• چهارشنبه / ۳۰ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401093020554
  • خبرنگار : 71496

مخالف بحرینی: بحرین در آستانه یک طوفان تمام عیار اقتصادی است

مخالف بحرینی: بحرین در آستانه یک طوفان تمام عیار اقتصادی است

دبیرکل پیشین یکی از گروه‌های مخالف بحرینی تاکید کرد که بحرین دچار سوء مدیریت اقتصادی است و علت نزدیک به نیمی از بدهی‌ها، هزینه‌های پنهانی هستند که خارج از بودجه تصویب شده در پارلمان صرف می‌شوند.

به گزارش ایسنا، ابراهیم شریف السید، دبیرکل پیشین جمعیت "وعد" بحرین در گفتگویی با شبکه المیادین گفت: جنبش‌های مردمی در بحرین تکرار شده و هر ۱۰ یا ۱۵ سال اتفاق می‌افتند، این جنبش‌ها شاید تغییری ایجاد نکنند اما به ایجاد تغییر در آینده کمک می‌کنند.

دبیرکل پیشین جمعیت وعد بحرین در ادامه تاکید کرد: میزان فداکاری‌هایی که ملت برای ایجاد تغییر داشته، بسیار بزرگ است و این امید را به ما می‌دهد که مردم آماده فداکاری بوده و در انتظار شرایط مناسبی برای تغییر هستند. 

شریف السید با اشاره به اینکه برخی کشورهای حوزه خلیج فارس از حاکمیت بحرین حمایت می‌کنند، تاکید کرد: از نظر آنها تغییر در بحرین جایز نیست چراکه ممکن است این عفونت به دیگر کشورهای حوزه خلیج (فارس) نیز سرایت کند، اگر تغییری در هر یک از کشورهای حوزه خلیج (فارس) رخ دهد، دشمن دیگر کشورهای این حوزه خواهد بود به همین دلیل همواره هدف ممانعت از هر گونه تغییر محتملی در هر یک از این کشورها است و بدون ایجاد تغییراتی ریشه‌ای در قانون اساسی امکان رسیدن به یک جامعه دموکرات وجود ندارد.

دبیرکل پیشین جمعیت وعد بحرین درباره افراد محبوس در زندان‌های رژیم آل خلیفه نیز گفت: امروز افراد زیادی از حضور فرزندانشان در زندان‌ها شاکی هستند، باید برای حل این مساله تلاش شود و این با مساله راهبردی تلاش برای تغییر قانون اساسی تضاد ندارد.

همچنین شریف السید گفت: در گذشته رژیم می‌خواست با شروط خود با مخالفان گفتگو کند اما امروز نمی‌خواهد نه با شروط خودش و نه با شروط اپوزیسیون گفتگو کند و علت آن نیز حذف حدود ۱۰۴ هزار رای‌دهنده از ثبت‌نام در انتخابات اخیر است.

او افزود: قرار بود تعداد رای‌دهندگان ۴۴۸ هزار تن باشد اما دولت تنها ۳۳۴ هزار رای‌دهنده را اعلام کرد و هیچ گونه توضیحی درباره حذف باقی رای‌دهندگان نداد، سیاست مردم را از هم جدا می‌کند اما اقتصاد آنها را گرد هم می‌آورد و بحران اقتصادی به همه آسیب می‌زند و بحرین در آستانه یک طوفان تمام عیار قرار دارد.

دبیرکل پیشین جمعیت وعد بحرین ادامه داد: بحرین در آستانه یک ورشکستگی بود اما کشورهای حوزه خلیج (فارس) برای جلوگیری از فروپاشی اقتصادی پول واریز کردند، سال ۲۰۲۴ تمامی پول‌ها و سودی که بحرین برای بدهی عمومی معادل تقریبا ۳۰ درصد کل درآمد کشور پرداخت می‌کند، تمام خواهد شد.

همچنین شریف السید تاکید کرد: در بحرین شاهد سوء مدیریت اقتصادی هستیم و علت نزدیک به نیمی از بدهی‌ها، هزینه‌های پنهانی هستند که خارج از بودجه تصویب شده در پارلمان صرف می‌شوند، تجربه می‌گوید، اقتصاد بحرین در آستانه ورشکستگی است و آنچه مانع این ورشکستگی می‌شود، پول‌های کشورهای حوزه خلیج فارس است.

دبیرکل پیشین جمعیت وعد بحرین با اشاره به شروط برنامه تراز مالی که کشورهای حوزه خلیج فارس در سال ۲۰۱۸ تصویب کردند، تاکید کرد: بحرین باید سال ۲۰۲۲ به تراز مالی برسد اما به دلیل کرونا این دوره تا سال ۲۰۲۴ تمدید شد.

او افزود: بحرین برای اینکه به تراز مالی برسد، باید سیاست ریاضت شدید را که به معنای افزایش مالیات‌ها بر شرکت‌ها و اشخاص است، در پیش بگیرد، مالیات‌های جدید مردم را به این ایده می‌رساند که آنها دولت را تامین مالی می‌کنند نه برعکس و به همین دلیل نیز دولت را بابت پول‌هایی که وارد خزانه می‌شوند، حسابرسی خواهند کرد.

شریف السید ادامه داد: ایده یک دولت حامی که پول را میان افرادی که تسلیم آن هستند، تقسیم می‌کند، رو به پایان است و این تغییر  موجب تغییری بزرگتر از آنچه در گذشته رخ داد، خواهد شد.

او درباره مسابقات جام جهانی فوتبال قطر نیز گفت: جام جهانی فرصتی برای نمایش مخالفت شدید با طرح صهیونیستی در منطقه بود و همبستگی گسترده‌ای به ویژه از سوی نسل جوان با مساله فلسطین وجود دارد.

شریف السید افزود: روند عادی‌سازی روابط با اسرائیل در بحرین مدتی است آغاز شده و ما امروز شاهد چیزی فراتر از عادی‌سازی هستیم که به سطح نفوذ در جامعه بحرین می‌رسد، گروه‌های سیاسی بحرین درباره سیاست داخلی اختلاف‌نظر دارند اما همه آنها درباره مساله فلسطین تحت یک ابتکارعمل ملی به رهبری جمعیت بحرینی مقابله با عادی‌سازی قرار می‌گیرند.

این مسؤول سابق جمعیت وعد بحرین درباره مساله فلسطین نیز گفت: جنبش حامی مساله فلسطین در بحرین فراتر از سیاست داخلی است و بدون حمایت تمامی جنبش‌های مقاومت چه در داخل فلسطین و چه در لبنان، نمی‌توان درباره مقابله با عادی‌سازی صحبت کرد.

او افزود: اولین پیروزی‌هایی که علیه طرح صهیونیستی محقق شدند، در لبنان بودند بنابراین بدون اشاره به مقاومت موجود در لبنان نمی‌توان درباره یک مقاومت قدرتمند صحبت کرد و حزب‌الله به عنوان مقاومتی در لبنان جایگزینی ندارند و حزبی است که پیروزی بر دشمن صهیونیستی را رقم زد.

شریف السید ادامه داد: شاید در بحرین به دلیل اختلافات فرقه‌ای به وجود آمده، اتفاق نظری درباره سید حسن نصرالله وجود نداشته باشد اما هر کسی که مقاومت را دوست دارد، باید نیروهای مقاومت و در راس آنها سید نصرالله را دوست بدارد.

دبیرکل پیشین جمعیت وعد بحرین در ادامه گفت: صحبت‌های زیادی درباره دخالت حزب‌الله در اتفاقات سال ۲۰۱۱ بحرین وجود دارند اما نتایج تحقیقات نشان می‌دهند که سید نصرالله با استاد حسن مشیمع دیدار کرده و او را به اجرای اصلاحات پیشنهادی جمعیت‌ها توصیه کرد.

همچنین او تاکید کرد: این صحبت که حزب‌الله قصد داشته کودتایی را در بحرین رقم بزند، نادرست است و تحقیقات انجام شده از سوی دولت نشان می‌دهد که خواسته‌های سید نصرالله اصلاح حاکمیت بوده و نه تغییر آن.

شریف السید در پایان نیز گفت: حزب وعد به عنوان یک حزب سیاسی منحل شد اما به عنوان یک جریان سیاسی وجود دارد و بر این اساس می‌توان گفت، مبارزه سیاسی به روال سابق خود ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha