند.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با اشاره به انعقاد قرارداد بهره‌مندی از اعتبار تجهیزاتی GGP بین این سازمان و سفارت ژاپن گفت: این قرارداد شاید از نظر مالی رقم بالایی نباشد، اما اینکه پروژه سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران (معرفی تجهیزات پزشکی پیشگیری برای سالمندان در استان) از میان ده‌ها موسسه، دانشگاه و طرح‌های متعدد برگزیده می‌شود، نشان‌دهنده ظرفیت بالای پژوهش و به بار نشستن تلاش همکاران من در این سازمان است.

وی ابراز امیدواری کرد که در سال‌های آینده نیز محصولات، فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی در راستای ارتقای سلامت جامعه را داشته باشیم.

دکتر پورعابدی، مشاور رئیس جهاد دانشگاهی نیز با بیان اینکه میل به همگرایی فناوری‌ها در دوران اخیر بالا رفته و این میل باعث افزایش سرعت تحولات شده است، گفت: به گونه‌ای که گفته می‌شود ۲۰ درصد علم جهان متعلق به قرن‌های گذشته و ۸۰ درصد آن متعلق به قرن اخیر و ۸۰ درصد از علم اخیر نیز متعلق به ۱۰ سال اخیر است. سرعت علم بشر هر هفت سال دو برابر می‌شود و پیش بینی شده که در آینده این افزایش سرعت هر سه سال اتفاق خواهد افتاد.

وی با اشاره به وظیفه و رسالت محول‌شده به جهاد دانشگاهی در برقراری پل بین دانشگاه و صنعت گفت: از جمله رسالت‌های جهاد دانشگاهی فعالیت در حوزه پژوهش و نیز بهره‌برداری از نتایج این پژوهش‌ها بوده است.

مشاور رئیس جهاد دانشگاهی و معاون پیشین پژوهش و فناوری این نهاد افزود: سازمان‌های پژوهشی به دو دسته اکتشاف و نوآوری و بهره برداری از آنها دسته‌بندی می‌شوند که معمولا همه سازمان‌های پژوهشی و فناوری از این جنس دسته نخست هستند. بسیاری از سازمان‌هایی که در زمینه اکتشاف و نوآوری فعالیت دارند دچار تله شکست و بسیاری از سازمان‌های مشغول در حوزه بهره‌برداری دچار تله موفقیت می‌شوند. سازمان‌های موفق زیادی وجود دارد که زمانی سرآمد عصر خود بوده‌اند اما امروز دیگر خبری از آنها نیست؛ شرکت‌های کداک، نوکیا و یاهو را می‌توان از جمله این سازمان‌هایی نام برد که دچار تله موفقیت شده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: سازمان‌هایی که هم در زمینه اکتشاف و هم در زمینه بهره برداری از پژوهش عمل می‌کنند، مانند فوتبالیست هایی هستند که با هر دو پا بازی می‌کنند. اینگونه سازمان‌ها را می‌توان چیره دست نامید که همزمان که از قابلیت‌های فعلی خود استفاده می‌کنند به فرصت‌های آینده خود نیز توجه دارند.

دکتر پورعابدی با بیان اینکه در سازمان‌های چیره‌دست مهم‌ترین چالش، چالش رهبری است، گفت: رهبری این سازمان‌ها نیازمند مدیریت چندوجهی است و افرادی باید در راس این سازمان‌ها قرار بگیرند که هر دو حوزه را به خوبی می‌شناسند و توان رهبری آن را دارند.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دبیر هیئت امنای جهاد دانشگاهی با بیان اینکه چنین مدلی را می‌توان برای جهاد دانشگاهی ارائه کرد گفت: وقتی سازمانی چیره دست شود می‌تواند پارادوکس‌های خود را حل کند. امیدواریم با پژوهش‌های محققان جهاد دانشگاهی بتوانیم اثربخشی جهاد دانشگاهی را هم در حوزه پژوهش و فناوری و هم در حوزه تجاری‌سازی و بهره‌برداری بیش از پیش مشاهده کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha