• چهارشنبه / ۳۰ آذر ۱۴۰۱ / ۱۵:۴۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401093020816
  • خبرنگار : 71607

آیا زمان وداع با کاوشگر اینسایت ناسا فرا رسیده است؟

آیا زمان وداع با کاوشگر اینسایت ناسا فرا رسیده است؟

کاوشگر مریخی اینسایت ناسا که از سال ۲۰۱۸ تاکنون در مریخ در حال کاوش بوده است و اخیرا نیز نیروی خود را تا حد زیادی از دست داده بود به تازگی با انتشار تصویری اعلام کرد که احتمالا این آخرین تصویری است که ثبت خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، احتمالا کاوشگر مریخی "اینسایت" ناسا در آینده نزدیک دیگر نتواند داده‌ها و تصاویری را که دانشمندان می‌توانند برای درک بهتر سیاره سرخ تجزیه و تحلیل کنند، به زمین ارسال کند زیرا اکنون آرام آرام در حال نزدیک شدن به روزی هستیم که کاوشگر مریخی "اینسایت" ناسا در خاموشی فرو می‌رود و به ماموریت تاریخی خود برای افشای اسرار درونی سیاره سرخ پایان می‌دهد.

مدتی بود که کاوشگر "اینسایت" نیروی خود را از دست داده بود، زیرا گرد و غبار مریخ روی صفحات خورشیدی آن انباشته شده بودند و اجازه نمی‌دادند این کاوشگر خود را با نور خورشید شارژ کند. اخیرا محققان ناسا بیانیه‌ای را از دیدگاه کاوشگر اینسایت در حساب کاربری این کاوشگر در توییتر منتشر کردند و نوشتند: قدرتم واقعاً کاهش یافته، بنابراین این ممکن است آخرین تصویری باشد که می‌توانم ارسال کنم. اما نگران نباشید ماموریت من در اینجا پرثمر و آرام بود. اگر بتوانم با محققان پشتیبان مأموریتم صحبت کنم، این کار را خواهم کرد، اما به‌زودی خاموش خواهم شد. از همراهی شما سپاسگزارم.

این پیام غم انگیز از مریخ باعث شد تا کاربران رسانه‌های اجتماعی بسیار ناراحت و شوکه شوند. در ۱۸ دسامبر ۲۰۲۲، اینسایت به ارتباط ایجاد شده توسط محققان در زمین پاسخ نداد. همانطور که انتظار می‌رفت، قدرت فرودگر ماه‌ها در حال کاهش بوده است و فرض بر این است که اینسایت ممکن است به پایان عملیات خود رسیده باشد. 

آیا زمان وداع با کاوشگر اینسایت ناسا فرا رسیده است؟
آخرین تصویر منتشر شده توسط کاوشگر "اینسایت"

اینسایت، مخفف عبارت" کاوش داخلی با استفاده از تحقیقات لرزه‌ای، زمین‌سنجی و انتقال گرما است. لرزه نگار اینسایت که توسط مرکز ملی d'Études Spatiales فرانسه(CNES) ساخته شده است، از زمان فرود آمدن فرودگر در نوامبر ۲۰۱۸، بیش از ۱۳۰۰ مریخ‌لرزه را شناسایی کرده که بزرگ‌ترین آنها بزرگی برابر با پنج داشته است. این ابزار حتی لرزه‌های ناشی از برخورد شهاب سنگ را نیز ثبت کرده است.

در اوایل تابستان سال جاری، قدرت این کاوشگر به قدری کم بود که مسئولین این ماموریت تمام ابزارهای علمی اینسایت را خاموش کردند تا تنها لرزه‌سنج آن را فعال نگه دارند. آنها حتی سیستم حفاظت از خطا را خاموش کردند. سیستمی که در صورت تشخیص اینکه تولید برق کاوشگر به طور خطرناکی کم است، لرزه‌سنج را به طور خودکار خاموش می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha